Skip to main content

Leidinggeven aan BHV’ers tijdens een calamiteit

BHV ploegleider basis

BHV ploegleider basis

Ben jij op zoek naar een cursus BHV ploegleider om te leren hoe je leidinggeeft aan BHV’ers? 

Tijdens de cursus BHV ploegleider krijg je alle tools mee die je nodig hebt om de andere BHV’ers binnen de organisatie aan te sturen tijdens calamiteiten. 

De cursus BHV ploegleider basis duurt één dag. Daarna ben je bevoegd om een jaar lang als BHV ploegleider te functioneren. Volg de cursus BHV ploegleider basis op een van onze 30 locaties of op jouw bedrijfslocatie.

30 cursuslocaties in Nederland

✅ Incompany cursussen op maat

✅ Engelstalige cursus mogelijk

Op zoek naar een andere BHV cursus?

Ben je op zoek naar een andere BHV cursus of wil je jouw certificaat verlengen? Kijk dan hier voor alle andere BHV cursussen.

Cursus inhoud BHV ploegleider basis

Je volgt in één dag de cursus BHV ploegleider basis op een van onze 30 open cursus locaties, binnen jouw organisatie of (deels) online. Tijdens deze dag staat veiligheid op de werkvloer centraal. We leren je hoe jij anderen kunt helpen tijdens een calamiteit. 

Na de cursus weet je:

  • Wat de wet- en regelgeving is omtrent BHV
  •  Hoe je leidinggeeft aan andere BHV’ers binnen je organisatie
  •  Hoe je een situatie beoordeelt
  •  Hoe je samenwerkt met externe hulpverleners

 

Veelgestelde vragen over BHV ploegleider basis

Hoe lang is mijn BHV ploegleider certificaat geldig?

Na het afronden van de cursus BHV ploegleider basis ontvang je een certificaat met een geldigheid van 1 jaar. Verloopt jouw certificaat? Dan adviseren wij het volgen van de cursus BHV ploegleider herhaling.

Na een jaar wordt veel opgedane kennis weer vergeten, dus is het heel belangrijk dit jaarlijks te herhalen. Ook worden de cursussen jaarlijks geactualiseerd. Zo ben je als BHV ploegleider altijd up-to-date.

Is een BHV cursus verplicht?

Bedrijfshulpverlening (BHV) is niet alleen een wettelijke verplichting, het is noodzakelijk om zorg te dragen voor een veilige (werk)omgeving. Wij adviseren bedrijven om doeltreffende maatregelen te nemen op het gebied van BHV. Met een BHV cursus zorg je ervoor dat er BHV’ers zijn binnen je organisatie die weten hoe ze moeten handelen tijdens een calamiteit. Goed opgeleide BHV’ers maken tijdens een calamiteit het verschil! In een BHV cursus staat het leren van praktische basisvaardigheden van cursisten centraal. 

Wil jij weten wat de veiligheidsrisico's zijn binnen jouw bedrijf? Met een RI&E beschrijf je deze risico’s en deze kan Kompas Veiligheidsgroep voor je verzorgen. Op basis van de veiligheidsrisico’s wordt dan bepaald hoeveel BHV’ers nodig zijn in jouw bedrijf om in een noodsituatie werknemers in veiligheid te brengen.

Hoe ziet de cursus BHV ploegleider basis er uit?

Je volgt een cursus BHV ploegleider basis open cursuslocatie per cursusdag. De cursustijd is inclusief de lunchpauze en twee korte pauzes. 

Cursusdag:     08.30 – 15.30 uur

Volg je de cursus liever op een afwijkende tijd? Dat kan! Neem contact met ons op. We zoeken in overleg een passende oplossing. 

Hoeveel BHV ploegleiders heb ik nodig in mijn bedrijf?

Zijn er meerdere BHV’ers binnen jouw bedrijf, dan is het raadzaam om een ploegleider aan te stellen. Als BHV ploegleider geef je leiding aan de BHV’ers tijdens een calamiteit en ondersteun je de hoofd BHV’er. Heb je veel BHV’ers? Dan kan het handig zijn om meerdere BHV ploegleiders aan te stellen. Bijvoorbeeld één BHV ploegleider voor iedere vijf BHV’ers.

Wil je weten hoeveel BHV ploegleiders wij adviseren? Neem dan contact met ons op. Wij geven passend advies. 

Vragen of hulp nodig?

Heb je een vraag of twijfel je welke cursusvorm de beste optie is? We denken graag met je mee!

Over Kompas Veiligheidsgroep

Veiligheid is voor ons meer dan een wettelijke verplichting. Het is een kwestie van goed werkgeverschap en een maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Daarom dragen we in alles wat we doen bij een aan veilige werk- en leefomgeving. Dat doen we door bedrijven, overheden, instellingen en het onderwijs volledig te ontzorgen op het gebied van veiligheid

Om Nederland veiliger te maken volg je eenvoudig een cursus BHV ploegleider basis op meer dan 30 cursuslocaties verspreid in Nederland.

Cursusaanbod

Cursus BHV basis incompany volgen?

Een cursus BHV ploegleider basis op een incompany cursus locatie is voordelig als je een grotere groep wil opleiden tot BHV ploegleider. De cursus duurt één dag en vind plaats op jouw bedrijfslocatie. Heb je interesse om de cursus BHV ploegleider basis incompany te volgen? Vul dan het aanvraagformulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Aanvraagformulier cursus incompany