Skip to main content

De organisatie van BHV in jouw bedrijf

Cursus hoofd BHV

Wat is een hoofd BHV?

Als hoofd BHV houdt je je bezig met het BHV beleid van jouw organisatie en ben je verantwoordelijk voor het beheer en de uitvoering hiervan. 

Een hoofd BHV is nodig wanneer er veel BHV’ers zijn en de organisatie hiervan groot, complex of onoverzichtelijk is. Als hoofd BHV ben je het aanspreekpunt wanneer het op veiligheid aankomt.

Tijdens de cursus hoofd BHV krijg je alle tools mee die je nodig hebt om het BHV beleid binnen jouw organisatie te beheren en uit te voeren.

De cursus hoofd BHV kost € 925,- en bestaat uit een intake, cursus dagdeel en telefonisch consult. Daarna ben je bevoegd als hoofd BHV. Deze cursus wordt op jouw bedrijfslocatie gegeven en afgestemd op jouw organisatie.

✅ Incompany cursus op maat

✅ Engelstalige cursus mogelijk

De cursus hoofd BHV op jouw organisatie afgestemd

De meeste bedrijven hebben één hoofd BHV. De cursus inhoud stemmen we af op jouw bedrijf. Daarom wordt onze cursus hoofd BHV op een incompany organisatie georganiseerd. Dit betekent dat onze inhoudsdeskundige naar jouw bedrijf toe komt om de cursus hoofd BHV te verzorgen.

Cursus inhoud hoofd BHV

In de cursus hoofd BHV staat jouw BHV organisatie centraal. Je kunt de BHV organisatie op verschillende manieren inrichten en jij gaat als hoofd BHV op beleidsniveau mee aan het werk.

De cursus bestaat uit een intake met onze inhoudsdeskundige, een dagdeel cursus en een telefonisch consult. Lees hier meer over cursus inhoud.

Na de cursus weet je:

  • Schriftelijk vast te leggen hoe de bedrijfshulpverlening is georganiseerd en welke veiligheidsmaatregelen worden genomen.
  • Welke risico's er in jouw bedrijf zijn en kun je deze beoordelen.
  • Hoe je opleidingen en materialen organiseert om ervoor te zorgen dat BHV’ers hun taken uit kunnen voeren.
  • Hoe je oefeningen moet organiseren voor de BHV’ers, zodat zij weten hoe te handelen in een noodsituatie.

Veelgestelde vragen over de cursus hoofd BHV

Hoe lang is mijn hoofd BHV certificaat geldig?

Na het afronden van de cursus hoofd BHV ontvang je een certificaat met een geldigheid van 5 jaar.

Is een BHV cursus verplicht?

Bedrijfshulpverlening (BHV) is niet alleen een wettelijke verplichting, het is noodzakelijk om zorg te dragen voor een veilige (werk)omgeving. Wij adviseren bedrijven om doeltreffende maatregelen te nemen op het gebied van BHV. Met een BHV cursus zorg je ervoor dat er BHV’ers zijn binnen je organisatie die weten hoe ze moeten handelen tijdens een calamiteit. Goed opgeleide BHV’ers maken tijdens een calamiteit het verschil! In een BHV cursus staat het leren van praktische basisvaardigheden van cursisten centraal. 

Wil jij weten wat de veiligheidsrisico's zijn binnen jouw bedrijf? Met een RI&E beschrijf je deze risico’s en deze kan Kompas Veiligheidsgroep voor je verzorgen. Op basis van de veiligheidsrisico’s wordt dan bepaald hoeveel BHV’ers nodig zijn in jouw bedrijf om in een noodsituatie werknemers in veiligheid te brengen.

Hoe ziet de cursus hoofd BHV er uit?

De cursus hoofd BHV bestaat uit een intake, een cursus dagdeel en een telefonisch consult met onze inhoudsdeskundige hoofd BHV. 

Je stuurt het beleid van de BHV organisatie naar onze inhoudsdeskundige, zodat er voorkennis is over het BHV plan en de RI&E. Met onze inhoudsdeskundige bespreek je de wet- en regelgeving op het gebied van BHV. Je wisselt ideeën uit over het opstellen van een BHV plan en ontruimingsplan. Daarna heb je een rondgang door je bedrijfsgebouw, waarin de aandachtspunten worden besproken.

Samen met onze inhoudsdeskundige formuleer je actiepunten voor de verbetering van het BHV beleid en de uitvoering hiervan. In onze cursus hoofd BHV krijg je de meest actuele richtlijnen en tools om hier invulling aan te geven.

Na het cursusdagdeel hoofd BHV volgt een telefonisch consult. Je hebt dan de gelegenheid om extra vragen te stellen aan onze inhoudsdeskundige hoofd BHV. Je kunt ook andere bijzonderheden bespreken.

Wanneer heb ik een hoofd BHV nodig in mijn bedrijf?

Een hoofd BHV is nodig wanneer er veel BHV’ers zijn en de organisatie hiervan groot, complex of onoverzichtelijk is. Als hoofd BHV ben je het aanspreekpunt wanneer het op veiligheid aankomt. Twijfel je over de noodzaak van een hoofd BHV’er? Neem dan contact met ons op voor persoonlijk advies.

Vragen of hulp nodig?

Heb je een vraag of twijfel je welke cursusvorm de beste optie is? We denken graag met je mee!

Over Kompas Veiligheidsgroep

Veiligheid is voor ons meer dan een wettelijke verplichting. Het is een kwestie van goed werkgeverschap en een maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Daarom dragen we in alles wat we doen bij een aan veilige werk- en leefomgeving. Dat doen we door bedrijven, overheden, instellingen en het onderwijs volledig te ontzorgen op het gebied van veiligheid

Om Nederland veiliger te maken volg je eenvoudig een cursus hoofd BHV binnen jouw organisatie.

Cursus hoofd BHV aanvragen

Wil jij zelf of iemand uit jouw organisatie de cursus hoofd BHV volgen? Vul dan het aanvraagformulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Aanvraagformulier cursus incompany