Skip to main content

Leidinggeven aan BHV’ers tijdens een calamiteit

BHV ploegleider herhaling

Verleng je BHV ploegleider certificaat

Ben je op zoek naar een cursus BHV ploegleider om jouw BHV ploegleider certificaat te verlengen? 

Tijdens de cursus BHV ploegleider herhaling wordt jouw kennis en kunde als BHV ploegleider weer geactualiseerd. Na het doen van de cursus BHV ploegleider herhaling, ben je weer een jaar lang gecertificeerd om de BHV’ers binnen jouw organisatie aan te sturen als BHV ploegleider.

Onze cursus BHV ploegleider herhaling is een combinatie cursus. Dit betekent dat je ook jouw BHV certificaat verlengd!

De cursus BHV ploegleider herhaling duurt één dag. Daarna ben je bevoegd om weer een jaar lang als BHV’er hulp te verlenen in noodsituaties en als BHV ploegleider andere BHV’ers aan te sturen. Volg de cursus BHV herhaling op een van onze 30 locaties, online of op jouw bedrijfslocatie.

✅ E-learning mogelijk
30 cursuslocaties in Nederland

✅ Incompany cursussen op maat

Op zoek naar een andere BHV cursus?

Heb je nog niet eerder een BHV ploegleider certificaat behaald? Kijk dan hier voor de cursus BHV ploegleider basis en andere BHV cursussen

Cursus inhoud BHV ploegleider herhaling

Je volgt in één dagdeel de cursus BHV ploegleider herhaling op een van onze 30 open cursus locaties, binnen jouw organisatie of online. Tijdens deze dag staat veiligheid op de werkvloer centraal. We leren je hoe jij anderen kunt helpen tijdens een calamiteit en hoe je leiding geeft aan andere BHV’ers.

Na de cursus weet je:

 • Hoe je de bedrijfsnoodorganisatie op zet binnen jouw organisatie
 • Alarmeren volgens de juiste procedure
 • Hoe je een beginnende brand kunt beperken en bestrijden
 • Gevaarlijke situaties te herkennen en te beoordelen
 • Hoe je een bedrijf ontruimt
 • Hoe je reanimeert (met en zonder AED)
 • Eerst hulp te verlenen en daarmee gevolgen van een ongeval te beperken

Maar ook: 

 • Wat de wet- en regelgeving is omtrent BHV
 •  Hoe je leidinggeeft aan andere BHV’ers binnen je organisatie
 •  Hoe je een situatie beoordeelt
 •  Hoe je samenwerkt met externe hulpverleners

 

Veelgestelde vragen over BHV ploegleider herhaling

Hoe lang is mijn BHV ploegleider certificaat geldig?

Na het afronden van de cursus BHV ploegleider herhaling ontvang je een certificaat met weer een geldigheid van 1 jaar. Verloopt jouw certificaat? Dan adviseren wij weer het volgen van de cursus BHV ploegleider herhaling.

Na een jaar wordt veel opgedane kennis weer vergeten, dus is het heel belangrijk dit jaarlijks te herhalen. Ook worden de cursussen jaarlijks geactualiseerd. Zo ben je als BHV ploegleider altijd up-to-date.

Is een BHV cursus verplicht?

Bedrijfshulpverlening (BHV) is niet alleen een wettelijke verplichting, het is noodzakelijk om zorg te dragen voor een veilige (werk)omgeving. Wij adviseren bedrijven om doeltreffende maatregelen te nemen op het gebied van BHV. Met een BHV cursus zorg je ervoor dat er BHV’ers zijn binnen je organisatie die weten hoe ze moeten handelen tijdens een calamiteit. Goed opgeleide BHV’ers maken tijdens een calamiteit het verschil! In een BHV cursus staat het leren van praktische basisvaardigheden van cursisten centraal. 

Wil jij weten wat de veiligheidsrisico's zijn binnen jouw bedrijf? Met een RI&E beschrijf je deze risico’s en deze kan Kompas Veiligheidsgroep voor je verzorgen. Op basis van de veiligheidsrisico’s wordt dan bepaald hoeveel BHV’ers nodig zijn in jouw bedrijf om in een noodsituatie werknemers in veiligheid te brengen.

Hoe ziet de cursus BHV ploegleider herhaling er uit?

Tijdens de cursus BHV ploegleider herhaling besteden we aandacht aan het algemene BHV stuk, zoals eerste hulp, brand en reanimeren. Daarnaast wordt ook je kennis als ploegleider rondom wet-en-regelgeving en leidinggeven aan andere BHV’ers bijgespijkerd. Zo verleng je zowel je BHV basis als BHV ploegleider certificaat.

Hoeveel BHV ploegleiders heb ik nodig in mijn bedrijf?

Zijn er meerdere BHV’ers binnen jouw bedrijf, dan is het raadzaam om een ploegleider aan te stellen. Als BHV ploegleider geef je leiding aan de BHV’ers tijdens een calamiteit en ondersteun je de hoofd BHV’er. Heb je veel BHV’ers? Dan kan het handig zijn om meerdere BHV ploegleiders aan te stellen. Bijvoorbeeld één BHV ploegleider voor iedere vijf BHV’ers.

Wil je weten hoeveel BHV ploegleiders wij adviseren? Neem dan contact met ons op. Wij geven passend advies. 

Vragen of hulp nodig?

Heb je een vraag of twijfel je welke cursusvorm de beste optie is? We denken graag met je mee!

Over Kompas Veiligheidsgroep

Veiligheid is voor ons meer dan een wettelijke verplichting. Het is een kwestie van goed werkgeverschap en een maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Daarom dragen we in alles wat we doen bij een aan veilige werk- en leefomgeving. Dat doen we door bedrijven, overheden, instellingen en het onderwijs volledig te ontzorgen op het gebied van veiligheid

Om Nederland veiliger te maken volg je eenvoudig een cursus BHV ploegleider herhaling op meer dan 30 cursuslocaties verspreid in Nederland.

Cursusaanbod

Cursus BHV basis incompany volgen?

Een cursus BHV ploegleider herhaling op een incompany cursus locatie is voordelig als een grotere groep hun certificaat moet verlengen. De cursus duurt één dag en vind plaats op jouw bedrijfslocatie. Heb je interesse om een cursus BHV ploegleider herhaling incompany te volgen? Vul dan het aanvraagformulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Aanvraagformulier cursus incompany

Geef extra informatie zoals: aantal personen, voorkeursdatum etc.