Skip to main content

Van advies tot uitvoering op maat

Advies

Veiligheid is veel meer dan een wettelijke verplichting of het opleiden van BHV’ers. Het gaat over goed werkgeverschap en maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Veiligheidsadvies

Kompas Veiligheidsgroep is de expert als het gaat om veiligheidsadvies voor bedrijven. Wij bieden een scala aan diensten om bedrijven te helpen bij het aanpakken van hun veiligheidsvraagstukken.

Eén van de diensten die wij aanbieden is het opstellen van een RI&E plan. Een RI&E plan is een plan waarin je risico's in kaart brengt en aangeeft hoe je deze risico's kunt beperken of voorkomen. Hierdoor weet je als bedrijf precies waar je op moet letten en hoe je je medewerkers en bezoekers kunt beschermen.

Daarnaast bieden wij ook een BHV scan aan. Tijdens deze scan gaan wij samen met de klant alle veiligheidsaspecten na volgens een checklist. Hierdoor kunnen wij gericht advies geven over hoe je de BHV organisatie kunt inrichten.

Het is ook belangrijk om regelmatig keuringen en onderhoud uit te voeren. Wij kunnen hierbij helpen door de keuringen uit te voeren en de onderhoud te regelen. Hierdoor weet je zeker dat bijvoorbeeld je rookmelders en brandblussers altijd in goede staat zijn en dat je hierop kunt vertrouwen in geval van nood.

Als jij als bedrijf veiligheidsvraagstukken hebt of je wilt hier op een professionele manier mee aan de slag, neem dan contact met ons op. Onze veiligheidsdeskundigen zullen je helpen met advies en ondersteuning.

Ontruimen

Een ontruimingsplattegrond en een ontruimingsplan zijn belangrijke tools voor bedrijven om de veiligheid van hun werknemers en bezoekers te waarborgen in geval van een noodsituatie.

Een ontruimingsplattegrond is een visuele weergave van een gebouw of een locatie, waarop de locaties van de nooduitgangen, vluchtroutes en verzamelpunten duidelijk zijn aangegeven.

Een ontruimingsplan beschrijft de stappen die genomen moeten worden tijdens een noodsituatie, zoals het geven van alarm, het verlaten van het gebouw en het verzamelen op een veilige locatie.

Wij kunnen helpen bij het ontwerpen van een ontruimingsplattegrond. Ook kunnen we een ontruiming oefenen. Dit kan zowel op locatie als met een table top oefening. Bij een table top oefening wordt er een simulatie gedaan waarbij er wordt gekeken hoe het plan werkt in een denkbeeldige situatie.