Skip to main content

Herhalen van veiligheidsonderwerpen

BHV herhaling cursus

BHV herhaling

De inhoud van de BHV herhaling cursus is gericht op het actualiseren van kennis en oefenen van praktijk handelingen. Met een animatie van een realistisch veiligheidsprobleem dagen we je uit om hulp te verlenen bij een complexe calamiteit. We bieden onze BHV herhaling cursus aan op verschillende manieren. Zo vind je altijd een passende cursus.

Deze cursus voor jou?

Wil jij jouw BHV certificaat verlengen? Dan volg je een BHV herhaling cursus. Om deel te nemen aan onze BHV herhaling cursus is een geldig BHV certificaat vereist.  

Wat is de cursusinhoud?

De inhoud van de BHV herhaling cursus is gericht op het actualiseren van kennis en oefenen van praktijkhandelingen. Met een animatie van een realistisch veiligheidsprobleem dagen jou en andere cursisten uit om hulp te verlenen bij een complexe calamiteit. Je wordt actief betrokken bij de cursus en oefent de BHV taken.

Wat leer ik op de BHV herhaling cursus?

 • Benoemen wat de opzet van de bedrijfsnoodorganisatie is.​ 
 • Alarmeren volgens de juiste procedure.​ 
 • Beoordelen van gevaarlijke situaties en een bedrijf ontruimen. ​ 
 • Blussen van een beginnende brand en daarbij zorg dragen voor je eigen veiligheid en die van anderen. ​ 
 • Verlenen van eerste hulp en daarmee de gevolgen van een ongeval beperken. ​ 

We bieden onze BHV herhaling cursus aan op verschillende manieren. Zo vind je altijd een passende cursus. De BHV herhaling cursus verzorgen we op open- en incompany locaties.  

Onze BHV herhaling cursussen

Oefen jij jouw kennis en vaardigheden graag in praktijk? Dan is de BHV herhaling cursus iets voor jou. Je lost samen met andere cursisten een veiligheidsprobleem op onder begeleiding van een instructeur. Leer jij liever digitaal? De cursus BHV herhaling d.m.v. e-learning is een efficiënte manier om je kennis over veiligheidsonderwerpen te actualiseren.  
 

BHV certificaat

Je behaalt een BHV certificaat wanneer je een BHV herhaling cursus hebt gevolgd. De instructeur beoordeelt of je bekwaam bent om te handelen als BHV’er. Na het volgen van de BHV herhaling cursus verleng je het certificaat door jaarlijks deel te nemen aan een BHV herhaling cursus.

Heb je een vraag?

Wellicht vind je het antwoord bij onze meest gestelde vragen.

Cursusaanbod

Meest gestelde vragen

Als je jouw BHV certificaat wilt verlengen. De inhoud van de BHV herhaling cursus is gericht op het actualiseren van kennis en oefenen van praktijkhandelingen. 

Om deel te nemen aan onze BHV herhaling cursus heb je een geldig BHV certificaat nodig.

 • Benoemen wat de opzet van de bedrijfsnoodorganisatie is.​
 • Alarmeren volgens de juiste procedure.​
 • Beoordelen van gevaarlijke situaties en een bedrijf ontruimen. ​
 • Blussen van een beginnende brand en daarbij zorg dragen voor je eigen veiligheid en die van anderen. ​
 • Verlenen van eerste hulp en daarmee de gevolgen van een ongeval beperken.

 • BHV herhaling cursus
 • BHV herhaling cursus d.m.v. e-learning 

Je behaalt een BHV certificaat wanneer je een BHV herhaling cursus hebt gevolgd.  

Je BHV certificaat staat weergegeven in ‘Mijn Kompas’. Login op onze website: www.kompasveiligheidsgroep.nl en download je certificaat.

Je verlengt je BHV certificaat door jaarlijks deel te nemen aan een BHV herhaling cursus. Één keer in de twee jaar mag een BHV herhaling d.m.v. e-learning worden gevolgd. 

De minimale leeftijd om een BHV cursus te volgen bij Kompas Veiligheidsgroep is 18 jaar.

Je krijgt bij ons geen vrijstelling voor de BHV herhaling cursus. De cursus inhoud is nauw aan elkaar verbonden, waardoor het niet mogelijk is om onderdelen over te slaan. Veilig en adequaat handelen vraagt om herhaaldelijk oefenen zodat je kunt handelen tijdens een calamiteit.

Volg je een cursus op een open locatie? Dan verzorgen we koffie of thee. Volg je een cursus op een incompany locatie? Dan verzorgt je werkgever de faciliteiten. Nadat je de cursus succesvol hebt afgerond, ontvang je een BHV certificaat.