Skip to main content

Bedrijfshulpverlening voor een kinderdagverblijf of peuterspeelzaal

BHV-K acute zorg voor kinderen NIKTA

BHV-K acute zorg voor kinderen NIKTA

Werk jij op een kinderdagverblijf of peuterspeelzaal? Dan wil je weten hoe je hulp verleent bij een calamiteit. Dit leer je in onze cursus BHV-K acute zorg voor kinderen NIKTA. Met de cursus BHV-K acute zorg voor kinderen NIKTA voldoe je aan de wet IKK (Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang). Je ontvangt een BHV certificaat en een Acute zorg voor kinderen certificaat.

Wanneer kies ik voor een cursus BHV-K en acute zorg voor kinderen NIKTA?

De cursus BHV-K en acute zorg voor kinderen NITKA is een ideale cursus als je als BHV’er werkt op een kinderdagverblijf of peuterspeelzaal. Je leest hier waarom.

Als BHV’er maak jij het verschil tijdens een calamiteit. Weet jij hoe je ontruimt met jonge kinderen? Wat moet je doen bij een beginnende brand? Of hoe je een baby reanimeert? In onze cursus BHV-K acute zorg voor kinderen NIKTA oefen je met deze vaardigheden, zodat je weet hoe je hulp kunt verlenen als dat nodig is.

Werk je niet op een kinderdagverblijf of peuterspeelzaal en wil je een BHV certificaat behalen? Bekijk ons cursusaanbod BHV. 

Wet IKK

Sinds 1 januari 2018 is een kinderdagverblijf of peuterspeelzaal verplicht te voldoen aan de wet IKK (Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang). Het doel is het verbeteren van de kwaliteit en toegankelijkheid. Er moet tijdens openingsuren minimaal één werknemer aanwezig zijn met een erkend Acute zorg voor kinderen certificaat. In praktijk betekent dit een bedrijf hiervoor meerdere werknemers opleidt.

Onze cursus BHV-K en acute zorg voor kinderen is een gecombineerde cursus: BHV en Acute zorg voor kinderen. Je ontvangt een BHV certificaat en een Acute zorg voor kinderen certificaat. Het Acute zorg voor kinderen certificaat wordt uitgegeven door de certificatie-instelling NIKTA (Nederlands Instituut voor Kwaliteit Training en Advies).

Wat zijn de kosten?

Je hebt een jaar lang toegang tot de cursus BHV-K en acute zorg voor kinderen in onze online leeromgeving. Het BHV certificaat en het Acute zorg voor kinderen certificaat zijn inbegrepen bij de kosten van de cursus.

Cursustijden

Je volgt een cursus BHV-K acute zorg voor kinderen per cursusdag. De cursustijd is inclusief de lunchpauze en twee korte pauzes. De e-learning van de cursus BHV-K en acute zorg voor kinderen maak je waar en wanneer je zelf wilt.

Cursusdag            08.30 – 16.30 uur

Cursuslocatie

Je neemt deel aan de cursus BHV-k acute zorg voor kinderen op incompany cursuslocatie. Dit betekent dat de cursus BHV-K acute zorg voor kinderen op jouw bedrijfslocatie wordt georganiseerd.

Cursusinhoud BHV-K acute zorg voor kinderen

In de cursus BHV-K acute zorg voor kinderen combineren we online leren met leren in de praktijk. Je maakt een e-learning voor de cursus BHV-K acute zorg voor kinderen en sluit deze af met een kennistoets. Daarmee vervalt het schriftelijk examen tijdens de cursusdag.

Vervolgens neem je deel aan de cursusdag BHV-K acute zorg voor kinderen. De praktijk sluit aan op de e-learning. Onder begeleiding van een instructeur oefen je praktijkhandelingen, waarbij je direct feedback krijgt.

Wat kun je nadat je de cursus BHV-K acute zorg voor kinderen hebt gevolgd?

BHV

  • Benoemen wat de opzet van de bedrijfsnoodorganisatie is.
  • Alarmeren volgens de juiste procedure.
  • Beoordelen van gevaarlijke situaties en een bedrijf ontruimen.
  • Blussen van een beginnende brand en daarbij zorg dragen voor je eigen veiligheid en die van anderen.
  • Verlenen van eerste hulp en daarmee de gevolgen van een ongeval beperken.

Acute zorg voor kinderen

  • Herkennen en behandelen van specifieke letsels bij kinderen.

BHV certificaat

Cursus BHV-K en acute zorg voor kinderen behaald? Dan ontvang je een BHV certificaat en een Acute zorg voor kinderen certificaat met de geldigheid van een jaar.

Heb je een vraag?

Bekijk dan onze veelgestelde vragen pagina of neem contact op. We helpen je graag!

Telefoonnummer: 024 - 371 75 65
E-mail: info@kompasveiligheidsgroep.nl