Skip to main content

Zorg dragen voor een veilige werkomgeving

BHV cursus Haaksbergen

Waarom een BHV cursus?

Ben je op zoek naar een cursus BHV in de regio Haaksbergen om jouw BHV certificaat te behalen?

Tijdens een cursus BHV in Haaksbergen (op onze locatie Studio de Vos aan de Spoelsterstraat) krijg je de basis tools mee die je nodig hebt bij een calamiteit. Denk aan het verlenen van eerste hulp, reanimeren, het gebruik van een AED, het bestrijden van een beginnende brand en ontruiming van een pand. Alles om te kunnen handelen bij calamiteiten.

Er zijn verschillende BHV cursussen die je in Haaksbergen kunt volgen, afhankelijk van je wensen en bijvoorbeeld de branche waarin je werkzaam bent. Je volgt een BHV cursus op onze locatie in Haaksbergen of op een van onze andere 30 locaties.

In één dag BHV'er

Wij geloven dat je veel leert door zelf handelingen uit te voeren. De focus van onze BHV cursus in Haaksbergen is dan ook gericht op doen! Bijvoorbeeld het uitvoeren van een blus- of reanimatie-oefening. Onze veiligheidsinstructeur vertaalt de lesstof BHV naar praktijksituaties en begeleidt jou bij het toepassen hiervan.

Na een BHV cursus weet je:

  • Hoe je de bedrijfsnoodorganisatie opzet binnen jouw organisatie
  • Hoe je een bedrijf ontruimt
  • Hoe je een beginnende brand kan beperken en bestrijden
  • Hoe je alarmeert volgens de juiste procedure
  • Gevaarlijke situaties te herkennen en actie ondernemen
  • Hoe je reanimeert (met en zonder AED)
  • Eerste hulp verlenen en daarmee gevolgen van een ongeval te beperken

Volg een BHV cursus in Haaksbergen

Je volgt de BHV basis cursus op onze locatie in Haaksbergen. De locatie is ook goed te bereiken vanuit omliggende plaatsen, zoals: Enschede, Hengelo en Almelo.

Adresgegevens
Spoelsterstraat 37
7481 KL Haaksbergen
Overijssel

Waar kan ik parkeren?
Je kunt parkeren rondom de cursuslocatie in Haaksbergen.

Vragen over deze locatie?

Neem contact met ons op.

Telefoonnummer: 024 - 371 75 65
E-mail: info@kompasveiligheidsgroep.nl

Zoek je een andere locatie dan Haaksbergen om de BHV cursus te volgen? We hebben 30 cursuslocaties door het hele land. Er is altijd een locatie bij jou in de buurt.

Veelgestelde vragen over BHV cursus

Hoe lang is mijn BHV certificaat geldig?

Na het afronden van de BHV cursus in Haaksbergen ontvang je een BHV certificaat met een geldigheid van 1 jaar. Verloopt jouw certificaat? Dan adviseren wij het volgen van de cursus BHV herhaling.

Na een jaar wordt veel opgedane kennis weer vergeten, dus is het heel belangrijk dit jaarlijks te herhalen. Ook worden de cursussen jaarlijks geactualiseerd. Zo ben je als BHV’er altijd up-to-date. Je krijgt vanzelf een reminder wanneer het weer tijd is om je BHV te herhalen.

Is een BHV cursus verplicht?

Bedrijfshulpverlening (BHV) is niet alleen een wettelijke verplichting, het is noodzakelijk om zorg te dragen voor een veilige (werk)omgeving. Wij adviseren bedrijven om doeltreffende maatregelen te nemen op het gebied van BHV. Met een BHV cursus zorg je ervoor dat er BHV’ers zijn binnen je organisatie die weten hoe ze moeten handelen tijdens een calamiteit. Goed opgeleide BHV’ers maken tijdens een calamiteit het verschil! In een BHV cursus staat het leren van praktische basisvaardigheden van cursisten centraal. 

Wil jij weten wat de veiligheidsrisico's zijn binnen jouw bedrijf? Met een RI&E beschrijf je deze risico’s en deze kan Kompas Veiligheidsgroep voor je verzorgen. Op basis van de veiligheidsrisico’s wordt dan bepaald hoeveel BHV’ers nodig zijn in jouw bedrijf om in een noodsituatie werknemers in veiligheid te brengen.

Hoe ziet een BHV trainingsdag er uit?

De cursus BHV basis bestaat uit twee verschillende gedeeltes. Het theoriegedeelte en het praktijkgedeelte. Het is mogelijk om het theoriegedeelte online te doen. Er wordt gestart met het theoretische deel. Hierbij wordt tijdens de cursus BHV basis de belangrijkste kennis bijgebracht over bedrijfshulpverlening.

Het tweede deel van de cursus BHV bestaat uit het praktijkgedeelte. Dit gedeelte van de cursus volg je op locatie in Haaksbergen. Er worden gedurende de cursusdag verschillende situaties nagebootst die in de praktijk voor kunnen komen. Op deze manier word je tijdens de cursus BHV optimaal voorbereid.

Hoeveel BHV’ers heb ik nodig in mijn bedrijf?

Het is belangrijk dat er altijd ten minste één BHV’er aanwezig is. Hoeveel BHV’ers je binnen je bedrijf nodig hebt, is afhankelijk van de grootte van je bedrijf en de risico’s in je bedrijf. Wil je weten hoeveel BHV’ers wij adviseren? Neem dan contact met ons op. Wij geven passend advies.

Vragen of hulp nodig?

Heb je een vraag over de cursus BHV in Haaksbergen? We denken graag met je mee!

Over Kompas Veiligheidsgroep

Veiligheid is voor ons meer dan een wettelijke verplichting. Het is een kwestie van goed werkgeverschap en een maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Daarom dragen we in alles wat we doen bij een aan veilige werk- en leefomgeving. Dat doen we door bedrijven, overheden, instellingen en het onderwijs volledig te ontzorgen op het gebied van veiligheid

Om Nederland veiliger te maken volg je eenvoudig een BHV cursus op meer dan 30 cursuslocaties verspreid in Nederland.

Cursusaanbod