Skip to main content

Eerste hulp bij ongelukken

EHBO

Wat is EHBO?

EHBO betekent eerste hulp bij ongevallen of eerste hulp bij ongelukken. Jouw belangrijkste taak is het verlenen van eerste hulp bij ongelukken in je bedrijf, in afwachting van de professionele hulpdiensten. Een EHBO cursus is gericht op het oefenen van levensreddende eerste handelingen. 

Wanneer is EHBO verplicht?

Het is niet wettelijk verplicht om EHBO'ers te hebben in je bedrijf. EHBO is pas verplicht als uit de RI&E blijkt dat de kans op een ongeluk in je bedrijf groter is dan bij een gemiddeld bedrijf. Er zijn bedrijven waarin EHBO’ers noodzakelijk zijn, bijvoorbeeld: bij evenementen of specifieke branches zoals een zwembad, kinderdagverblijf of peuterspeelzaal.  

Een bekende levensreddende eerste handeling uit de EHBO cursus is het uitvoeren van een reanimatie oefening. Hopelijk hoef je dit nooit uit te voeren, maar je kunt er wel een mensenleven mee redden! Naast het volgen van een passende cursus is het ook belangrijk dat je de juiste EHBO materialen ter beschikking hebt.  

EHBO materialen

In tegenstelling tot EHBO’ers is ieder bedrijf wél wettelijk verplicht een EHBO koffer te hebben. Natuurlijk is het wel heel waardevol om EHBO’ers op te leiden. In een EHBO cursus leer je namelijk hoe je de verschillende verbandmaterialen uit een EHBO koffer kunt gebruiken.

EHBO voor kinderen

Het is altijd ingrijpend om met een ongeluk geconfronteerd te worden waarin je eerste hulp moet verlenen. Zorg je voor kleine kinderen of baby's? Dan voel je jezelf mogelijk extra verantwoordelijk om te helpen. Wil je leren wat jij kunt doen? Volg een cursus EHBO voor kinderen. 

Let op!

LET OP! Onze cursussen gaan door! Het is ook tijdens de coronapandemie wettelijk verplicht om de bedrijfsveiligheid te waarborgen. Met aanpassingen in onze cursusinhoud zorgen we voor een veilige cursus. We houden ons aan de Nederlandse aanpak en maatregelen tegen het  coronavirus om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan.

Voor toegang tot al onze open cursuslocaties is de geldende regelgeving (coronabewijs) van toepassing. Als cursist ben je verplicht een geldig bewijs in de CoronaCheck app te laten zien. We houden 1.5 meter afstand en dragen een mondkapje bij verplaatsing. Meer informatie? Bekijk onze pagina over het coronavirus.