Skip to main content

Behaal nu je BHV certificaat

BHV certificaat

Wat kan ik met een BHV certificaat?

Met een BHV certificaat toon je aan dat je BHV’er bent. Taken van BHV’ers zijn het ontruimen, het blussen van brand en het verlenen van eerste hulp. De andere taken worden vooral bepaald door de specifieke veiligheidsrisico’s van je bedrijf. Wil je meer weten over het BHV certificaat? Lees snel verder!

BHV cursus

Het verlenen van eerste hulp bij ongevallen.

BHV cursus

Het beperken en het bestrijden van brand en het beperken van de gevolgen van ongevallen.

BHV cursus

Het in noodsituaties alarmeren en evacueren van alle werknemers en andere personen in het bedrijf of de inrichting.

Is een BHV certificaat verplicht?

Is een BHV certificaat verplicht? Dit is een veelgestelde vraag. Bedrijven zijn verplicht om doeltreffende maatregelen te nemen op het gebied van BHV. Met een cursus BHV en BHV materialen zorg je ervoor dat BHV’ers hun taken en verantwoordelijkheden kunnen uitvoeren. Goed opgeleide BHV’ers dragen bij aan een veilige werkomgeving en maken tijdens een calamiteit het verschil!

Hoe lang is een BHV certificaat geldig?

Nadat je de cursus BHV hebt behaald ontvang je een BHV certificaat. Deze is één jaar geldig. Daarna verleng je het BHV certificaat eenvoudig door een cursus BHV herhaling te volgen.

Nadat je een cursus BHV hebt behaald ontvang je een BHV certificaat. Hopelijk hoef je geen BHV toe te passen.

Hoe weet ik of mijn BHV certificaat nog geldig is?

Je BHV certificaat staat weergegeven in ‘Mijn Kompas’. Log in met je accountgegevens en download je certificaat. Daarop staat de geldigheid van jouw BHV certificaat. Staat jouw certificaat hier niet? Neem dan contact op met ons. We helpen je graag!

Telefoonnummer: 024 - 371 75 65
E-mail: info@kompasveiligheidsgroep.nl

Hoe vaak moet ik een BHV cursus herhalen?

Het herhalen van BHV is daarom extra belangrijk. Zodat je blijft oefenen met BHV taken en je weet wat je moet doen tijdens een calamiteit. Daarom heeft je BHV certificaat een geldigheid van één jaar. Om je BHV certificaat opnieuw te verlengen volg je jaarlijks de cursus BHV herhaling.

Hoe duur is een cursus BHV?

Benieuwd naar de kosten van een cursus BHV?

Is BHV verplicht?

Het oefenen van de BHV taken die bij calamiteiten in jouw bedrijf voorkomen is belangrijk. In een cursus BHV leer je als BHV’er hoe je een ontruiming moet begeleiden, hoe je een brand moet bestrijden en hoe je eerste hulp verleend. Een BHV’er kan bijvoorbeeld een slachtoffer reanimeren en verband aanleggen.

Onze cursus BHV is gericht op de praktische BHV taken. Met een cursus BHV en BHV materialen zorg je ervoor dat BHV’ers hun taken en verantwoordelijkheden kunnen uitvoeren. Goed opgeleide BHV’ers dragen bij aan een veilige werkomgeving en maken het verschil tijdens een calamiteit!

Een cursus BHV hoeft niet te voldoen aan wettelijk gestelde eisen. Wel kun je als werkgever met een BHV certificaat aantonen dat je voldoet aan de wettelijke verplichting om BHV te realiseren.

Een cursus BHV heeft vaak een standaard cursusinhoud. Wij vinden het belangrijk om mee te denken met de BHV’ers in jouw bedrijf. Onze instructeurs hebben een brede ervaring en kunnen aansluiten bij de verschillende veiligheidsproblemen uit jouw bedrijf.

Over Kompas Veiligheidsgroep

BHV is voor ons meer dan een wettelijke verplichting. Het is wat ons betreft een kwestie van goed werkgeverschap en een maatschappelijke verantwoordelijkheid. Met ruim 30 open cursuslocaties is er overal in Nederland wel een cursus van ons te volgen. Volg je de cursus liever op jouw bedrijf? Dat kan met een cursus op een incompany cursuslocatie. We bieden onze cursussen op verschillende manieren aan. Van praktijk tot digitaal.

Het oefenen van de BHV taken die bij calamiteiten in jouw bedrijf voorkomen is belangrijk. In onze cursus BHV leer je als BHV’er hoe je een ontruiming moet begeleiden, hoe je een brand moet bestrijden en hoe je eerste hulp verleend.

Onze cursus BHV is gericht op de praktische BHV taken. Met een cursus BHV en BHV materialen zorg je ervoor dat BHV’ers hun taken en verantwoordelijkheden kunnen uitvoeren. Goed opgeleide BHV’ers dragen bij aan een veilige werkomgeving en maken het verschil tijdens een calamiteit!

Iedere branche heeft andere veiligheidsproblemen. Daarom hebben we verschillende branchegerichte oplossingen met praktijkvoorbeelden. Benieuwd naar ons cursusaanbod?