Skip to main content

Acute zorg aan kinderen van een erkende opleider

Acute zorg aan kinderen basis NIKTA

Acute zorg aan kinderen basis NIKTA

Wil jij leren hoe je acute zorg aan kinderen verleent en ben je verplicht om een EHBO certificaat van een erkende opleider te behalen? In de acute zorg aan kinderen basis NIKTA oefen je met het verlenen van eerste hulp om daarmee de gevolgen van een ongeval te beperken.

Deze cursus voor jou?

Met het certificaat acute zorg aan kinderen basis NIKTA kun je acute zorg verlenen aan kinderen. Het Nederlands Instituut voor Kwaliteit Training en Advies (NIKTA) is een erkende opleider voor acute zorg en BHV.

Soms is het verplicht om een EHBO certificaat van een erkende opleider te behalen. Zoals tijdens openingsuren van een kinderopvang of peuterspeelzaal. Daar moet een volwassene aanwezig zijn met een erkend kinder EHBO certificaat, dit stelt de Wet IKK (Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang). NIKTA is aangewezen als organisatie om het certificaat acute zorg aan kinderen uit te geven.

Andere erkend certificeringen zijn:

 • BHV-K acute zorg aan kinderen NIKTA
 • EHBO aan kinderen basis Oranje Kruis

Wat is de cursusinhoud?

 • Basisregels voor hulpverlening
 • ABCDE benadering
 • Rautekgreep
 • Draaien van de buik naar de rug
 • Stabiele zijligging
 • Reanimeren en aansluiten AED
 • Verslikking en verstikking
 • Specifieke letsels bij kinderen
 • Kindermishandeling
 • Nazorg

Wat leer ik op de acute zorg aan kinderen basis NIKTA cursus?

 • Verlenen van eerste hulp en daarmee de gevolgen van een ongeluk beperken.
 • Herkennen en behandelen van specifieke letsels bij kinderen en baby’s.
 • Herkennen van specifieke kenmerken bij kindermishandeling.
 • Verlenen van acute zorg bij kinderen en baby’s.

Onze acute zorg aan kinderen basis NIKTA cursus

Je bereidt jezelf voor op de praktijk cursus met een e-learning voor het onderdeel acute zorg voor kinderen. Deze e-learning maak je in onze digitale leeromgeving. Nadat je de verschillende lessen over acute zorg aan kinderen hebt gemaakt, sluit je de e-learning af met een kennistoets.

Daarna volg je het praktijkdeel acute zorg voor kinderen. Het praktijkdeel sluit aan op de inhoud van de e-learning. De opgedane kennis over het verlenen van acute zorg aan kinderen ga je nu in de praktijk toepassen aan de hand van praktijksituaties.

Acute zorg aan kinderen basis NIKTA certificaat

Je behaalt het erkende acute zorg voor kinderen basis NIKTA certificaat wanneer je de e-learning succesvol hebt afgerond en deze cursus hebt gevolgd. De instructeur beoordeelt of je bekwaam bent om te handelen als hulpverlener. Je verlengt deze door ieder jaar deel te nemen aan een acute zorg aan kinderen herhaling cursus.

Heb je een vraag?

Bekijk onze meest gestelde vragen voor meer informatie.

Prijzen Acute zorg aan kinderen basis NIKTA

Benieuwd naar de prijs van een Acute zorg aan kinderen herhaling NIKTA cursus?

Cursusaanbod

Meest gestelde vragen

Je volgt een EHBO basis cursus als de kans op een ongeluk in jouw bedrijf groot is. Of als je wilt leren hoe je eerste hulp verleend.

Het is niet wettelijk verplicht om EHBO'ers te hebben in je bedrijf. EHBO is pas verplicht als uit de RI&E blijkt dat de kans op een ongeluk in je bedrijf groter is dan bij een gemiddeld bedrijf. Er zijn bedrijven waarin EHBO’ers noodzakelijk zijn, bijvoorbeeld: bij evenementen of specifieke branches zoals een zwembad, kinderdagverblijf of peuterspeelzaal.

Je hebt geen voorkennis nodig om deel te kunnen nemen aan de EHBO basis cursus.

 • Benaderen van een slachtoffer vanuit de vijf basisregels voor hulpverlening.
 • Beoordelen van een slachtoffer met de ABCDE benadering.

Je behaalt een EHBO basis certificaat wanneer je deze cursus hebt gevolgd. De instructeur beoordeelt of je bekwaam bent om te handelen als hulpverlener.  

Je EHBO basis certificaat staat weergegeven in ‘Mijn Kompas’. Login op onze website: www.kompasveiligheidsgroep.nl en download je certificaat.

Het certificaat is twee jaar geldig. Daarna volg je een EHBO herhaling cursus om je certificaat te verlengen.

De minimale leeftijd om een EHBO cursus te volgen bij Kompas Veiligheidsgroep is 18 jaar.

Je krijgt bij ons geen vrijstelling voor de EHBO basis cursus. De cursus inhoud is nauw aan elkaar verbonden, waardoor het niet mogelijk is om onderdelen over te slaan. Het verlenen van eerste hulp vraagt om herhaaldelijk oefenen zodat je kunt handelen bij een ongeluk.

Volg je een cursus op een open locatie? Dan verzorgen we koffie of thee en een lunch. Volg je een cursus op een incompany locatie? Dan verzorgt je werkgever de faciliteiten. Nadat je de cursus succesvol hebt afgerond, ontvang je een preventiemedewerker certificaat.