Skip to main content

Verlenen van eerste hulp bij drank en drugs

Eerste hulp bij drank en drugs

Eerste hulp verlenen bij drank en drugs

Werk je in een organisatie waar je veel te maken hebt met mensen onder invloed van drank of drugs? Dan is het handig als je weet hoe je hulp verleent bij ongelukken waar drank en drugs in het spel is. 

Tijdens de cursus Eerste hulp bij drank en drugs (EHBDD) leer je hoe je eerste hulp verleend aan iemand die onder invloed is van drank of drugs. Ook leer je de verschillende soorten drank en drugs te herkennen.

De cursus Eerste hulp bij drank en drugs duurt één dag. Daarna heb je de basiskennis om eerste hulp te verlenen bij een ongeval waar drank en drugs in het spel zijn. Je volgt de cursus Eerste hulp bij drank en drugs incompany, dus op jouw bedrijfslocatie.

Volg de cursus Eerste hulp bij drank en drugs incompany

Je volgt de cursus Eerste hulp bij drank en drugs op jouw bedrijfslocatie.

Op zoek naar een andere EHBO cursus?

Ben je op zoek naar een specifieke EHBO cursus of wil je jouw certificaat verlengen? Kijk dan hier voor alle andere EHBO cursussen.

Cursus inhoud Eerste hulp bij drank en drugs

De cursus Eerste hulp bij drank en drugs duurt één dag en volg je incompany. Tijdens de cursus leer je alles over verschillende middelen en hun werken en hoe je eerste hulp verleend aan iemand die onder invloed is. Na afloopt ontvang je een bewijs van deelname van de cursus. De instructeur beoordeelt of je bekwaam bent om te handelen als hulpverlener. 

Na de cursus weet je:

  • Hoe je verschillende soorten middelen kunt herkennen
  • Hoe je eerste hulp verleend aan iemand die onder invloed is van drank of drugs

Veelgestelde vragen over de cursus Eerste hulp bij drank en drugs

Ontvang ik een certificaat voor de cursus?

Voor deze cursus ontvang je geen certificaat, maar een bewijs van deelname. De instructeur beoordeelt of je bekwaam bent om te handelen als hulpverlener. Dit bewijs van deelname kan niet, zoals een certificaat, verlopen. Wel raden we aan om de cursus eens per jaar te herhalen, zodat je blijft oefenen en altijd weet wat je moet doen in een levensbedreigende situatie.

Vragen of hulp nodig?

Heb je een vraag of twijfel je welke cursusvorm de beste optie is? We denken graag met je mee!

Over Kompas Veiligheidsgroep

Veiligheid is voor ons meer dan een wettelijke verplichting. Het is een kwestie van goed werkgeverschap en een maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Daarom dragen we in alles wat we doen bij een aan veilige werk- en leefomgeving. Dat doen we door bedrijven, overheden, instellingen en het onderwijs volledig te ontzorgen op het gebied van veiligheid.

Eerste hulp bij drank en drugs volgen?

Je volgt de cursus Eerste hulp bij drank en drugs incompany. De cursus vindt dan plaats op jouw bedrijfslocatie. Heb je interesse om de cursus Eerste hulp bij drank en drugs te volgen? Vul dan het aanvraagformulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. 

Aanvraagformulier cursus incompany

Geef extra informatie zoals: aantal personen, voorkeursdatum etc.