Skip to main content

VCA voor operationeel leidinggevenden

VOL VCA

VOL VCA

Wil jij een VOL VCA certificaat behalen? Dan is het examen een verplicht onderdeel. Wij hebben verschillende mogelijkheden om je zo goed mogelijk voor te bereiden op het examen VCA. Bekijk ons cursusaanbod VOL VCA en schrijf je direct in!

Wil je meer informatie over de inhoud van de verschillende pakketten? Lees dan verder.

Wanneer kies je voor VOL VCA?

VOL VCA is voor operationeel leidinggevenden en ZZP’ers die als onderaannemer bij een gecertificeerd bedrijf werken. Het gaat om vaste en tijdelijke werknemers.

Met een VOL VCA laat je zien dat je basiskennis hebt over veiligheid, gezondheid en milieu. Je toont aan dat je deze kennis kunt toepassen in de praktijk. Zo vergroot je jouw eigen veiligheid en de veiligheid van de personen waaraan je leidinggeeft. Je kent de wet- en regelgeving, je kunt gevaarlijke situaties en handelingen herkennen én weet hoe je deze kunt voorkomen. Jij bent het aanspreekpunt voor opdrachtgevers, het management en werknemers.  

Wat kost een VOL VCA cursus?

We hebben verschillende mogelijkheden om je zo goed mogelijk voor te bereiden op het examen VOL VCA. Benieuwd naar de kosten? Bekijk de pakketten voor een open cursuslocatie of een incompany cursuslocatie. 

Wil je meer informatie over de verschillende mogelijkheden?

VOL VCA certificaat en geldigheid

Je ontvangt een VOL VCA certificaat als je bent geslaagd voor het examen VOL VCA. Een VOL VCA certificaat heeft een geldigheid van 10 jaar. Is je VOL VCA certificaat verlopen? Dan neem je opnieuw deel aan het examen VOL VCA. Je verlengt het VOL VCA certificaat opnieuw voor 10 jaar als je bent geslaagd.


Examenlocatie en cursuslocatie

De examens VOL VCA worden op verschillende examenlocaties in Nederland verzorgd. Er is altijd een examenlocatie bij jou in de buurt! Kies je voor een cursus VOL VCA? Dat kan op een open of incompany cursuslocatie. Kies voor een open cursuslocatie als je de cursus VOL VCA wilt volgen op een van onze cursuslocaties. Volg je de cursus VOL VCA liever op jouw bedrijfslocatie? Kies dan voor een cursus VOL VCA op een incompany cursuslocatie.

VOL VCA examen

VOL VCA gaat over dezelfde onderwerpen als VCA basis, maar dan vanuit het perspectief van de operationeel leidinggevende. VOL VCA vraagt in vergelijking met VCA basis meer toepassingsgerichte kennis. Je moet niet alleen weten wat veilig gedrag is, maar ook hoe je dit kunt stimuleren. En je moet niet alleen weten wat een taakrisicoanalyse is, maar ook wanneer je deze moet uitvoeren of bijstellen.

Het VOL VCA examen bestaat uit 70 vragen over verschillende onderwerpen. Je krijgt maximaal 75 minuten de tijd om het examen te maken. Je bent geslaagd als je minimaal 64,5% van de maximaal 7.000 te behalen punten hebt. Je hoort direct na het examen of je bent geslaagd.

Mogelijkheden VOL VCA

We bieden verschillende pakketten aan. Iedereen heeft een andere voorkeur voor leren, daarom heeft ieder pakket een andere samenstelling. Hieronder vindt je een overzicht van de inhoud van de pakketten.

Examen VOL VCA

Het examen VOL VCA is een verplicht onderdeel om je VOL VCA certificaat te behalen. Je ontvangt een VOL VCA certificaat als je bent geslaagd voor het examen VOL VCA. De examens VOL VCA worden op verschillende examenlocaties in Nederland verzorgd. Er is altijd een examenlocatie bij jou in de buurt.

Cursusdag VOL VCA

Een cursusdag ter voorbereiding op het examen VOL VCA? Dat kan bij ons! Onze veiligheidsinstructeur geeft uitleg over de verschillende onderwerpen. Samen bespreek je de lesstof uit het lesboek. Aan het einde van de cursusdag maak je een oefenexamen. Het oefenexamen wordt nabesproken door onze veiligheidsinstructeur. Ga jij voor het hoogste slagingspercentage? Kies dan voor een cursusdag ter voorbereiding op het examen VOL VCA.

Lesboek VOL VCA

Vind jij het prettig om de lesstof door te nemen voordat je deelneemt aan het examen VOL VCA? Kies dan voor het lesboek VOL VCA. In het lesboek staan veel oefenvragen. Zo kun jij jezelf goed voorbereiden op het examen VOL VCA. Het lesboek is beschikbaar in verschillende talen: Nederlands, Engels en Duits. Liever een andere taal? Informeer naar de mogelijkheden. 

Oefenexamen VOL VCA

Wil jij jouw kennis testen voordat je deelneemt aan het examen VOL VCA? Kies dan voor een pakket met oefenexamens. Je ontvangt vijf oefenexamens, zodat je jezelf goed kunt voorbereiden op het examen VOL VCA. Je krijgt direct feedback op het behaalde resultaat, zodat je kunt leren van de gemaakte fouten. Daarnaast geeft een oefenexamen je een goed beeld van de examenvragen. 

E-learning VOL VCA

Jezelf voorbereiden op het examen VOL VCA op een moment dat het jou past? Een e-learning VOL VCA maak je waar en wanneer je zelf wilt. Je neemt de lesstof door voordat je deelneemt aan het examen VOL VCA. Zie jij jezelf al zitten in je luie stoel met een kopje koffie? Ideaal toch!

Cursusaanbod VCA

Ben je ZZP’er en verhuur je jezelf als tijdelijke werknemer? Dan heb je geen VOL VCA nodig. VCA basis is dan in principe voldoende. Ben je leidinggevende bij een uitzendbureau? Kies dan voor VIL VCU.

Heb je een vraag?

Bekijk dan onze veelgestelde vragen pagina of neem contact op. We helpen je graag!

Telefoonnummer: 024 - 371 75 65
E-mail: info@kompasveiligheidsgroep.nl

Cursusaanbod