Skip to main content

Zorg dragen voor een veilige werkomgeving

BHV cursus

Waarom een BHV cursus?

Een ongeluk zit in een klein hoekje, ook op de werkvloer. Jaarlijks zijn er meer dan 200.000 bedrijfsongevallen. Weet jij wat je moet doen bij een ongeval op de werkvloer?

Helaas zijn er nog steeds veel bedrijven die dit niet weten. Je denkt: ‘dit overkomt mij niet’, totdat het te laat is. Als bedrijf heb je de verplichting om je noodorganisatie op orde te hebben. Dit kun je eenvoudig regelen door een of meerdere werknemers een BHV cursus te laten volgen.

Tijdens een BHV cursus krijg je alle tools mee die je nodig hebt bij een noodsituatie. Denk aan het verlenen van eerste hulp, reanimeren, het gebruik van AED, het bestrijden van brand en ontruiming van een pand.  Alles om levensbedreigende situaties te vermijden.

Een BHV cursus volg je al vanaf € 123,- p.p en duurt één dag. Daarna ben je al bevoegd om als BHV’er hulp te verlenen in noodsituaties. Volg de BHV cursus op een van onze 30 locaties, online of op jouw bedrijfslocatie.

In één dag BHV'er

Wij geloven dat je veel leert door zelf handelingen uit te voeren. De focus van onze BHV is dan ook gericht op doen! Bijvoorbeeld het uitvoeren van een blus- of reanimatie-oefening. Onze veiligheidsinstructeur vertaalt de lesstof BHV naar praktijksituaties en begeleidt jou bij het toepassen hiervan.

Na een BHV cursus weet je:

 • Hoe je de bedrijfsnoodorganisatie op zet binnen jouw organisatie
 • Alarmeren volgens de juiste procedure
 • Gevaarlijke situaties te herkennen en te beoordelen
 • Hoe je een bedrijf ontruimt
 • Hoe je reanimeert (met en zonder AED)
 • Eerst hulp te verlenen en daarmee gevolgen van een ongeval te beperken

Volg een BHV cursus op jouw manier

Er zijn verschillende manieren om een BHV cursus gevolgen. Op een van onze 30 locaties verspreid door heel Nederland, online of bij jouw in het bedrijf.

Open cursuslocatie

 • Locatie: 30+ in Nederland
 • Cursisten: werknemers van verschillende bedrijven
 • Begeleiding van een instructeur

Incompany cursuslocatie

  • Locatie: jouw bedrijf
  • Cursisten: jouw collega’s
  • Begeleiding van een instructeur

Blend: online en praktijk

  • Locatie: open of incompany
  • Cursisten: afhankelijk van keuze
  • Online leeromgeving en begeleiding van een instructeur

Een BHV’er wordt je al vanaf € 123,- p.p. Benieuwd naar de kosten van de BHV cursussen? Bekijk dan de volledige prijslijst.

Veelgestelde vragen over BHV cursus

Hoe lang is mijn BHV certificaat geldig?

Na het afronden van de BHV cursus ontvang je een BHV certificaat met een geldigheid van 1 jaar. Verloopt jouw certificaat? Dan adviseren wij het volgen van de cursus BHV herhaling.

In veel gevallen hoeven BHV'ers de opgedane kennis, uit de BHV cursus, niet toe te passen in de praktijk. Daarom is een cursus BHV herhaling extra belangrijk, hierdoor weet je wat je moet doen tijdens een calamiteit.

Is een BHV cursus verplicht?

Bedrijfshulpverlening (BHV) is niet alleen een wettelijke verplichting, het is noodzakelijk om zorg te dragen voor een veilige (werk)omgeving. Bedrijven zijn verplicht om doeltreffende maatregelen te nemen op het gebied van BHV. Met een BHV cursus zorg je ervoor dat BHV’ers hun taken en verantwoordelijkheden goed uitvoeren. Goed opgeleide BHV’ers dragen bij aan een veilige werkomgeving en maken tijdens een calamiteit het verschil! In een BHV cursus staat het leren van praktische basisvaardigheden van cursisten centraal. 

Wil jij weten wat de veiligheidsrisico's zijn binnen jouw bedrijf? De RI&E beschrijf je deze risico’s en kan Kompas Veiligheidsgroep voor je verzorgen. Op basis van de veiligheidsrisico’s wordt dan bepaald hoeveel BHV’ers nodig zijn in jouw bedrijf om in een noodsituatie werknemers in veiligheid te brengen.

Hoeveel BHV’ers heb ik nodig in mijn bedrijf?

Het is belangrijk dat er altijd ten minste één BHV’er aanwezig is. Hoeveel BHV’ers je binnen je bedrijf nodig hebt, is afhankelijk van de grootte van je bedrijf en de risico’s in je bedrijf. Het specifiek aantal BHV’ers is niet wettelijk vastgelegd.

Over Kompas Veiligheidsgroep

Veiligheid is voor ons meer dan een wettelijke verplichting. Het is een kwestie van goed werkgeverschap en een maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Daarom dragen we in alles wat we doen bij een aan veilige werk- en leefomgeving. Dat doen we door bedrijven, overheden, instellingen en het onderwijs volledig te ontzorgen op het gebied van veiligheid

Om Nederland veiliger te maken volg je eenvoudig een BHV cursus op meer dan 30 cursuslocaties verspreid in Nederland.