Skip to main content

BHV scan

BHV scan

Hoe is de veiligheid in jouw bedrijf georganiseerd? Past de opleiding van de BHV’ers bij de veiligheidsrisico’s in je bedrijf? Kunnen BHV’ers snel en efficiënt handelen bij een calamiteit?

Ga voor zekerheid en vraag een BHV Scan aan van Kompas Veiligheidsgroep om te controleren of de BHV organisatie binnen jouw bedrijf op orde is. Tijdens een BHV scan worden verschillende aandachtspunten beoordeeld, zoals de beschikbaarheid van BHV-uitrusting, de opleiding van medewerkers en de procedures voor noodgevallen. Een soort veiligheids-APK dus.

De Veiligheidschecklist

De BHV scan is een grondige evaluatie van jouw bedrijf aan de hand van een veiligheidschecklist en kan helpen om gevaren te identificeren en te elimineren voordat ze tot een calamiteit leiden. Dit kan bijvoorbeeld door het beoordelen van de brandveiligheid van het gebouw, de aanwezigheid van vluchtwegen en nooduitgangen, en de plaatsing van brandmelders.

Daarnaast worden ook de BHV-procedures en -protocollen beoordeeld, zoals het alarmproces, de communicatie tijdens noodgevallen en de procedures voor het verlenen van eerste hulp. Hierdoor kan worden gekeken of deze procedures efficiënt en effectief zijn en of er aanpassingen nodig zijn.

Een BHV scan kan ook helpen om de opleiding van de medewerkers te evalueren. Hierdoor kan worden gekeken of medewerkers voldoende opgeleid zijn om te handelen in noodgevallen en of er aanvullende opleiding nodig is.

Samenvattend, een BHV scan is een nuttig hulpmiddel om te garanderen dat de BHV organisatie binnen jouw bedrijf op orde is en dat uw medewerkers en klanten veilig zijn in geval van calamiteiten.

BHV scan

Wanneer er veranderingen zijn in je bedrijf of in de wet- en regelgeving is het belangrijk te zorgen voor een actuele BHV organisatie. wij adviseren om de BHV organisatie laten beoordelen door een van onze deskundige veiligheidsadviseurs die de volgende punten middels een checklist controleert: 

 • RI&E en veiligheidsrisico’s
 • BHV organisatie
 • BHV’ers en hun opleidingsniveau
 • Ontruimingsplan
 • Ontruimingsoefening
 • Ontruimingsplattegronden
 • Veiligheids- en vluchtwegmarkering
 • Gevaarlijke ruimtes of gevaarlijke stoffen
 • Brandveiligheidsvoorzieningen
 • Brandblussers
 • BHV en EHBO materialen

Met het uitvoeren van de veiligheidschecklist heb je een helder beeld van de status van jouw BHV organisatie. Door de adviezen op te volgen, garandeer je een veilige werkomgeving voor zowel medewerkers als bezoekers. Hiermee maken we samen Nederland een stukje veiliger.

Vraag een BHV scan aan

Wil je een BHV scan laten opstellen? Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Aanvraagformulier

Contact

Wil je een BHV scan laten op stellen of heb je hier een vraag over? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag!

Telefoonnummer: 024 - 371 75 65
E-mail: info@kompasveiligheidsgroep.nl

Heb je een vraag?

Bekijk onze veel gestelde vragen voor meer informatie.