Skip to main content

Veiligheid en gezondheid in jouw bedrijf

Preventiemedewerker

Preventiemedewerker

Een preventiemedewerker voert wettelijk verplichte preventietaken uit. Ga jij de rol van preventiemedewerker vervullen? Dan ondersteun je collega’s bij het werken volgens de veiligheidsvoorschriften en geeft hen zo nodig voorlichting en instructie. In onze cursus preventiemedewerker krijg je de meest actuele richtlijnen en tools om hier invulling aan te geven.

Deze cursus voor jou?

De cursus preventiemedewerker is geschikt voor jou als je de rol van preventiemedewerker gaat vervullen in jouw bedrijf. Bedrijven zijn wettelijk verplicht een preventiemedewerker te hebben. Tot 25 werknemers mag een werkgever deze rol vervullen. Heeft jouw bedrijf meer dan 25 werknemers? Dan wordt er een deskundige werknemer op het gebied van preventie en bescherming aangewezen. Ben of wordt jij preventiemedewerker? Dan is het belangrijk dat jij beschikt over voldoende deskundigheid, ervaring en uitrusting om deze taken naar behoren uit te voeren. Je leert hier meer over in onze cursus preventiemedewerker.

Wil jij geen preventiemedewerker worden maar ben je op zoek naar een andere cursus over bedrijfsveiligheid?

Wat zijn de kosten?

Het preventiemedewerker certificaat is inbegrepen bij de kosten van de cursus. Let op! De prijs van de cursus is exclusief een lesboek. Het lesboek preventiemedewerker kost €19.00

Preventiemedewerker 216
_________________________

*Prijs excl. lesboek I Lesboek 19

Preventiemedewerker - 6 cursisten 1179
_________________________

*Prijs excl. lesboek I Lesboek 19

Cursustijden

Je volgt een cursus preventiemedewerker per cursusdag. De cursustijd is inclusief de lunchpauze en twee korte pauzes.

Cursusdag:       09.30 – 15.30 uur

Cursuslocatie

De meeste bedrijven hebben één preventiemedewerker. Daarom wordt onze cursus preventiemedewerker op een open cursuslocatie georganiseerd. Heeft jouw bedrijf een grote omvang? Dan kan het wenselijk zijn om meerdere preventiemedewerkers op te leiden. Het is dan ook mogelijk om voor een incompany cursuslocatie te kiezen. Onze instructeur komt dan naar jouw bedrijf toe om de cursus preventiemedewerker te verzorgen.

Cursusinhoud preventiemedewerker

Als preventiemedewerker voer je maatregelen uit die gericht zijn op de veiligheid en gezondheid in jouw bedrijf. De precieze cursusinhoud van de taken van een preventiemedewerker zijn afhankelijk van onder andere de grootte, structuur en omstandigheden van jouw bedrijf. Daarom is onze cursus preventiemedewerker gericht op de drie wettelijke taken.  

  1. Het ondersteunen van de werkgever om optimale arbeidsomstandigheden te realiseren. Dit gebeurt via de Risico- Inventarisatie en Evaluatie (RI&E).
  2. Het adviseren en nauw samenwerken met de arbodeskundigen en de ondernemingsraad of personeelsvertegenwoordiging over de te nemen maatregelen voor een goed arbeidsomstandighedenbeleid.
  3. Het (mede) uitvoeren van arbo-maatregelen.

Meer preventietaken

Naast deze drie wettelijke taken kun je als preventiemedewerker in overleg met je werkgever je takenpakket uitbreiden.

  • Bijhouden en registreren van bedrijfsongevallen.
  • Vervullen van de rol van vertrouwenspersoon binnen jouw bedrijf.
  • Organiseren van de samenwerking met de bedrijfshulpverlening.

Alle cursussen

Naast een preventiemedewerker kan een werkgever ook een hoofd BHV’er of BHV ploegleider aanstellen. Een hoofd BHV’er is op beleidsniveau bezig met de BHV organisatie en verantwoordelijk voor het beheer en de uitvoering hiervan. Een BHV ploegleider geeft leiding aan de BHV’ers tijdens een calamiteit en ondersteunt de hoofd BHV’er.

Ben je op zoek naar een andere cursus over bedrijfsveiligheid?

Preventiemedewerker certificaat

Heb je de cursus preventiemedewerker behaald? Dan ontvang je een preventiemedewerker certificaat met de geldigheid van 5 jaar.

Heb je een vraag?

Bekijk dan onze veelgestelde vragen pagina of neem contact op. We helpen je graag!

Telefoonnummer: 024 - 371 75 65
E-mail: info@kompasveiligheidsgroep.nl

Cursusaanbod