Skip to main content

Veiligheid in het onderwijs

Cursus BHV voor scholen

Wat is BHV voor scholen?

Ben jij werkzaam in het basisonderwijs? Dan wil je weten hoe je hulp verleent bij een calamiteit op jouw school. Wij hebben een cursus BHV voor scholen! Met deze cursus maak je als BHV’er op een school het verschil tijdens een calamiteit. Weet jij hoe je ontruimt met jonge leerlingen? Of wat je moet doen bij een val op het schoolplein, van een speel- of gymtoestel? Of als leerlingen tegen elkaar botsen? In onze cursus BHV voor scholen oefen je standaard BHV taken en leer je meer over het verlenen van hulp met jonge leerlingen.


De cursus BHV voor scholen duurt één dag en wordt op jouw bedrijfslocatie gegeven. Daarna ben je bevoegd om een jaar lang op school BHV’er te zijn.


✅ E-learning mogelijk

✅ Incompany cursussen op maat

Op zoek naar een andere BHV cursus?

Ben je op zoek naar een specifieke BHV cursus of wil je jouw certificaat verlengen? Op de BHV cursus pagina kun je ons volledige aanbod BHV cursussen bekijken.

Cursus BHV voor scholen

In de cursus BHV voor scholen leer je hoe je als BHV’er moet handelen bij calamiteiten op school. 

Weet jij hoe je ontruimt met jonge leerlingen? Of wat je moet doen bij een val op het schoolplein, van een speel- of gymtoestel? Of als leerlingen tegen elkaar botsen? In onze cursus BHV voor scholen oefen je standaard BHV taken en leer je meer over het verlenen van hulp met jonge leerlingen.

Na de cursus weet je:

  • Wat de opzet van de bedrijfsnoodorganisatie is
  •  Alarmeren volgens de juiste procedure
  •  Hoe je een beginnende brand kunt beperken en bestrijden
  •  Gevaarlijke situaties herkennen en te beoordelen
  • Hoe je een bedrijf ontruimt
  • Hoe je reanimeert (met en zonder AED)
  • Eerste hulp te verlenen en daarmee gevolgen van een ongeval te beperken

Veelgestelde vragen over BHV-K acute zorg voor kinderen

Hoe lang is mijn BHV voor scholen certificaat geldig?

Na het afronden van de cursus BHV voor scholen, ontvang je een certificaat met een geldigheid van 1 jaar. Verloopt jouw certificaat? Dan adviseren wij het volgen van de cursus BHV voor scholen herhaling. 

Na een jaar wordt veel opgedane kennis weer vergeten, dus is het heel belangrijk dit jaarlijks te herhalen. Ook worden de cursussen jaarlijks geactualiseerd. Zo ben je als BHV’er altijd up-to-date. Je krijgt vanzelf een reminder wanneer het weer tijd is om je BHV te herhalen.

Is een cursus BHV voor scholen verplicht?

Bedrijfshulpverlening (BHV) is niet alleen een wettelijke verplichting, het is noodzakelijk om zorg te dragen voor een veilige (werk)omgeving. Wij adviseren bedrijven om doeltreffende maatregelen te nemen op het gebied van BHV. Met een BHV cursus zorg je ervoor dat er BHV’ers zijn binnen je organisatie die weten hoe ze moeten handelen tijdens een calamiteit. Goed opgeleide BHV’ers maken tijdens een calamiteit het verschil! In een BHV cursus staat het leren van praktische basisvaardigheden van cursisten centraal. 

Wil jij weten wat de veiligheidsrisico's zijn binnen jouw bedrijf? Met een RI&E beschrijf je deze risico’s en deze kan Kompas Veiligheidsgroep voor je verzorgen. Op basis van de veiligheidsrisico’s wordt dan bepaald hoeveel BHV’ers nodig zijn in jouw bedrijf om in een noodsituatie werknemers in veiligheid te brengen.

Hoe ziet een cursus BHV voor scholen er uit?

Er zijn meerdere manieren om de cursus BHV voor scholen te volgen. Het is mogelijk om deze helemaal incompany te volgen. Onze instructeur komt dan naar jouw school om de medewerkers op te leiden. 

Daarnaast is het ook mogelijk om de theorie online te volgen en alleen het praktijkgedeelte incompany te doen. Zo kun je de theorie in je eigen tijd doen wanneer het jou uitkomt. De cursus BHV herhaling voor scholen kun je zelfs helemaal online doen.

Vragen of hulp nodig?

Heb je een vraag of twijfel je welke cursusvorm de beste optie is? We denken graag met je mee!

Over Kompas Veiligheidsgroep

Veiligheid is voor ons meer dan een wettelijke verplichting. Het is een kwestie van goed werkgeverschap en een maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Daarom dragen we in alles wat we doen bij een aan veilige werk- en leefomgeving. Dat doen we door bedrijven, overheden, instellingen en het onderwijs volledig te ontzorgen op het gebied van veiligheid

Om Nederland veiliger te maken volg je eenvoudig een cursus BHV voor scholen.

Cursus BHV voor scholen volgen?

 Heb je interesse om de cursus BHV voor scholen te volgen? Vul dan het aanvraagformulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Aanvraagformulier cursus incompany

Geef extra informatie zoals: aantal personen, voorkeursdatum etc.