Skip to main content

BHV basis, BHV herhaling, BHV basis i.c.m. e-learning, Ploegleider BHV,
BHV-K Acute zorg voor kinderen NIKTA, Preventiemedewerker, Hoofd BHV.

Bedrijfshulpverlening (BHV)

Werkgevers zijn verplicht om bedrijfshulpverlening (BHV) te organiseren met één of meerdere BHV’ers. Iedere werknemer kan bij ons eens BHV cursus volgen en zo BHV’er worden. Na het volgen van een van onze BHV cursussen weet je precies wat je moet doen in geval van nood. Fris jaarlijks je kennis en vaardigheden op met een herhalingscursus.

Bekijk hieronder ons BHV aanbod en schrijf je in voor één van onze BHV cursussen.

Cursusaanbod

Eendaagse BHV cursus

BHV basis

De eendaagse BHV basis cursus is voor iedereen die BHV'er wil worden. Tijdens deze cursus leer je:

  • het verlenen van eerste hulp bij ongevallen.
  • Het beperken en bestrijden van een beginnende brand en
  • het beperken van ongevallen.
  • Het in noodsituaties alarmeren en evacueren van alle werknemers en andere personen in het bedrijf of de inrichting

We bieden de BHV basis cursus ook aan in combinatie met e-learning. Zie hieronder voor meer informatie.

E-learning met halve dag praktijk

BHV basis in combinatie met
e-learning

De BHV basis in combinatie met e-learning is een blended cursustraject. De lesstof vind je in de e-learning. Deze maak je op een moment dat het jou uit komt, voor aanvang van de praktijkdag. De e-learning rond je af voor de praktijkdag. Tijdens de praktijkdag staat oefenen centraal. Nadat je de e-learning en praktijkdag succesvol hebt afgerond, ontvang je het BHV certificaat.

Halve dag praktijk

BHV herhaling

De BHV herhalingscursus is gericht op het actualiseren van kennis en herhalen van praktijkhandelingen. We werken binnen de BHV herhalingscursus met verschillende casussen waarbij het kennen en kunnen centraal staat. Cursisten lossen samen en met behulp van de expertise van de instructeur, verschillende praktijkcasussen op.

E-learning

BHV herhaling door middel van
e-learning

De cursus BHV herhaling door middel van e-learning is gericht op het actualiseren van kennis. E-learning is flexibel, je leert op het moment dat het voor jou het prettigst is. In je eigen tijd, tempo en omgeving leren, zorgt voor een positieve leerervaring. De inhoud van de e-learning komt overeen met de cursus BHV herhaling

Eendaagse BHV Ploegleider cursus

Ploegleider BHV basis

Om de BHV’ers zo optimaal mogelijk te kunnen laten functioneren wordt geadviseerd om een ploegleider op te leiden. Een ploegleider heeft als taak leiding te geven aan de BHV’ers tijdens een inzet. Maar hoe doe je dat en waar moet je dan op letten?

Eendaagse cursus ploegleider BHV en BHV herhaling

Ploegleider BHV herhaling en BHV herhaling

Het is belangrijk om jaarlijks je vaardigheden als ploegleider te oefenen. Dit kun je combineren met een BHV cursus!

Als BHV’er ben je opgeleid om bij een calamiteit jezelf, je collega’s en kinderen in veiligheid te brengen. Daarnaast leer je waar je als ploegleider rekening mee kan houden en hoe je de BHV’ers op een veilige manier aanstuurt. Je hebt de juiste tools om tijdens een calamiteit zo effectief mogelijk te kunnen handelen.

Eendaagse cursus preventiemedewerker

Preventiemedewerker

Iedere organisatie met meer dan 25 werknemers heeft verplicht één preventiemedewerker aangewezen. De preventiemedewerker is verantwoordelijk voor veiligheid, gezondheid en welzijn binnen de organisatie. Daarnaast is de preventiemedewerker een aanspreekpunt voor de werknemers en overheidsdiensten, zoals de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (ISZW) en de Arbodienst.

Cursus van onze inhoudsdeskundige

Hoofd BHV

De cursus Hoofd BHV is voor iedereen die de functie hoofd BHV vervult of gaat vervullen.
Een hoofd BHV’er is verantwoordelijk voor het beheer en de uitvoering van het beleid van de BHV organisatie. Dit kun je verwachten van een cursus hoofd BHV:

  • Een inhoudsdeskundige vraagt informatie over je bedrijf, zodat er voorkennis is over het BHV plan en de RI&E.
  • Je bespreekt samen met de inhoudsdeskundige de wetgeving op het gebied van BHV. Tevens bespreek je hoe je een ontruimings- en beleidsplan opstelt en wat de taken en verantwoordelijkheden van een BHV organisatie zijn. Er vindt ook een rondgang door het bedrijf plaats.
  • Na afloop van de cursus is er een telefonisch consult. Je hebt dan de gelegenheid om eventuele vragen te stellen of bijzonderheden te bespreken.

Open opleiding locaties

Onze cursuslocaties

De opleidingen van Kompas Veiligheidsgroep vinden plaats op een van onze cursuslocaties (open opleiding) of op je eigen locatie (incompany opleiding). Welke vorm je kiest, hangt af van je situatie en wensen.

Met ruim 30 cursuslocaties door heel Nederland is er altijd een locatie bij jou in de buurt. Voor bedrijven met vestigingen en werknemers door het gehele land, zijn open opleidingen vaak een ideale oplossing. Heb je de hele dag cursus? Dan verzorgen wij de lunch!