Skip to main content

Verlenen van eerste hulp aan kinderen

EHBO aan kinderen basis Oranje Kruis

Wat is EHBO aan kinderen?

Wil je weten hoe je eerste hulp verleend aan kinderen en baby’s? Tijdens de EHBO aan kinderen basis cursus leer je specifiek letsel bij kinderen en baby’s te herkennen en te behandelen. 

Oranje Kruis certificering

Werk je op een kinderdagverblijf of peuterspeelzaal? Dan ben je verplicht een erkend EHBO certificaat te halen. Na het behalen van de EBHO aan kinderen basis cursus ontvang je een Oranje Kruis certificering.

De EHBO aan kinderen basis cursus duurt één dag. Daarna heb je de basiskennis om eerste hulp te verlenen aan kinderen en baby’s. Je volgt de EHBO aan kinderen basis Oranje Kruis cursus incompany.

Volg de EHBO aan kinderen basis cursus incompany

Je volgt de EHBO aan kinderen basis cursus op jouw bedrijfslocatie.

Op zoek naar een andere EHBO cursus?

Ben je op zoek naar een specifieke EHBO cursus of wil je jouw certificaat verlengen? Kijk dan hier voor alle andere EHBO cursussen.

Cursus inhoud EHBO aan kinderen basis Oranje Kruis

De EHBO aan kinderen basis Oranje Kruis bestaat uit één cursusdag. Je leert eerste hulp te verlenen en daarmee de gevolgen van een ongeluk te beperken. Daarnaast wordt een LOTUS ingezet om praktijksituaties te oefenen. De LOTUS beeldt zo realistisch mogelijk een ziektebeeld of letsel van een slachtoffer uit.

Na de cursus weet je:

  • De basisregels voor hulpverlening
  • ABCDE benadering
  • Hoe je de rautekgreep uitvoert
  • Hoe je een slachtoffer van de buik naar de rug draait
  • Hoe je een stabiele zijligging uitvoert 
  • Hoe je moet reanimeren en een AED aansluit
  • Wat je moet doen bij verslikking en verstikking
  • Hoe je specifiek letsel herkent en behandelt 
  • Hoe je specifieke kenmerken van kindermishandeling herkent
  • Hoe je omgaat met nazorg

Veelgestelde vragen over EHBO aan kinderen basis Oranje Kruis

Wat is een Oranje Kruis certificering?

Het Oranje Kruis is een onafhankelijke certificerende organisatie op het gebied van eerste hulp. Hun uitgangspunt is het vertalen van de vastgestelde richtlijnen vanuit een praktische invalshoek. Soms is het verplicht om een EHBO certificaat van een erkende opleider te behalen. Het Oranje Kruis examineert onafhankelijk en (her)certificeert eerstehulpverleners. Deze cursus is geschikt voor jou als je een EHBO basis certificaat wilt behalen van het Oranje Kruis.

Hoe lang is mijn EHBO aan kinderen Oranje Kruis certificaat geldig?

Je behaalt het EHBO aan kinderen basis Oranje Kruis certificaat wanneer je deze cursus hebt gevolgd en je het examen succesvol hebt afgerond. De examinator van het Oranje Kruis beoordeelt of je bekwaam bent om te handelen als hulpverlener. Het certificaat is twee jaar geldig. Binnen deze twee jaar moet je acht uur hercertificering volgen om je EHBO certificaat van het Oranje Kruis te verlengen.

Is een EHBO aan kinderen cursus verplicht?

Sinds 1 januari 2018 is een kinderdagverblijf of peuterspeelzaal verplicht te voldoen aan de wet IKK (Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang). Het doel is het verbeteren van de kwaliteit en toegankelijkheid. Er moet tijdens openingsuren minimaal één werknemer aanwezig zijn met een erkend Acute zorg aan kinderen certificaat. In praktijk betekent dit een bedrijf hiervoor meerdere werknemers opleidt.

Hoeveel EHBO’ers heb ik nodig in mijn bedrijf?

Hoeveel EHBO’ers zijn er nodig in jouw bedrijf? Helaas is deze vraag niet concreet te beantwoorden. Het specifieke aantal EHBO’ers is niet wettelijk vastgelegd. Dit is afhankelijk van de veiligheidsrisico’s binnen je bedrijf.

Ook hierbij is een RI&E van belang. Hierin staan de veiligheidsrisico’s van je bedrijf.

Vragen of hulp nodig?

Heb je een vraag of twijfel je welke cursusvorm de beste optie is? We denken graag met je mee!

Over Kompas Veiligheidsgroep

Veiligheid is voor ons meer dan een wettelijke verplichting. Het is een kwestie van goed werkgeverschap en een maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Daarom dragen we in alles wat we doen bij een aan veilige werk- en leefomgeving. Dat doen we door bedrijven, overheden, instellingen en het onderwijs volledig te ontzorgen op het gebied van veiligheid

Om Nederland veiliger te maken volg je eenvoudig een cursus EHBO aan kinderen basis Oranje Kruis.

EHBO aan kinderen basis Oranje Kruis volgen?

Je volgt de cursus EHBO aan kinderen basis incompany. De cursus vindt dan plaats op jouw bedrijfslocatie. Heb je interesse om een EHBO aan kinderen basis Oranje Kruis cursus incompany te volgen? Vul dan het aanvraagformulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Aanvraagformulier cursus incompany

Geef extra informatie zoals: aantal personen, voorkeursdatum etc.