Skip to main content

Wanneer volg ik een VCA cursus?

VCA cursus

Wat doe je bij een VCA cursus?

Het examen VCA is een verplicht onderdeel om je VCA certificaat te behalen. Je ontvangt een VCA certificaat als je bent geslaagd voor het examen VCA. Een VCA cursus is een goede voorbereiding op het examen VCA. 

Een cursusdag ter voorbereiding op het examen VCA? Dan geeft onze veiligheidsinstructeur uitleg over de verschillende onderwerpen. Samen bespreek je de lesstof uit het lesboek. Aan het einde van de cursusdag maak je een oefenexamen. Het oefenexamen wordt nabesproken door onze veiligheidsinstructeur. Met een cursus VCA ter voorbereiding op het examen ben jij goed voorbereid!

Wat kost een VCA cursus?

Benieuwd naar de kosten van een cursus VCA?

Hoe lang is een VCA certificaat geldig?

Je ontvangt een VCA certificaat als je bent geslaagd voor het examen VCA. Een VCA certificaat heeft een geldigheid van 10 jaar. Is je VCA certificaat verlopen? Dan neem je opnieuw deel aan het examen VCA. Je verlengt het VCA certificaat opnieuw voor 10 jaar als je bent geslaagd.

Is een VCA cursus verplicht?

VCA is geen wettelijke verplichting. Het is steeds vaker een gestelde eis vanuit opdrachtgevers. Dit komt door de regelgeving in de Arbowet. Er zijn verschillende branches waarin VCA vaak wordt toegepast.

  • Werkzaamheden op bouwterreinen
  • Werkzaamheden in fabrieken
  • Werkzaamheden aan installaties
  • Werkzaamheden op werkplaatsen

Examen VCA

Veiligheid en gezondheid zijn het uitgangspunt bij het examen VCA. Daarmee voorkom je veel risicovolle situaties op de werkvloer. Deze kennis en je veiligheidsbewustzijn vergroten jouw veiligheid en de veiligheid van jouw collega’s.

Het examen VCA is een verplicht onderdeel om je VCA certificaat te behalen. Het examen VCA bestaat uit examenvragen over verschillende onderwerpen. Het resultaat krijg je direct na afloop van het examen VCA.

Cursusaanbod