Skip to main content

Verlenen van eerste hulp bij drank en drugs

Eerste hulp bij drank en drugs

Eerste hulp bij drank en drugs

Soms krijg je te maken met een ongeluk waaraan drank of drugs zijn gerelateerd. In de eerste hulp bij drank en drugs cursus (EHBDD) leer je welke hoe je eerste hulp verleent aan een slachtoffer dat onder invloed is van drank of drugs.

Deze cursus voor jou?

Werk je in een bedrijf waarbij je te maken krijgt met het gebruik van drank of drugs? Dan is het fijn als je weet hoe je hulp kunt verlenen aan een slachtoffer dat onder invloed is. Want er zijn extra aandachtspunten waar je rekening mee houdt. Je leert welke soorten middelen er zijn en wat voor effect deze hebben. Om deel te nemen aan deze cursus heb je geen voorkennis nodig.

Wat is de cursusinhoud?

  • Werking middelengebruik
  • Soorten middelen
  • Verdovende middelen
  • Stimulerende middelen
  • Waarnemende middelen

Wat leer ik op de eerste hulp bij drank en drugs cursus?

  • Herkennen van de verschillende soorten middelen.
  • Verlenen van eerste hulp bij drank en drugs.

Onze eerste hulp bij drank en drugs cursus

De eerste hulp bij drank en drugs cursus verzorgen we op incompany cursuslocaties.

Bewijs van deelname

Je behaalt een bewijs van deelname wanneer je de eerste hulp bij drank en drugs cursus hebt gevolgd. De instructeur beoordeelt of je bekwaam bent om te handelen als hulpverlener. We adviseren je de levensreddende eerste handelingen jaarlijks te oefenen, zodat je weet wat je moet doen bij een levensbedreigende situatie.

Heb je een vraag?

Bekijk onze meest gestelde vragen voor meer informatie.

Prijzen eerste hulp bij drank en drugs

Benieuwd naar de prijs van een eerste hulp bij drank en drugs cursus?

Meer informatie?

Stuur een bericht

Meest gestelde vragen

Je volgt een EHBO basis cursus als de kans op een ongeluk in jouw bedrijf groot is. Of als je wilt leren hoe je eerste hulp verleend.

Het is niet wettelijk verplicht om EHBO'ers te hebben in je bedrijf. EHBO is pas verplicht als uit de RI&E blijkt dat de kans op een ongeluk in je bedrijf groter is dan bij een gemiddeld bedrijf. Er zijn bedrijven waarin EHBO’ers noodzakelijk zijn, bijvoorbeeld: bij evenementen of specifieke branches zoals een zwembad, kinderdagverblijf of peuterspeelzaal.

Je hebt geen voorkennis nodig om deel te kunnen nemen aan de EHBO basis cursus.

  • Benaderen van een slachtoffer vanuit de vijf basisregels voor hulpverlening.
  • Beoordelen van een slachtoffer met de ABCDE benadering.

Je behaalt een EHBO basis certificaat wanneer je deze cursus hebt gevolgd. De instructeur beoordeelt of je bekwaam bent om te handelen als hulpverlener.  

Je EHBO basis certificaat staat weergegeven in ‘Mijn Kompas’. Login op onze website: www.kompasveiligheidsgroep.nl en download je certificaat.

Het certificaat is twee jaar geldig. Daarna volg je een EHBO herhaling cursus om je certificaat te verlengen.

De minimale leeftijd om een EHBO cursus te volgen bij Kompas Veiligheidsgroep is 18 jaar.

Je krijgt bij ons geen vrijstelling voor de EHBO basis cursus. De cursus inhoud is nauw aan elkaar verbonden, waardoor het niet mogelijk is om onderdelen over te slaan. Het verlenen van eerste hulp vraagt om herhaaldelijk oefenen zodat je kunt handelen bij een ongeluk.

Volg je een cursus op een open locatie? Dan verzorgen we koffie of thee en een lunch. Volg je een cursus op een incompany locatie? Dan verzorgt je werkgever de faciliteiten. Nadat je de cursus succesvol hebt afgerond, ontvang je een preventiemedewerker certificaat.