Skip to main content

Veiligheid voor Intercedenten en Leidinggevenden VCU

VIL-VCU

VIL-VCU

Ben je intercedent of leidinggevende van een uitzendbureau? Dan moet je het diploma VIL-VCU hebben. Je weet welke eisen worden gesteld aan personeel bij VCA-gecertificeerde bedrijven.

Deze cursus voor jou?

Ben je intercedent of leidinggevende van een uitzendbureau? Dan moet je beschikken over het diploma Veiligheid voor Intercedenten en Leidinggevenden VCU (VIL-VCU). Daarmee geef je aan dat je weet welke veiligheidseisen worden gesteld aan personeel bij VCA-gecertificeerde bedrijven. Met een VIL-VCU diploma weet je waar je op moet letten bij het zoeken van uitzendkrachten voor VCA-gecertificeerde opdrachtgevers.

VIL-VCU examen

Het VIL-VCU examen bestaat uit 70 vragen over verschillende onderwerpen. Je krijgt maximaal 75 minuten de tijd om het examen te maken. Je bent geslaagd als je minimaal 64,5% van de maximaal 7.000 te behalen punten hebt. Je hoort direct na het examen of je bent geslaagd.

VCA examens

Er zijn verschillende VCA examens. Benieuwd welke VCA examen jij nodig hebt?

  • Basis VCA voor uitvoerende werknemers 
  • VOL VCA voor ZZP’ers en leidinggevenden 
  • VIL VCU voor medewerkers van uitzendbureaus 

VCA cursus

Om je voor te bereiden op het VCA examen, kun je deelnemen aan een VCA cursus. Onze instructeur geeft je uitleg en informatie over de verschillende veiligheidsonderwerpen.

VCA lesboek

Ter ondersteuning van het VCA examen kun je een lesboek bestellen. Daarin vind je meer informatie over de verschillende veiligheidsonderwerpen.

VCA e-learning

Leer je graag digitaal? Wil je meer informatie over de verschillende veiligheidsonderwerpen? Met de VCA e-learning bereid je jezelf voor op een moment waarop het jou uitkomt. Je maakt de e-learning in je eigen tempo.

VCA oefenexamens

Het is mogelijk om oefenexamens af te nemen. Oefenexamens geven je de mogelijkheid zo vaak te oefenen als je wilt. Na ieder Oefenexamen zie je welke onderwerpen je goed of nog niet goed beheerst.

Pakketten

Wanneer ontvangt ik een VCA diploma?

Nadat je het VCA examen succesvol hebt afgerond ontvang je een VCA diploma. Het VCA diploma is 10 jaar geldig. Daarna maak je het examen weer om opnieuw een diploma te ontvangen.

Heb je een vraag?

Bekijk onze meest gestelde vragen voor meer informatie.

Prijzen VCA

Benieuwd naar de prijs van een VCA cursus?

Cursusaanbod

Meest gestelde vragen

Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers (VCA). 

VCA is niet wettelijk verplicht, maar de overheid of andere opdrachtgevers kunnen een VCA certificaat als voorwaarde stellen. 

  • Basis VCA voor uitvoerende werknemers 
  • VOL VCA voor ZZP’ers en leidinggevenden 
  • VIL VCU voor medewerkers van uitzendbureaus 

Je bent geslaagd als je minimaal 64,5% van de maximaal 7.000 te behalen punten hebt.

Nadat je het VCA examen succesvol hebt afgerond ontvang je een VCA diploma. Het VCA diploma is 10 jaar geldig. Daarna maak je het examen weer om opnieuw een diploma te ontvangen. 

Let op!

LET OP! De cursussen gaan door. We houden ons aan de Nederlandse aanpak en maatregelen tegen het coronavirus om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan.

Voor toegang tot al onze open cursuslocaties is de geldende regelgeving (coronabewijs) van toepassing. Als cursist ben je verplicht een geldig bewijs in de CoronaCheck app te laten zien.