Skip to main content

Keuring en onderhoud

EHBO

Bedrijven zijn wettelijk verplicht een EHBO koffer te hebben. Om niet voor verassingen te komen staan is het belangrijk dat je deze EHBO koffer regelmatig controleert. Niets zo vervelend als een EHBO koffer zonder schaar of pleisters. Ben je opzoek naar navulling voor je EHBO koffer? Bekijk onze producten.

Is er een AED aanwezig in je bedrijf? Met het afsluiten van een AED onderhoudspakket nemen we de verantwoordelijkheid voor onderhoud van de AED van je over. Je kunt ons altijd benaderen in geval van storingen. We staan garant voor het tijdig onderhouden van je AED en het vervangen van de elektroden en batterij.

In een EHBO cursus leer je hoe je de verschillende materialen uit een EHBO koffer kunt gebruiken. Daarnaast oefen je levensreddende eerste handelingen, waaronder reanimeren en het aansluiten van een AED.

Kleine brandblussers

Kleine brandblussers en brandslanghaspels zijn onmisbaar om een beginnende brand te bestrijden. Keuring en onderhoud van deze blusmiddelen is een essentieel onderdeel van brandpreventie op een veilige werkplek.

Kleine brandblussers en brandslanghaspels vallen onder de REOB (Regeling Erkenning Onderhoud Blusmiddelen). Deze kleine brandblussers en brandslanghaspels moeten gecontroleerd en gekeurd zijn door een erkend bedrijf. Er kan roest op de brandblusser ontstaan, de houdbaarheid kan verstreken zijn of er kan niet voldoende druk staan op de brandblusser.

Daarnaast is het verstandig om kleine brandblussers regelmatig zelf te controleren. We beschrijven een aantal controlepunten.

  • Hangen de brandblussers nog op de juiste plaats?
  • Zijn de brandblussers recent gecontroleerd en gekeurd door een erkend bedrijf?
  • Zit de borging nog op de blusmiddelen?
  • Zijn ge gebruiksinstructies goed te lezen?

In een brandbestrijding en kleine blusmiddelen cursusleer je hoe je de verschillende kleine blusmiddelen kunt gebruiken.

Contact

Wil je hulp bij keuring en onderhoud of heb je hier een vraag over? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag!

Telefoonnummer: 024 - 371 75 65
E-mail: info@kompasveiligheidsgroep.nl

Meest gestelde vragen

Bedrijven zijn wettelijk verplicht een EHBO koffer te hebben.

Om niet voor verassingen te komen staan is het belangrijk dat je deze EHBO koffer regelmatig controleert. Niets zo vervelend als een EHBO koffer zonder schaar of pleisters. Bekijk onze producten voor een navulling van je EHBO koffer.

Als je een AED onderhoudspakket hebt nemen we de verantwoordelijkheid voor onderhoud van de AED van je over.

Het advies is om je AED naar 10 jaar te vervangen. Dit heeft te maken met verschillende punten.

  • Betrouwbaarheid elektronica
  • Verouderde software en reanimatieprotocollen
  • Capaciteit interne accu
  • Geen goedkeuring voor medisch apparaat van 10+ jaar

 

Alle kleine brandblussers moeten verplicht een keer in de twee jaar gecontroleerd en gekeurd zijn.

Kleine brandblussers en brandslanghaspels vallen onder de REOB (Regeling Erkenning Onderhoud Blusmiddelen). Deze kleine brandblussers en brandslanghaspels moeten gecontroleerd en gekeurd zijn door een erkend bedrijf.

Let op!

LET OP! De cursussen gaan door. We houden ons aan de Nederlandse aanpak en maatregelen tegen het coronavirus om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan.

Voor toegang tot al onze open cursuslocaties is de geldende regelgeving (coronabewijs) van toepassing. Als cursist ben je verplicht een geldig bewijs in de CoronaCheck app te laten zien.