Skip to main content

Transport

Hulpverlening in de transport

In de transportsector zijn specifieke veiligheidsproblemen. Werknemers zijn vaak onderweg. In het verkeer gebeuren ongelukken. Verder kunnen er ook tijdens het laden en lossen gevaarlijke situaties ontstaan. Of artikelen uit stellingen vallen waardoor letsel wordt veroorzaakt.

Je wilt dat werknemers veilig de weg op gaan. Wanneer er een ongeluk gebeurt in het verkeer of bij een opdrachtgever, is het belangrijk om te weten hoe er hulp verleend kan worden. Weet jij wat je moet doen als je onderweg wordt geconfronteerd met een ongeluk waarbij iemand gewond is geraakt?

U21-1 EHBO code 95

Je leert hoe je hulp verleent bij een ongeluk. Daarbij draag je zorg voor je eigen veiligheid, de veiligheid van omstanders en de veiligheid van het slachtoffer. Verder leer je een beginnende brand in- of rond een voertuig te bestrijden en de gevolgen hiervan te beperken. 

Code 95 is een aanduiding op het rijbewijs, die achter een voertuigcategorie is geplaatst. Deze code is verplicht voor het beroepsmatig besturen van een voertuig waarvoor rijbewijs C1(E), C(E), D1(E) of D(E) noodzakelijk is. De code is vijf jaar geldig, om deze te behalen of te verlengen moet je 35 uur nascholing volgen. Met deze cursus behaal je 7 uur nascholing.

Levensreddend handelen, reanimatie en AED

Het is verplicht om BHV’ers op te leiden. Wil je dat jouw werknemers kunnen bijdragen aan de veiligheid in het verkeer? Zorg er dan voor dat alle werknemers weten hoe je snel en efficiënt handelt wanneer er zich een levensbedreigende situatie voordoet. In deze cursus leer je de basis van levensreddend handelen. Hoe reanimeer je een slachtoffer met een AED? Hoe handel je bij een verstikking? Of hoe houd je de luchtweg vrij van een bewusteloos slachtoffer?

Omgaan met verbale agressie

Beroepschauffeurs krijgen steeds vaker te maken met agressie. Agressie in het verkeer komt vaak door ongeduld, ergernis, vijandigheid of haast.

Verbale agressie is een heftige emotie. Soms is het lastig om dit gedrag op een professionele manier onder controle te houden. In de omgaan met verbale agressie cursus krijg je handvatten om met zelfvertrouwen intimiderende situaties te hanteren of voorkomen.

Het is mogelijk om een trainingsacteur in te zetten. Daardoor worden praktijksituaties levensecht. Je krijgt de gelegenheid om met agressief gedrag te oefenen. De trainingsacteur zorgt voor een veilige leeromgeving.

Modulair

Kies je voor een BHV herhaling? Dan kun je combineren met modules. We hebben voor jouw sector de volgende modules geselecteerd.

Let op!

LET OP! De cursussen gaan door. We houden ons aan de Nederlandse aanpak en maatregelen tegen het coronavirus om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan.

Voor toegang tot al onze open cursuslocaties is de geldende regelgeving (coronabewijs) van toepassing. Als cursist ben je verplicht een geldig bewijs in de CoronaCheck app te laten zien.