Skip to main content

BHV voor een kinderdagverblijf of peuterspeelzaal

BHV-K acute zorg voor kinderen herhaling NIKTA

BHV-K acute zorg voor kinderen herhaling NIKTA

Tijdens openingsuren van de kinderopvang en peuterspeelzalen moet er minimaal één werknemer aanwezig zijn die beschikt over een erkend kinder EHBO certificaat. De BHV-K acute zorg voor kinderen cursus is gericht op calamiteiten bij een kinderdagverblijf of peuterspeelzaal. Met praktijkvoorbeelden worden veiligheidsproblemen in deze branche verduidelijkt. Daarnaast is deze cursus gericht op het verlenen van acute zorg aan kinderen. De BHV-K acute zorg voor kinderen cursus is gecertificeerd door het Nederlands Instituut voor Kwaliteit Training en Advies (NIKTA). 

Deze cursus voor jou?

Heb jij een kinderopvang of peuterspeelzaal? Dan moet er tijdens openingsuren minimaal één werknemer aanwezig zijn die beschikt over een erkend kinder EHBO certificaat. Dit stelt de wet Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang (IKK) verplicht. In de praktijk betekent dit dat een organisatie hiervoor meerdere werknemers opleidt. De BHV-K acute zorg voor kinderen cursus is een gecombineerde cursus BHV en EHBO gericht op kinderen. De cursus is gecertificeerd door het Nederlands Instituut voor Kwaliteit Training en Advies (NIKTA). 

Wat is de cursusinhoud?

De BHV-K acute zorg voor kinderen cursus is gericht op calamiteiten bij een kinderdagverblijf of peuterspeelzaal. Met praktijkvoorbeelden worden veiligheidsproblemen in deze branche verduidelijkt. Daarnaast is deze cursus gericht op het verlenen van acute zorg aan kinderen.  

BHV 

 • Bedrijfsnoodorganisatie 
 • Alarmeren 
 • Ontruimen 
 • Brand 
 • Levensreddende eerste hulp 

Acute zorg voor kinderen 

 • Kindveiligheid 
 • Acute zorg 

Wat leer ik op de BHV-K acute zorg voor kinderen herhaling NIKTA cursus?

BHV 

 • Benoemen wat de opzet van de bedrijfsnoodorganisatie is.   
 • Alarmeren volgens de juiste procedure.   
 • Beoordelen van gevaarlijke situaties en een bedrijf ontruimen.   
 • Blussen van een beginnende brand en daarbij zorg dragen voor je eigen veiligheid en die van anderen.   
 • Verlenen van eerste hulp en daarmee de gevolgen van een ongeval beperken.   

Acute zorg voor kinderen 

 • Herkennen van specifieke letsels bij kinderen en verlenen van acute zorg. 

Onze BHV-K acute zorg voor kinderen herhaling NIKTA cursus

Je bereidt jezelf voor op de praktijk cursus met een e-learning voor het onderdeel acute zorg voor kinderen. Deze e-learning maak je in onze digitale leeromgeving. Anne van de e-learning begeleidt jou door de e-learning. Je krijgt informatie over verschillende veiligheidsonderwerpen: 

 • BHV-K module kind en omgeving 
 • Acute zorg voor kinderen 

We verduidelijken de lesstof met verschillende media en oefenvragen. Zo zorgen we ervoor dat de e-learning interactief is. 

Nadat je de verschillende veiligheidsonderwerpen hebt gemaakt, sluit je de e-learning af met een kennistoets. Je sluit de kennistoets succesvol af wanneer je een percentage van 70% of hoger behaalt.  

Daarna volg je het praktijkdeel BHV-K en acute zorg voor kinderen, waarbij je wordt verwelkomd door een instructeur. Het praktijkdeel sluit aan op de inhoud van de e-learning. Je opgedane kennis over de veiligheidsonderwerpen ga je nu in de praktijk toepassen aan de hand van praktijksituaties gericht op jouw bedrijf. Daarnaast ga je in gesprek met andere cursisten en leer je van en met elkaar. 

