Skip to main content

Wil je BHV’er worden? Volg nu een BHV cursus

BHV cursus

Waarom een BHV cursus?

Wil jij in geval van nood werknemers en andere aanwezige personen in veiligheid brengen? Volg dan de BHV cursus van Kompas Veiligheidsgroep. In de BHV cursus leer je hoe je een ontruiming moet begeleiden, hoe je een brand moet bestrijden en hoe je eerste hulp verleend. Je oefent tijdens de BHV cursus mogelijke calamiteiten die in jouw bedrijf kunnen voorkomen. Heeft jouw bedrijf specifieke veiligheidsrisico’s? Bekijk onze branchegerichte oplossingen of neem contact met ons op.

Wij geloven dat cursisten veel leren door handelingen zelf uit te voeren. De focus van onze BHV is gericht op doen! Bijvoorbeeld het uitvoeren van een blus- of reanimatieoefening. Onze veiligheidsinstructeur vertaalt de lesstof BHV naar praktijksituaties en begeleidt jou bij het toepassen hiervan. Media is een belangrijk element van onze lesstof. Zo presenteren wij praktische handelingen uit de lesstof met instructievideo’s. Jij observeert de praktijk handelingen stap voor stap. Daardoor kun je het eenvoudig onthouden. Kortom: je wordt actief betrokken bij de BHV cursus. Omdat wij begrijpen dat onze cursisten verschillende leervoorkeuren hebben, zijn er verschillende manieren om je BHV certificaat te behalen.

Wij vinden het belangrijk om competente BHV’ers op te leiden. Daarom hebben wij een complete cursusinhoud samengesteld met verschillende onderwerpen, waarin de taken van een BHV’er centraal staan.

 • Bedrijfsnoodorganisatie
 • Alarmeren
 • Ontruimen
 • Brand
 • Levensreddende eerste hulp

Wat kost een BHV cursus?

De kosten van de elke BHV cursussen kunnen verschillen. Nog geen BHV'er? Dan volg je al een BHV cursus vanaf €123,- excl. BTW. Wil jij je BHV certificaat verlengen? Dan volg je al een BHV cursus vanaf €44,- excl. BTW.

Open cursuslocatie

 • Locatie: 30+ in Nederland
 • Cursisten: werknemers van verschillende bedrijven
 • Begeleiding van een instructeur

Incompany cursuslocatie

  • Locatie: jouw bedrijf
  • Cursisten: jouw collega’s
  • Begeleiding van een instructeur

Blend: online en praktijk

  • Locatie: open of incompany
  • Cursisten: afhankelijk van keuze
  • Online leeromgeving en begeleiding van een instructeur

Benieuwd naar de kosten van de BHV cursus? Bekijk dan de volledige prijslijst.

Hoe lang is je BHV certificaat geldig?

Na het afronden van de BHV cursus ontvang je een BHV certificaat met een geldigheid van 1 jaar. Verloopt jouw certificaat? Dan adviseren wij het volgen van de cursus BHV herhaling.

In veel gevallen hoeven BHV'ers de opgedane kennis, uit de BHV cursus, niet toe te passen in de praktijk. Daarom is een cursus BHV herhaling extra belangrijk, hierdoor weet je wat je moet doen tijdens een calamiteit.

Is een BHV cursus verplicht?

Bedrijfshulpverlening (BHV) is niet alleen een wettelijke verplichting, het is noodzakelijk om zorg te dragen voor een veilige (werk)omgeving. Bedrijven zijn verplicht om doeltreffende maatregelen te nemen op het gebied van BHV. Met een BHV cursus zorg je ervoor dat BHV’ers hun taken en verantwoordelijkheden goed uitvoeren. Goed opgeleide BHV’ers dragen bij aan een veilige werkomgeving en maken tijdens een calamiteit het verschil! In een BHV cursus staat het leren van praktische basisvaardigheden van cursisten centraal. 

Hoeveel BHV’ers zijn er nodig in jouw bedrijf? Zorg altijd dat in ieder geval één BHV’er aanwezig is. Het exacte aantal BHV'ers is afhankelijk van de veiligheidsrisico’s binnen jouw bedrijf. Het specifieke aantal BHV’ers is namelijk niet wettelijk vastgelegd.

Wil jij weten wat de veiligheidsrisico's zijn binnen jouw bedrijf? De RI&E beschrijf je deze risico’s en kan Kompas Veiligheidsgroep voor je verzorgen. Op basis van de veiligheidsrisico’s wordt dan bepaald hoeveel BHV’ers nodig zijn in jouw bedrijf om in een noodsituatie werknemers in veiligheid te brengen.

Over Kompas Veiligheidsgroep

Kompas Veiligheidsgroep is gek op veiligheid en wij dragen in alles wat we doen bij aan een veilige werk- en leefomgeving. Dat doen we door bedrijven, overheden, instellingen en het onderwijs volledig te ontzorgen op het gebied van veiligheid. Veiligheid is daarbij voor ons meer dan een wettelijke verplichting. Het is wat ons betreft een kwestie van goed werkgeverschap en een maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Om Nederland veiliger te maken volg je eenvoudig een BHV cursus op meer dan 30 cursuslocaties verspreid in Nederland. Volg je de BHV cursus liever op jouw bedrijf? Dat kan! Met een BHV cursus op een incompany cursuslocatie komt onze veiligheidsinstructeur naar jouw bedrijfslocatie. Vind jij het prettig om digitaal te leren? Kies dan voor een BHV cursus online!

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden.