Skip to main content

Zorg dragen voor een veilige werkomgeving

Cursus BHV basis

Behaal je BHV basis certificaat

Ben je op zoek naar een cursus BHV om jouw BHV certificaat te behalen? 

Tijdens de cursus BHV basis krijg je alle tools mee die je nodig hebt bij een calamiteit. Denk aan het verlenen van eerste hulp, reanimeren, het gebruik van AED, het bestrijden van beginnende brand en ontruiming van een pand. Alles om op de juiste manier te handelen bij calamiteiten. 

Je volgt het praktijkgedeelte van de cursus al in een halve dag. Daarna ben je bevoegd om als BHV’er hulp te verlenen in noodsituaties. Volg de cursus BHV basis op een van onze 30 locaties,  deels online of op jouw bedrijfslocatie.

✅ E-learning mogelijk
30 cursuslocaties in Nederland
✅ Incompany cursussen op maat

Op zoek naar een andere BHV cursus?

Ben je op zoek naar een specifieke BHV cursus of wil je jouw certificaat verlengen? Op de BHV cursus pagina kun je ons volledige aanbod BHV cursussen bekijken.

Cursus inhoud BHV basis

Je volgt in één dag de cursus BHV basis op een van onze 30 open cursus locaties, binnen jouw organisatie of (deels) online. Tijdens deze dag staat veiligheid op de werkvloer centraal. We leren je hoe jij anderen kunt helpen tijdens een calamiteit. 

Na de cursus weet je:

  • Hoe je de bedrijfsnoodorganisatie op zet binnen jouw organisatie
  • Alarmeren volgens de juiste procedure
  • Hoe je een beginnende brand kunt beperken en bestrijden
  • Gevaarlijke situaties te herkennen en te beoordelen
  • Hoe je een bedrijf ontruimt
  • Hoe je reanimeert (met en zonder AED)
  • Eerst hulp te verlenen en daarmee gevolgen van een ongeval te beperken

 

Combineer BHV basis met BHV herhaling

Hebben meerdere collega's binnen jouw organisatie hun BHV nodig, maar moet de één een BHV herhaling volgen en de ander een BHV basis? Collega's kunnen eenvoudig de BHV basis en BHV herhaling samen volgen. Zo bespaar je tijd en het is een stuk efficiënter. 

Kies je voor BHV basis blend dan volg je een halve dag praktijk samen met de collega's die de BHV herhaling volgen. Zo kunnen alle collega's tegelijkertijd hun BHV certificaat behalen of verlengen. 

Veelgestelde vragen over BHV basis cursus

Hoe lang is mijn BHV certificaat geldig?

Na het afronden van de cursus BHV basis ontvang je een BHV certificaat met een geldigheid van 1 jaar. Verloopt jouw certificaat? Dan adviseren wij het volgen van de cursus BHV herhaling

Na een jaar wordt veel opgedane kennis weer vergeten, dus is het heel belangrijk dit jaarlijks te herhalen. Ook worden de cursussen jaarlijks geactualiseerd. Zo ben je als BHV’er altijd up-to-date.

Is een BHV cursus verplicht?

Bedrijfshulpverlening (BHV) is niet alleen een wettelijke verplichting, het is noodzakelijk om zorg te dragen voor een veilige (werk)omgeving. Wij adviseren bedrijven om doeltreffende maatregelen te nemen op het gebied van BHV. Met een BHV cursus zorg je ervoor dat er BHV’ers zijn binnen je organisatie die weten hoe ze moeten handelen tijdens een calamiteit. Goed opgeleide BHV’ers maken tijdens een calamiteit het verschil! In een BHV cursus staat het leren van praktische basisvaardigheden van cursisten centraal. 

Wil jij weten wat de veiligheidsrisico's zijn binnen jouw bedrijf? Met een RI&E beschrijf je deze risico’s en deze kan Kompas Veiligheidsgroep voor je verzorgen. Op basis van de veiligheidsrisico’s wordt dan bepaald hoeveel BHV’ers nodig zijn in jouw bedrijf om in een noodsituatie werknemers in veiligheid te brengen.

Hoe ziet een BHV basis cursus er uit?

De cursus BHV basis bestaat uit twee verschillende gedeeltes. Het theoriegedeelte en het praktijkgedeelte. Het is mogelijk om het theoriegedeelte online te doen. Er wordt gestart met het theoretische deel. Hierbij wordt tijdens de cursus BHV basis de belangrijkste kennis bijgebracht over bedrijfshulpverlening. 

Het tweede deel van de cursus BHV basis bestaat uit het praktijkgedeelte. Er worden gedurende de cursusdag verschillende situaties nagebootst die in de praktijk voor kunnen komen. Op deze manier word je tijdens de cursus BHV basis optimaal voorbereid.

Hoeveel BHV’ers heb ik nodig in mijn bedrijf?

Het is belangrijk dat er altijd ten minste één BHV’er aanwezig is. Hoeveel BHV’ers je binnen je bedrijf nodig hebt, is afhankelijk van de grootte van je bedrijf en de risico’s in je bedrijf. Wil je weten hoeveel BHV’ers wij adviseren? Neem dan contact met ons op. Wij geven passend advies.

Vragen of hulp nodig?

Heb je een vraag of twijfel je welke cursusvorm de beste optie is? We denken graag met je mee!

Over Kompas Veiligheidsgroep

Veiligheid is voor ons meer dan een wettelijke verplichting. Het is een kwestie van goed werkgeverschap en een maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Daarom dragen we in alles wat we doen bij een aan veilige werk- en leefomgeving. Dat doen we door bedrijven, overheden, instellingen en het onderwijs volledig te ontzorgen op het gebied van veiligheid

Om Nederland veiliger te maken volg je eenvoudig een cursus BHV basis op meer dan 30 cursuslocaties verspreid in Nederland.

Cursusaanbod

Cursus BHV basis incompany volgen?

Een cursus BHV basis op een incompany cursus locatie is voordelig als je een grotere groep wil opleiden tot BHV’er. De cursus duurt één dag en vind plaats op jouw bedrijfslocatie. Heb je interesse om een BHV basis cursus incompany te volgen? Vul dan het aanvraagformulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Aanvraagformulier cursus incompany