Skip to main content

Organisatie van BHV in jouw bedrijf

Hoofd BHV

Hoofd BHV

Een hoofd BHV houdt zich op beleidsniveau bezig met de BHV organisatie en is verantwoordelijk voor het beheer en de uitvoering hiervan. Ga jij de rol van hoofd BHV vervullen? Dan leer je in onze cursus hoofd BHV hoe je hier invulling aan kunt geven.

Wanneer kies ik voor een cursus hoofd BHV?

Het is raadzaam om een hoofd BHV aan te stellen als de BHV organisatie groot, complex of onoverzichtelijk is. Je bent als hoofd BHV het aanspreekpunt wanneer het op veiligheid aankomt. Weet jij hoe de organisatie van BHV is geregeld in jouw bedrijf? Of welke afspraken er zijn tijdens een calamiteit? Ben jij op de hoogte van de geldende wet- en regelgeving?

Als hoofd BHV heb je kennis en inzicht nodig van bedrijfsveiligheid. Want jij bent als hoofd BHV het aanspreekpunt binnen jouw bedrijf. Het schrijven van beleidsdocumenten hoort ook bij je taken. In onze cursus hoofd BHV leer je meer over jouw taken en verantwoordelijkheden als hoofd BHV’er.

Wil jij geen hoofd BHV worden maar ben je wel op zoek naar een andere cursus over bedrijfsveiligheid?

Wat zijn de kosten?

Een cursus hoofd BHV kost €625,- per cursusdag. De cursusdag bestaat uit een intake, een cursusdagdeel en een telefonisch consult met onze inhoudsdeskundige hoofd BHV. Het certificaat is inbegrepen bij de kosten van de cursus.

Cursustijden

Je volgt een cursus hoofd BHV per cursusdag. De cursustijd hangt af van je persoonlijke wensen.


Cursuslocatie

De meeste bedrijven hebben één hoofd BHV. De cursusinhoud stemmen we af op jou bedrijf. Daarom wordt onze cursus hoofd BHV op een incompany organisatie georganiseerd. Dit betekent dat onze inhoudsdeskundige naar jouw bedrijf toe komt om de cursus hoofd BHV te verzorgen.

Cursusinhoud hoofd BHV

Je gaat als hoofd BHV uit van de aanwezige veiligheidsrisico’s en omstandigheden in jouw bedrijf. In de cursus hoofd BHV staat jouw BHV organisatie centraal. Je kunt de BHV organisatie op verschillende manieren inrichten en jij gaat als hoofd BHV op beleidsniveau mee aan het werk.

Je stuurt het beleid van de BHV organisatie naar onze inhoudsdeskundige, zodat er voorkennis is over het BHV plan en de RI&E. Met onze inhoudsdeskundige bespreek je de wet- en regelgeving op het gebied van BHV. Je wisselt ideeën uit over het opstellen van een BHV plan en ontruimingsplan. Daarna heb je een rondgang door je bedrijfsgebouw, waarin de aandachtspunten worden besproken.

Samen met onze inhoudsdeskundige formuleer je actiepunten voor de verbetering van het BHV beleid en de uitvoering hiervan. In onze cursus hoofd BHV krijg je de meest actuele richtlijnen en tools om hier invulling aan te geven.

Na het cursusdagdeel hoofd BHV volgt een telefonisch consult. Je hebt dan de gelegenheid om extra vragen te stellen aan onze inhoudsdeskundige hoofd BHV. Je kunt ook andere bijzonderheden bespreken.

Wat kun je nadat je de cursus hoofd BHV hebt gevolgd?

  • Schriftelijk vastleggen hoe de bedrijfshulpverlening is georganiseerd en welke veiligheidsmaatregelen worden genomen.
  • Inventariseren welke risico's er in jouw bedrijf zijn en beoordelen van deze risico's.
  • Organiseren van opleidingen om ervoor te zorgen dat BHV’ers hun taken uit kunnen voeren.
  • Organiseren van BHV materialen om ervoor te zorgen dat BHV’ers hun taken uit kunnen voeren.
  • Organiseren van oefeningen om ervoor te zorgen dat BHV’ers weten hoe zij moeten handelen in een noodsituatie.

Alle cursussen

Naast een hoofd BHV kan een werkgever ook een preventiemedewerker of BHV ploegleider aanstellen. Een preventiemedewerker voert taken uit, gericht op de veiligheid en gezondheid binnen een bedrijf. Een BHV ploegleider geeft leiding aan de BHV’ers tijdens een calamiteit en ondersteunt de hoofd BHV’er.

Hoofd BHV certificaat

Heb je de cursus hoofd BHV behaald? Dan ontvang je een hoofd BHV certificaat met de geldigheid van 5 jaar.

Heb je een vraag?

Bekijk dan onze veelgestelde vragen pagina of neem contact op. We helpen je graag!

Telefoonnummer: 024 - 371 75 65
E-mail: info@kompasveiligheidsgroep.nl

Cursusaanbod