Skip to main content

Certificeringen

Waarom certificeringen?

We willen cursussen van hoge kwaliteit aanbieden. Certificering speelt daarbij een belangrijke rol. Het bevestigt dat we goed bezig zijn. Daarnaast geeft het jou de kans om te voldoen aan certificeringseisen vanuit je branche of vak. Onderstaand zijn onze certificeringen te vinden. Ben je op zoek naar een andere certificering? Vraag naar onze mogelijkheden!

Cedeo

We zijn Cedeo erkent voor alle opleidingen die we aanbieden. Cedeo beoordeelt opleidingsinstituten op basis van kritisch onderzoek naar klanttevredenheid. Ons complete opleidingsaanbod is gecertificeerd: open opleidingen, maatwerk opleidingen en e-learning. We zijn trots dat onze zelf ontwikkelde e-learning is gecertificeerd, daarin zijn we als veiligheidsopleider uniek!

V&VN

Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland is de beroepsvereniging voor verpleegkundigen en verzorgenden in Nederland. Kompas Veiligheidsgroep biedt cursussen die gecertificeerd zijn binnen deze beroepsvereniging. Op deze manier kunnen verpleegkundigen en verzorgenden bij ons een geaccrediteerde cursus volgen.

NRR

Met een BLS certificaat ben je naar de richtlijnen van de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR) gecertificeerd. Je kunt handelen bij levensreddende situaties, reanimeren en je weet hoe je een AED gebruikt. Ook kun je bij ons een certificaat ‘Levensreddend handelen, reanimatie en AED’ van Kompas Veiligheidsgroep behalen.

Oranje Kruis

Het Oranje Kruis is een onafhankelijk certificerende organisatie op het gebied van eerste hulp. Kompas Veiligheidsgroep biedt door het Oranje kruis gecertificeerde EHBO cursussen aan. De cursussen worden gegeven doo r een kaderinstructeur van het Oranje Kruis. Na afloop ontvang je een Oranje Kruis certificaat. Dit certificaat heeft een geldigheid van twee jaar.

KNGF

Kompas Veiligheidsgroep heeft de cursussen BHV basis en BHV herhaling laten certificeren door het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF). Fysiotherapeuten die aangesloten zijn bij dit genootschap, verdienen naast een certificaat ook accreditatiepunten als zij een BHV cursus van Kompas Veiligheidsgroep volgen.

NIBHV

Bij Kompas Veiligheidsgroep kun je een NIBHV gecertificeerde BHV cursus volgen. Dit betekent dat wij NIBHV gecertificeerde instructeurs hebben en je bij ons een NIBHV certificaat kunt ontvangen.

NIKTA

Het Nederlands Instituut voor Kwaliteitszorg en Advies (NIKTA) is een certificatie instelling die certificaten uitgeeft volgende de internationale standaard NEN-EN-ISO. Kompas veiligheidsgroep heeft twee cursussen laten certificeren door NIKTA:

  • Acute Zorg voor Kinderen
  • BHV-K en Acute Zorg voor Kinderen 

Cursussen van NIKTA voldoen aan de richtlijnen van de Wet Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang (IKK). Sinds de invoering van deze wet zijn kinderopvangorganisaties en peuterspeelzalen verplicht om tijdens openingsuren minimaal één volwassene aanwezig te hebben die beschikt over een gecertificeerd kinder EHBO diploma.

ProVoet

ProVoet is de landelijke brancheorganisatie voor pedicure. Pedicuren kunnen hun BHV certificaat uploaden in hun ProVoet portaal en ontvangen hiervoor scholingspunten.