Skip to main content

VCA voor intercedenten en leidinggevenden bij een uitzendbureau

VIL VCU

VIL VCU

Wil jij een VIL VCU certificaat behalen? Dan is het examen een verplicht onderdeel. Wij hebben verschillende mogelijkheden om je zo goed mogelijk voor te bereiden op het examen VCA. Bekijk ons cursusaanbod VIL VCU en schrijf je direct in!

Wil je meer informatie over de inhoud van de verschillende pakketten? Lees dan verder.

Wanneer kies je voor VIL VCU?

VIL VCU is voor intercedenten en leidinggevenden van VCU gecertificeerde uitzendorganisaties en uitzendorganisaties die personeel leveren aan VCA gecertificeerde bedrijven. Het gaat om vaste en tijdelijke werknemers.

Met een VIL VCU laat je zien dat je basiskennis hebt over veiligheid, gezondheid en milieu. Je toont aan dat je deze kennis kunt toepassen in het belang van personeel dat je uitleent. Je kent de wet- en regelgeving, de risico’s van het uitzendwerk en de specifieke situatie bij de inlener. Jij bent een volwaardig aanspreekpunt voor opdrachtgevers, het management en het uitgeleende personeel. Je begeleidt personeel in het VGM-systeem van de inlener.

Wat kost een VIL VCU cursus?

We hebben verschillende mogelijkheden om je zo goed mogelijk voor te bereiden op het examen VIL VCU. Benieuwd naar de kosten? Bekijk de pakketten voor een open cursuslocatie of een incompany cursuslocatie

Wil je meer informatie over de verschillende mogelijkheden?

VIL VCU certificaat en geldigheid

Je ontvangt een VIL VCU certificaat als je bent geslaagd voor het examen VIL VCU. Een VIL VCU certificaat heeft een geldigheid van 10 jaar. Is je VIL VCU certificaat verlopen? Dan neem je opnieuw deel aan het examen VIL VCU. Je verlengt het VIL VCU certificaat opnieuw voor 10 jaar als je bent geslaagd.


Examenlocatie en cursuslocatie

De examens VIL VCU worden op verschillende examenlocaties in Nederland verzorgd. Er is altijd een examenlocatie bij jou in de buurt! Kies je voor een cursus VIL VCU? Dat kan op een open of incompany cursuslocatie. Kies voor een open cursuslocatie als je de cursus VIL VCU wilt volgen op een van onze cursuslocaties. Volg je de cursus VIL VCU liever op jouw bedrijfslocatie? Kies dan voor een cursus VIL VCU op een incompany cursuslocatie.

VIL VCU examen

VIL VCU gaat over dezelfde onderwerpen als VOL VCA, maar dan vanuit het perspectief van de uitzendorganisatie. VIL VCU vraagt in vergelijking met VOL VCA op onderwerpen specifieke kennis. Zoals inzicht in de wetgeving, rollen taken en verantwoordelijkheden gericht op het in- en uitlenen van personeel. Of het bespreken van aandachtspunten voor het uitgeleende personeel. Daarom moet je het VIL VCU certificaat behalen als je al een VOL VCA certificaat hebt.

Het VIL VCU examen bestaat uit 70 vragen over verschillende onderwerpen. Je krijgt maximaal 75 minuten de tijd om het examen te maken. Je bent geslaagd als je minimaal 64,5% van de maximaal 7.000 te behalen punten hebt. Je hoort direct na het examen of je bent geslaagd.

Mogelijkheden VIL VCU

We bieden verschillende pakketten aan. Iedereen heeft een andere voorkeur voor leren, daarom heeft ieder pakket een andere samenstelling. Hieronder vindt je een overzicht van de inhoud van de pakketten.

Examen VIL VCU

Het examen VIL VCU is een verplicht onderdeel om je VIL VCU certificaat te behalen. Je ontvangt een VIL VCU certificaat als je bent geslaagd voor het examen VIL VCU. De examens VIL VCU worden op verschillende examenlocaties in Nederland verzorgd. Er is altijd een examenlocatie bij jou in de buurt.

Cursusdag VIL VCU

Een cursusdag ter voorbereiding op het examen VIL VCU? Dat kan bij ons! Onze veiligheidsinstructeur geeft uitleg over de verschillende onderwerpen. Samen bespreek je de lesstof uit het lesboek. Aan het einde van de cursusdag maak je een oefenexamen. Het oefenexamen wordt nabesproken door onze veiligheidsinstructeur. Ga jij voor het hoogste slagingspercentage? Kies dan voor een cursusdag ter voorbereiding op het examen VIL VCU.

Lesboek VIL VCU

Vind jij het prettig om de lesstof door te nemen voordat je aan deelneemt aan het examen VIL VCU? Kies dan voor het lesboek VIL VCU. In het lesboek staan veel oefenvragen. Zo kun jij jezelf goed voorbereiden op het examen VIL VCU. Het lesboek is beschikbaar in verschillende talen: Nederlands, Engels en Duits. Liever een andere taal? Informeer naar de mogelijkheden. 

Oefenexamen VIL VCU

Wil jij jouw kennis testen voordat je deelneemt aan het examen VIL VCU? Kies dan voor een pakket met oefenexamens. Je ontvangt vijf oefenexamens, zodat je jezelf goed kunt voorbereiden op het examen VIL VCU. Je krijgt direct feedback op het behaalde resultaat, zodat je kunt leren van de gemaakte fouten. Daarnaast geeft een oefenexamen je een goed beeld van de examenvragen. 

E-learning VIL VCU

Jezelf voorbereiden op het examen VIL VCU op een moment dat het jou past? Een e-learning VIL VCU maak je waar en wanneer je zelf wilt. Je neemt de lesstof door voordat je deelneemt aan het examen VIL VCU. Zie jij jezelf al zitten in je luie stoel met een kopje koffie? Ideaal toch!

Cursusaanbod VCA

Doe je risicovol werk of werk je in een risicovolle omgeving? Kies dan voor een VCA basis. Ben je operationeel leidinggevende of ben je ZZP’er en werk je als onderaannemer? Kies dan voor een VOL VCA.

Heb je een vraag?

Bekijk dan onze veelgestelde vragen pagina of neem contact op. We helpen je graag!

Telefoonnummer: 024 - 371 75 65
E-mail: info@kompasveiligheidsgroep.nl

Cursusaanbod