Skip to main content

Zorg dragen voor een veilige werkomgeving

Cursus BHV herhaling

Verleng je BHV certificaat met de cursus BHV herhaling

Ben je op zoek naar een cursus BHV om jouw BHV certificaat te verlengen? 

Tijdens de cursus BHV herhaling wordt jouw kennis en kunde van BHV weer geactualiseerd. Na het volgen van de cursus BHV herhaling, ben je een jaar lang gecertificeerd BHV’er!

De cursus BHV herhaling is één dagdeel. Daarna ben je bevoegd om weer een jaar lang als BHV’er hulp te verlenen in noodsituaties. Volg de cursus BHV herhaling op een van onze 30 locaties, online of op jouw bedrijfslocatie.

✅ E-learning mogelijk
30 cursuslocaties in Nederland

✅ Incompany cursussen op maat

Op zoek naar een andere BHV cursus?

Heb je nog niet eerder een BHV certificaat behaald? Kijk dan hier voor de BHV basis cursus en andere BHV cursussen.

Cursus inhoud BHV herhaling

Je volgt in één dagdeel de cursus BHV herhaling op een van onze 30 open cursus locaties, binnen jouw organisatie of online. Tijdens deze dag staat veiligheid op de werkvloer centraal. We leren je hoe jij anderen kunt helpen tijdens een calamiteit.

Na de cursus weet je:

  • Hoe je de bedrijfsnoodorganisatie op zet binnen jouw organisatie
  • Alarmeren volgens de juiste procedure
  • Hoe je een beginnende brand kunt beperken en bestrijden
  • Gevaarlijke situaties te herkennen en te beoordelen
  • Hoe je een bedrijf ontruimt
  • Hoe je reanimeert (met en zonder AED)
  • Eerst hulp te verlenen en daarmee gevolgen van een ongeval te beperken

 

Combineer BHV herhaling met BHV basis

Hebben meerdere collega's binnen jouw organisatie hun BHV nodig, maar moet de één een BHV herhaling volgen en de ander een BHV basis? Collega's kunnen eenvoudig de BHV basis en BHV herhaling samen volgen. Zo bespaar je tijd en het is een stuk efficiënter. 

Dit kan zowel bij een incompany cursus als op een open cursuslocatie.

Kies dan voor BHV basis blend, dan volg je een halve dag praktijk samen met de collega's die hun BHV herhaling volgen. Zo kunnen alle collega's tegelijkertijd hun BHV certificaat behalen of verlengen. 

Veelgestelde vragen over de cursus BHV herhaling

Hoe lang is mijn BHV certificaat geldig?

Na het afronden van de cursus BHV herhaling ontvang je een BHV certificaat met een geldigheid van 1 jaar. Verloopt jouw certificaat? Dan adviseren wij opnieuw het volgen van de cursus BHV herhaling.

Na een jaar wordt veel opgedane kennis weer vergeten, dus is het heel belangrijk dit jaarlijks te herhalen. Ook worden de cursussen jaarlijks geactualiseerd. Zo ben je als BHV’er altijd up-to-date.

Is een BHV cursus verplicht?

Bedrijfshulpverlening (BHV) is niet alleen een wettelijke verplichting, het is noodzakelijk om zorg te dragen voor een veilige (werk)omgeving. Wij adviseren bedrijven om doeltreffende maatregelen te nemen op het gebied van BHV. Met een BHV cursus zorg je ervoor dat er BHV’ers zijn binnen je organisatie die weten hoe ze moeten handelen tijdens een calamiteit. Goed opgeleide BHV’ers maken tijdens een calamiteit het verschil! In een BHV cursus staat het leren van praktische basisvaardigheden van cursisten centraal. 

Wil jij weten wat de veiligheidsrisico's zijn binnen jouw bedrijf? Met een RI&E beschrijf je deze risico’s en deze kan Kompas Veiligheidsgroep voor je verzorgen. Op basis van de veiligheidsrisico’s wordt dan bepaald hoeveel BHV’ers nodig zijn in jouw bedrijf om in een noodsituatie werknemers in veiligheid te brengen.

Hoe ziet de cursus BHV herhaling er uit?

De cursus BHV herhaling bestaat uit het actualiseren van kennis en het herhalen van praktijkhandelingen. Tijdens de cursus werk je aan verschillende casussen. Als cursist los je samen met de andere cursisten en met behulp van de expertise van de instructeur, verschillende praktijkcasussen op.

Hoeveel BHV’ers heb ik nodig in mijn bedrijf?

Het is belangrijk dat er altijd ten minste één BHV’er aanwezig is. Hoeveel BHV’ers je binnen je bedrijf nodig hebt, is afhankelijk van de grootte van je bedrijf en de risico’s in je bedrijf. Wil je weten hoeveel BHV’ers wij adviseren? Neem dan contact met ons op. Wij geven passend advies.

Vragen of hulp nodig?

Heb je een vraag of twijfel je welke cursusvorm de beste optie is? We denken graag met je mee!

Over Kompas Veiligheidsgroep

Veiligheid is voor ons meer dan een wettelijke verplichting. Het is een kwestie van goed werkgeverschap en een maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Daarom dragen we in alles wat we doen bij een aan veilige werk- en leefomgeving. Dat doen we door bedrijven, overheden, instellingen en het onderwijs volledig te ontzorgen op het gebied van veiligheid

Om Nederland veiliger te maken volg je eenvoudig een cursus BHV herhaling op meer dan 30 cursuslocaties verspreid in Nederland.

Cursusaanbod

Cursus BHV herhaling incompany volgen?

Een cursus BHV herhaling op een incompany cursus locatie is voordelig als een grotere groep hun certificaat moet verlengen. De cursus duurt één dagdeel en vind plaats op jouw bedrijfslocatie. Heb je interesse om een cursus BHV herhaling incompany te volgen? Vul dan het aanvraagformulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Aanvraagformulier cursus incompany

Geef extra informatie zoals: aantal personen, voorkeursdatum etc.