Skip to main content

VCA voor uitvoerende werknemers

VCA basis

VCA basis

VCA basis is afgekort B-VCA en staat voor de basisveiligheid. Wil jij een VCA basis certificaat behalen? Dan is het examen een verplicht onderdeel. Wij hebben verschillende mogelijkheden om je zo goed mogelijk voor te bereiden op het examen VCA. Bekijk ons cursusaanbod VCA basis en schrijf je direct in!

Wil je meer informatie over de inhoud van de verschillende pakketten? Lees dan verder.

Wanneer kies je voor VCA basis?

VCA basis is voor iedereen die risicovol werk doet of in een risicovolle omgeving werkt en is verplicht voor iedereen die bij een VCA gecertificeerd bedrijf werkt. Het gaat om vaste en tijdelijke werknemers, inclusief ZZP’ers en stagiaires.

Met een VCA basis laat je zien dat je basiskennis hebt over veiligheid, gezondheid en milieu. Deze basiskennis vergroot jouw eigen veiligheid en de veiligheid van de personen waar je mee werkt. Je kent de wet- en regelgeving, je kunt gevaarlijke situaties en handelingen herkennen én weet hoe je deze kunt voorkomen.

Wat zijn de kosten?

We hebben verschillende mogelijkheden om je zo goed mogelijk voor te bereiden op het examen VCA basis. Benieuwd naar de kosten? Bekijk de pakketten voor een open cursuslocatie of een incompany cursuslocatie.

VCA basis certificaat en geldigheid

Het is belangrijk om jezelf bewust te zijn van veiligheid op de werkplek. Daarmee kun je een groot deel van de bedrijfsongevallen voorkomen. Met een VCA certificaat laat jij zien dat jij kennis hebt van relevante regelgeving op het gebied van veiligheid.


Examenlocatie en cursuslocatie

De examens VCA basis worden op verschillende examenlocaties in Nederland verzorgd. Er is altijd een examenlocatie bij jou in de buurt! Kies je voor een cursus VCA basis? Dat kan op een open of incompany cursuslocatie. Kies voor een open cursuslocatie als je de cursus VCA basis wilt volgen op een van onze cursuslocaties. Volg je de cursus VCA basis liever op jouw bedrijfslocatie? Kies dan voor een cursus VCA basis op een incompany cursuslocatie.

VCA basis examen

Het VCA basis examen bestaat uit 40 vragen over verschillende onderwerpen. Je krijgt maximaal 60 minuten de tijd om het examen te maken. Je bent geslaagd als je minimaal 64,5% van de maximaal 4.000 te behalen punten hebt. Je hoort direct na het examen of je bent geslaagd.

Mogelijkheden VCA basis

We bieden verschillende pakketten aan. Iedereen heeft een andere voorkeur voor leren, daarom heeft ieder pakket een andere samenstelling. Hieronder vindt je een overzicht van de inhoud van de pakketten.

Examen VCA

Het examen VCA is een verplicht onderdeel om je VCA certificaat te behalen. Je ontvangt een VCA certificaat als je bent geslaagd voor het examen VCA. De examens VCA worden op verschillende examenlocaties in Nederland verzorgd. Er is altijd een examenlocatie bij jou in de buurt.

Cursusdag VCA

Een cursusdag ter voorbereiding op het examen VCA? Dat kan bij ons! Onze veiligheidsinstructeur geeft uitleg over de verschillende onderwerpen. Samen bespreek je de lesstof uit het lesboek. Aan het einde van de cursusdag maak je een oefenexamen. Het oefenexamen wordt nabesproken door onze veiligheidsinstructeur. Ga jij voor het hoogste slagingspercentage? Kies dan voor een cursusdag ter voorbereiding op het examen VCA.

Lesboek VCA

Vind jij het prettig om de lesstof door te nemen voordat je aan deelneemt aan het examen VCA? Kies dan voor het lesboek VCA. In het lesboek staan veel oefenvragen. Zo kun jij jezelf goed voorbereiden op het examen VCA. Het lesboek is beschikbaar in verschillende talen: Nederlands, Engels en Duits. Liever een andere taal? Informeer naar de mogelijkheden.

Oefenexamen VCA

Wil jij jouw kennis testen voordat je deelneemt aan het examen VCA? Kies dan voor een pakket met oefenexamens. Je ontvangt vijf oefenexamens, zodat je jezelf goed kunt voorbereiden op het examen VCA. Je krijgt direct feedback op het behaalde resultaat, zodat je kunt leren van de gemaakte fouten. Daarnaast geeft een oefenexamen je een goed beeld van de examenvragen. 

E-learning VCA

Jezelf voorbereiden op het examen VCA op een moment dat het jou past? Een e-learning VCA maak je waar en wanneer je zelf wilt. Je neemt de lesstof door voordat je deelneemt aan het examen VCA. Zie jij jezelf al zitten in je luie stoel met een kopje koffie? Ideaal toch!

Cursusaanbod VCA

Ben je operationeel leidinggevende of ben je ZZP’er en werk je als onderaannemer? Kies dan voor een VOL VCA. Ben je intercedent? Kies dan voor VIL VCU.

Heb je een vraag?

Bekijk dan onze veelgestelde vragen pagina of neem contact op. We helpen je graag!

Telefoonnummer: 024 - 371 75 65
E-mail: info@kompasveiligheidsgroep.nl