Skip to main content

Ontruimingsplattegrond

Ontruimingsplattegrond

Een ontruimingsplattegrond informeert hoe je in geval van een calamiteit het bedrijfsgebouw het beste kunt verlaten. Daarnaast staat op de ontruimingsplattegrond aangegeven waar in het bedrijfsgebouw zich de brandblusmiddelen en brandmelders bevinden. Een ontruimingsplattegrond of vluchtwegplattegrond is een verplicht onderdeel van het ontruimingsplan.

Een ontruimingsplattegrond is bedoeld om preventief te gebruiken. Aanwezige personen kunnen zich er vooraf op oriënteren. Op deze manier worden aanwezige personen aangemoedigd om buiten calamiteiten kennis te nemen van de vluchtroutes en veiligheidsvoorzieningen.

Aandachtspunten

Belangrijk is dat ontruimingsplattegronden zichtbaar zijn. Aanwezige personen moeten de mogelijkheid hebben om informatie op de ontruimingsplattegrond te bekijken, bijvoorbeeld: in de nabijheid van een lift of tram, koffieautomaat, wachtruimte, toilet of receptie.

Per bouwlaag moet minimaal één ontruimingsplattegrond aanwezig zijn. Is je bedrijfsgebouw groot en complex? Dan kan het noodzakelijk zijn om meerdere ontruimingsplattegronden te plaatsen.

Aanpassingen

Wanneer er veranderingen zijn in je bedrijfsgebouw is het belangrijk te zorgen voor een actuele ontruimingsplattegrond. Je kunt de ontruimingsplattegrond laten beoordelen door een van onze deskundige veiligheidsadviseurs.

Vraag een ontruimingsplattegrond aan

Wil je een ontruimingsplattegrond laten opstellen? Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Aanvraagformulier

Heb je een vraag?

Bekijk dan onze veelgestelde vragen pagina of neem contact op. We helpen je graag!

Telefoonnummer: 024 - 371 75 65
E-mail: info@kompasveiligheidsgroep.nl