BHV-K acute zorg voor kinderen herhaling NIKTA certificaat

Je behaalt het erkende BHV-K acute zorg voor kinderen herhaling NIKTA certificaat wanneer je de e-learning succesvol hebt afgerond en deze cursus hebt gevolgd. De instructeur beoordeelt of je bekwaam bent om te handelen als hulpverlener. Het BHV certificaat wordt uitgegeven door Kompas Veiligheidsgroep. Het erkende certificaat wordt uitgegeven door het Nederlands Instituut voor Kwaliteit Training en Advies (NIKTA). 

Na het volgen van de BHV-K acute zorg voor kinderen cursus verleng je het certificaat door jaarlijks deel te nemen aan deze cursus.  

Omdat dit een gecombineerde cursus is, verleng je ook jouw BHV certificaat. 

Heb je een vraag?

Bekijk onze meest gestelde vragen voor meer informatie.

Prijzen BHV-K acute zorg aan kinderen herhaling NIKTA

Benieuwd naar de prijs van een BHV-K acute zorg aan kinderen herhaling NIKTA cursus?

Cursusaanbod

Meest gestelde vragen

Als je BHV’er bent op een kinderdagverblijf of peuterspeelzaal en een erkend kind EHBO diploma nodig hebt, omdat je moet voldoen aan de wet IKK.  

Je hebt geen voorkennis nodig om deel te kunnen nemen aan de BHV-K acute zorg voor kinderen cursus.

BHV 

 • Benoemen wat de opzet van de bedrijfsnoodorganisatie is.   
 • Alarmeren volgens de juiste procedure.   
 • Beoordelen van gevaarlijke situaties en een bedrijf ontruimen.   
 • Blussen van een beginnende brand en daarbij zorg dragen voor je eigen veiligheid en die van anderen.   
 • Verlenen van eerste hulp en daarmee de gevolgen van een ongeval beperken.   

Acute zorg voor kinderen 

 • Herkennen van specifieke letsels bij kinderen en verlenen van acute zorg. 

Je behaalt het erkende BHV-K acute zorg voor kinderen certificaat wanneer je de e-learning succesvol hebt afgerond en deze cursus hebt gevolgd. De instructeur beoordeelt of je bekwaam bent om te handelen als hulpverlener. 

Je BHV certificaat en BHV certificaat staan weergegeven in ‘Mijn Kompas’. Log in op onze website: www.kompasveiligheidsgroep.nl en download je certificaat. Het erkende certificaat wordt uitgegeven door het Nederlands Instituut voor Kwaliteit Training en Advies (NIKTA) en wordt naar je toe gestuurd. 

Na het volgen van de BHV-K acute zorg voor kinderen cursus verleng je het certificaat door jaarlijks deel te nemen aan deze cursus.

Volg je een cursus op een open locatie? Dan verzorgen we koffie of thee en een lunch. Volg je een cursus op een incompany locatie? Dan verzorgt je werkgever de faciliteiten. Daarnaast ontvang je twee certificaten. Het BHV certificaat wordt uitgegeven door Kompas Veiligheidsgroep. Het erkende certificaat wordt uitgegeven door het Nederlands Instituut voor Kwaliteit Training en Advies (NIKTA). 

Let op!

LET OP! Onze cursussen gaan door! Het is ook tijdens de coronapandemie wettelijk verplicht om de bedrijfsveiligheid te waarborgen. Met aanpassingen in onze cursusinhoud zorgen we voor een veilige cursus. We houden ons aan de Nederlandse aanpak en maatregelen tegen het  coronavirus om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan.

Voor toegang tot al onze open cursuslocaties is de geldende regelgeving (coronabewijs) van toepassing. Als cursist ben je verplicht een geldig bewijs in de CoronaCheck app te laten zien. We houden 1.5 meter afstand en dragen een mondkapje bij verplaatsing. Meer informatie? Bekijk onze pagina over het coronavirus.