Skip to main content

Zorg dragen voor een veilige werkomgeving

BHV cursus

Waarom een BHV cursus?

Een ongeluk zit in een klein hoekje, ook op de werkvloer. Jaarlijks zijn er meer dan 200.000 bedrijfsongevallen. Weet jij wat je moet doen bij een ongeval op de werkvloer?

Helaas zijn er nog steeds veel bedrijven die dit niet weten. Je denkt: ‘dit overkomt mij niet’, totdat het te laat is. Als bedrijf heb je de verplichting om je noodorganisatie op orde te hebben. Dit kun je regelen door een of meerdere werknemers een BHV cursus te laten volgen.

Tijdens een BHV cursus leer je hoe je kunt handelen bij een noodsituatie. Denk aan het verlenen van eerste hulp, reanimeren, het gebruik van AED, het bestrijden van brand en ontruiming van een pand. Alles om risico's bij levensbedreigende situaties te beperken.

Een BHV cursus duurt één dag. Daarna ben je al bevoegd om als BHV’er hulp te verlenen in noodsituaties. Volg de BHV cursus op een van onze 30 locaties, online of op jouw bedrijfslocatie.

In één dag BHV'er

Wij geloven dat je veel leert door zelf handelingen uit te voeren. De focus van onze BHV is dan ook gericht op doen! Bijvoorbeeld het uitvoeren van een blus- of reanimatie-oefening. Onze veiligheidsinstructeur vertaalt de lesstof BHV naar praktijksituaties en begeleidt jou bij het toepassen hiervan.

Na een BHV cursus weet je:

 • Hoe je de bedrijfsnoodorganisatie opzet binnen jouw organisatie
 • Hoe je een bedrijf ontruimt
 • Hoe je een beginnende brand kan beperken en bestrijden
 • Hoe je alarmeert volgens de juiste procedure
 • Gevaarlijke situaties te herkennen en actie ondernemen
 • Hoe je reanimeert (met en zonder AED)
 • Eerste hulp verlenen en daarmee gevolgen van een ongeval te beperken

Volg een BHV cursus op jouw manier

Er zijn verschillende manieren om een BHV cursus gevolgen. Op een van onze 30 locaties verspreid door heel Nederland, online of bij jouw in het bedrijf.

Open cursuslocatie

 • Locatie: 30+ in Nederland
 • Cursisten: werknemers van verschillende bedrijven
 • Begeleiding van een instructeur


Incompany cursuslocatie

  • Locatie: jouw bedrijf
  • Cursisten: jouw collega’s
  • Begeleiding van een instructeurBlend: online en praktijk

  • Locatie: open of incompany
  • Cursisten: afhankelijk van keuze
  • Online leeromgeving en begeleiding van een instructeur

Benieuwd naar de kosten van de BHV cursussen? Bekijk dan de volledige prijslijst.

Toevoegingen aan je BHV cursus

Bij een incompany BHV cursus, is het ook mogelijk om specifieke cursusmodules hieraan toe te voegen. Krijgen jij en je collega's vaak te maken met sportblessures? Of heeft jullie organisatie een receptie? 

Voor deze en nog meer onderwerpen kun je extra modules toevoegen aan de BHV cursus. 

Veelgestelde vragen over BHV cursus

Hoe lang is mijn BHV certificaat geldig?

Na het afronden van de BHV cursus ontvang je een BHV certificaat met een geldigheid van 1 jaar. Verloopt jouw certificaat? Dan adviseren wij het volgen van de cursus BHV herhaling.

Na een jaar wordt veel opgedane kennis weer vergeten, dus is het heel belangrijk dit jaarlijks te herhalen. Ook worden de cursussen jaarlijks geactualiseerd. Zo ben je als BHV’er altijd up-to-date. Je krijgt vanzelf een reminder wanneer het weer tijd is om je BHV te herhalen.

Is een BHV cursus verplicht?

Bedrijfshulpverlening (BHV) is niet alleen een wettelijke verplichting, het is noodzakelijk om zorg te dragen voor een veilige (werk)omgeving. Wij adviseren bedrijven om doeltreffende maatregelen te nemen op het gebied van BHV. Met een BHV cursus zorg je ervoor dat er BHV’ers zijn binnen je organisatie die weten hoe ze moeten handelen tijdens een calamiteit. Goed opgeleide BHV’ers maken tijdens een calamiteit het verschil! In een BHV cursus staat het leren van praktische basisvaardigheden van cursisten centraal. 

Wil jij weten wat de veiligheidsrisico's zijn binnen jouw bedrijf? Met een RI&E beschrijf je deze risico’s en deze kan Kompas Veiligheidsgroep voor je verzorgen. Op basis van de veiligheidsrisico’s wordt dan bepaald hoeveel BHV’ers nodig zijn in jouw bedrijf om in een noodsituatie werknemers in veiligheid te brengen.

Hoeveel BHV’ers heb ik nodig in mijn bedrijf?

Het is belangrijk dat er altijd ten minste één BHV’er aanwezig is. Hoeveel BHV’ers je binnen je bedrijf nodig hebt, is afhankelijk van de grootte van je bedrijf en de risico’s in je bedrijf. Wil je weten hoeveel BHV’ers wij adviseren? Neem dan contact met ons op. Wij geven passend advies.

Over Kompas Veiligheidsgroep

Veiligheid is voor ons meer dan een wettelijke verplichting. Het is een kwestie van goed werkgeverschap en een maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Daarom dragen we in alles wat we doen bij een aan veilige werk- en leefomgeving. Dat doen we door bedrijven, overheden, instellingen en het onderwijs volledig te ontzorgen op het gebied van veiligheid

Om Nederland veiliger te maken volg je eenvoudig een BHV cursus op meer dan 30 cursuslocaties verspreid in Nederland.