Skip to main content

BHV voor een kinderdagverblijf of peuterspeelzaal

Cursus BHV-K acute zorg voor kinderen NIKTA

Wat is BHV-K acute zorg voor kinderen NIKTA?

Werk jij op een kinderdagverblijf of peuterspeelzaal? Dan wil je weten hoe je hulp verleent bij een calamiteit. Dit leer je in onze cursus BHV-K acute zorg voor kinderen NIKTA. Met de cursus BHV-K acute zorg voor kinderen NIKTA voldoe je aan de wet IKK (Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang). Je ontvangt een BHV certificaat en een Acute zorg voor kinderen certificaat.

De cursus BHV-k acute zorg voor kinderen NIKTA bevat één praktijkdag op jouw bedrijfslocatie en een theoriegedeelte online. Daarna ben je bevoegd om een jaar lang als BHV’er acute zorg aan kinderen te verlenen.

✅ Incompany cursus

✅ E-learning

Volg de cursus online en op jouw bedrijfslocatie

De cursus BHV-K acute zorg voor kinderen NIKTA volg je deels online en deels op jouw bedrijfslocatie.

Op zoek naar een andere BHV cursus?

Ben je op zoek naar een specifieke BHV cursus of wil je jouw certificaat verlengen? Op de BHV cursus pagina kun je ons volledige aanbod BHV cursussen bekijken.

Cursus BHV-K acute zorg voor kinderen NIKTA

In de cursus BHV-K acute zorg voor kinderen combineren we online leren met leren in de praktijk. Je maakt een e-learning voor de cursus BHV-K acute zorg voor kinderen en sluit deze af met een kennistoets. Daarmee vervalt het schriftelijk examen tijdens de cursusdag.

Vervolgens neem je deel aan de cursusdag BHV-K acute zorg voor kinderen. De praktijk sluit aan op de e-learning. Onder begeleiding van een instructeur oefen je praktijkhandelingen, waarbij je direct feedback krijgt.

Na de cursus weet je:

  • Wat de opzet van de bedrijfsnoodorganisatie is
  •  Alarmeren volgens de juiste procedure
  •  Hoe je een beginnende brand kunt beperken en bestrijden
  •  Gevaarlijke situaties herkennen en te beoordelen
  • Hoe je een bedrijf ontruimt
  • Hoe je reanimeert (met en zonder AED)
  • Eerste hulp te verlenen en daarmee gevolgen van een ongeval te beperken
  • Hoe je specifiek letsel bij kinderen herkent en behandelt.

Ben je op zoek naar een andere BHV cursus of wil je jouw certificaat verlengen? Kijk dan hier voor alle andere BHV cursussen.

Veelgestelde vragen over BHV-K acute zorg voor kinderen

Hoe lang is mijn BHV-K acute zorg voor kinderen certificaat geldig?

Na het afronden van de cursus BHV-K acute zorg voor kinderen, ontvang je een certificaat met een geldigheid van 1 jaar. Verloopt jouw certificaat? Dan adviseren wij om de cursus opnieuw te volgen.

Na een jaar wordt veel opgedane kennis weer vergeten, dus is het heel belangrijk dit jaarlijks te herhalen. Ook worden de cursussen jaarlijks geactualiseerd. Zo ben je als BHV’er altijd up-to-date. Je krijgt vanzelf een reminder wanneer het weer tijd is om je BHV te herhalen.

Is een cursus BHV-K acute zorg voor kinderen verplicht?

Sinds 1 januari 2018 is een kinderdagverblijf of peuterspeelzaal verplicht te voldoen aan de wet IKK (Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang). Het doel is het verbeteren van de kwaliteit en toegankelijkheid. Er moet tijdens openingsuren minimaal één werknemer aanwezig zijn met een erkend Acute zorg voor kinderen certificaat. In praktijk betekent dit een bedrijf hiervoor meerdere werknemers opleidt.

Onze cursus BHV-K en acute zorg voor kinderen is een gecombineerde cursus: BHV en Acute zorg voor kinderen. Je ontvangt een BHV certificaat en een Acute zorg voor kinderen certificaat. Het Acute zorg voor kinderen certificaat wordt uitgegeven door de certificatie-instelling NIKTA (Nederlands Instituut voor Kwaliteit Training en Advies).

Hoe ziet een BHV-k acute zorg voor kinderen er uit?

Je volgt een cursus BHV-K acute zorg voor kinderen per cursusdag. De cursustijd is inclusief de lunchpauze en twee korte pauzes. De e-learning van de cursus maak je waar en wanneer je zelf wilt.

Cursusdag            08.30 – 16.30 uur

Vragen of hulp nodig?

Heb je een vraag of twijfel je welke cursusvorm de beste optie is? We denken graag met je mee!

Over Kompas Veiligheidsgroep

Veiligheid is voor ons meer dan een wettelijke verplichting. Het is een kwestie van goed werkgeverschap en een maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Daarom dragen we in alles wat we doen bij een aan veilige werk- en leefomgeving. Dat doen we door bedrijven, overheden, instellingen en het onderwijs volledig te ontzorgen op het gebied van veiligheid

Om Nederland veiliger te maken volg je eenvoudig de cursus BHV-K acute zorg voor kinderen NIKTA.

Cursus BHV-K acute zorg voor kinderen NIKTA volgen?

 Heb je interesse om de cursus BHV-K acute zorg voor kinderen te volgen? Vul dan het aanvraagformulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Aanvraagformulier cursus incompany

Geef extra informatie zoals: aantal personen, voorkeursdatum etc.