Skip to main content

Verleng je EHBO aan kinderen certificaat

EHBO aan kinderen herhaling Oranje Kruis

Verleng je EHBO aan kinderen Oranje Kruis certificaat

Wil je jouw EHBO aan kinderen certificaat van het Oranje Kruis verlengen? Een Oranje Kruis certificaat is twee jaar geldig. Het is belangrijk om dit certificaat op tijd te verlengen, zodat deze geldig blijft. Zeker als de Oranje Kruis certificering verplicht is binnen jouw bedrijf. 

Je hoopt natuurlijk dat je EHBO nooit hoeft toe te passen. Het herhalen van EHBO is daarom extra belangrijk. Zo blijf je oefenen met het verlenen van eerste hulp en weet wat je moet doen in een noodsituatie.

Tijdens de EHBO aan kinderen herhaling Oranje Kruis cursus wordt jouw kennis en kunde van EHBO weer geactualiseerd. Daarna ben je weer twee jaar lang Oranje Kruis gecertificeerd als EHBO’er.

De EHBO aan kinderen herhaling cursus duurt één dagdeel. Je volgt de cursus EHBO aan kinderen herhaling Oranje Kruis incompany.

Volg de EHBO aan kinderen herhaling cursus incompany

Op zoek naar een andere EHBO cursus?

Ben je op zoek naar een specifieke EHBO cursus of heb je nog niet eerder een EHBO Oranje Kruis certificaat behaald? Kijk dan hier voor alle andere EHBO cursussen.

Cursus inhoud EHBO aan kinderen herhaling

Je volgt in één dagdeel de EHBO aan kinderen herhaling Oranje Kruis. Na deze cursus is je kennis weer opgefrist en je Oranje Kruis certificaat weer twee jaar geldig.

Na de cursus weet je weer:

  • De basisregels voor hulpverlening
  • ABCDE benadering
  • Hoe je de rautekgreep uitvoert
  • Hoe je een slachtoffer van de buik naar de rug draait
  • Hoe je een stabiele zijligging uitvoert 
  • Hoe je moet reanimeren en een AED aansluit
  • Wat je moet doen bij verslikking en verstikking
  • Hoe je specifiek letsel herkent en behandelt 
  • Hoe je specifieke kenmerken van kindermishandeling herkent
  • Hoe je omgaat met nazorg

Veelgestelde vragen over de EHBO aan kinderen cursus

Wat is een Oranje Kruis certificering?

Het Oranje Kruis is een onafhankelijke certificerende organisatie op het gebied van eerste hulp. Het uitgangspunt van het Oranje Kruis is het vertalen van de vastgestelde richtlijnen vanuit een praktische invalshoek. Soms is het verplicht om een EHBO certificaat van een erkende opleider te behalen. Het Oranje Kruis examineert onafhankelijk en (her)certificeert eerste hulpverleners. Deze cursus is geschikt voor jou als je een EHBO  certificaat wilt behalen of verlengen van het Oranje Kruis.

Hoe lang is mijn EHBO certificaat geldig?

Nadat je de EHBO Oranje Kruis cursus hebt behaald ontvang je een EHBO certificaat. Dit EHBO certificaat is twee jaar geldig. Binnen twee jaar moet je deze weer verlengen door een EHBO herhaling Oranje Kruis cursus te volgen. Het is belangrijk dat je huidige certificaat nog geldig is als je je aanmeldt voor de herhaling. 

Hopelijk hoef je geen EHBO toe te passen. Het herhalen van EHBO is daarom extra belangrijk. Zo blijf je oefenen met het verlenen van eerste hulp en weet wat je moet doen in een noodsituatie. Daarom heeft een EHBO certificaat een geldigheidsdatum.

Is een EHBO aan kinderen cursus verplicht?

Sinds 1 januari 2018 is een kinderdagverblijf of peuterspeelzaal verplicht te voldoen aan de wet IKK (Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang). Het doel is het verbeteren van de kwaliteit en toegankelijkheid. Er moet tijdens openingsuren minimaal één werknemer aanwezig zijn met een erkend Acute zorg aan kinderen certificaat. In praktijk betekent dit een bedrijf hiervoor meerdere werknemers opleidt.

Hoeveel EHBO’ers heb ik nodig in mijn bedrijf?

Hoeveel EHBO’ers zijn er nodig in jouw bedrijf? Helaas is deze vraag niet concreet te beantwoorden. Het specifieke aantal EHBO’ers is niet wettelijk vastgelegd. Dit is afhankelijk van de veiligheidsrisico’s binnen je bedrijf.

Ook hierbij is een RI&E van belang. Hierin staan de veiligheidsrisico’s van je bedrijf.

Vragen of hulp nodig?

Heb je een vraag of twijfel je welke cursusvorm de beste optie is? We denken graag met je mee!

Over Kompas Veiligheidsgroep

Veiligheid is voor ons meer dan een wettelijke verplichting. Het is een kwestie van goed werkgeverschap en een maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Daarom dragen we in alles wat we doen bij een aan veilige werk- en leefomgeving. Dat doen we door bedrijven, overheden, instellingen en het onderwijs volledig te ontzorgen op het gebied van veiligheid

Om Nederland veiliger te maken, volg je eenvoudig een EHBO aan kinderen herhaling Oranje Kruis cursus.

EHBO aan kinderen herhaling Oranje Kruis volgen?

Je volgt de EHBO aan kinderen herhaling cursus incompany. De cursus vindt dus plaats op jouw bedrijfslocatie. Heb je interesse om een EHBO aan kinderen herhaling Oranje Kruis cursus te volgen? Vul dan het aanvraagformulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Aanvraagformulier cursus incompany