Skip to main content

Verlengen van het EHBO certificaat

EHBO herhaling Oranje Kruis

EHBO herhaling Oranje Kruis

Wil je jouw EHBO certificaat van het Oranje Kruis verlengen of je kennis actualiseren? Dan volg je de EHBO herhaling Oranje Kruis cursus, waarbij je kennis en vaardigheden oefent. Je zorgt ervoor dat je op de hoogte bent van de actuele richtlijnen voor het verlenen van eerste hulp. Om deel te nemen aan onze EHBO herhaling Oranje Kruis cursus heb je een geldig EHBO certificaat van het Oranje Kruis nodig.

Deze cursus voor jou?

Deze cursus is geschikt voor jou als je het EHBO certificaat van het Oranje Kruis wilt verlengen of je kennis wilt actualiseren. Het Oranje Kruis is een onafhankelijke certificerende organisatie op het gebied van eerste hulp. Uitgangspunt is het vertalen van de vastgestelde richtlijnen vanuit een praktische invalshoek. Soms is het verplicht om een EHBO certificaat van een erkende opleider te behalen. Het Oranje Kruis examineert onafhankelijk en (her)certificeert eerstehulpverleners. Om deel te nemen aan deze cursus heb je een geldig EHBO certificaat van het Oranje Kruis nodig. Heb je nog vragen over de certificeringen of heb je hulp nodig bij het vinden van juiste cursus? We helpen je graag verder!

Wat is de cursusinhoud?

 • Alarmeren
 • Basisregels voor hulpverlening
 • ABCDE benadering
 • Rautekgreep
 • Draaien van de buik naar de rug
 • Stabiele zijligging
 • Reanimeren en aansluiten AED
 • Verslikking en verstikking
 • Levensbedreigende letsels en ziekten
 • Overige letsels zen ziekten
 • Nazorg

Wat leer ik op de EHBO herhaling Oranje Kruis cursus?

 • Benaderen van een slachtoffer vanuit de vijf basisregels voor hulpverlening.
 • Beoordelen van een slachtoffer met de ABCDE benadering.
 • Verlenen van eerste hulp en daarmee de gevolgen van een ongeluk beperken.

Onze EHBO herhaling Oranje Kruis cursus

De EHBO herhaling Oranje Kruis cursus verzorgen we op open- en incompany locaties.

EHBO herhaling Oranje Kruis certificaat

Je behaalt een EHBO herhaling Oranje Kruis certificaat wanneer je deze cursus hebt gevolgd. De instructeur beoordeelt of je bekwaam bent om te handelen als hulpverlener. Het certificaat is twee jaar geldig. Binnen deze twee jaar moet je acht uur hercertificering volgen om je EHBO certificaat van het Oranje Kruis te verlengen.

Heb je een vraag?

Bekijk onze meest gestelde vragen voor meer informatie.

Prijzen EHBO herhaling Oranje Kruis

Benieuwd naar de prijs van een EHBO herhaling Oranje kruis cursus?

Cursusaanbod

Meest gestelde vragen

Je volgt een EHBO basis cursus als de kans op een ongeluk in jouw bedrijf groot is. Of als je wilt leren hoe je eerste hulp verleend.

Het is niet wettelijk verplicht om EHBO'ers te hebben in je bedrijf. EHBO is pas verplicht als uit de RI&E blijkt dat de kans op een ongeluk in je bedrijf groter is dan bij een gemiddeld bedrijf. Er zijn bedrijven waarin EHBO’ers noodzakelijk zijn, bijvoorbeeld: bij evenementen of specifieke branches zoals een zwembad, kinderdagverblijf of peuterspeelzaal.

Je hebt geen voorkennis nodig om deel te kunnen nemen aan de EHBO basis cursus.

 • Benaderen van een slachtoffer vanuit de vijf basisregels voor hulpverlening.
 • Beoordelen van een slachtoffer met de ABCDE benadering.

Je behaalt een EHBO basis certificaat wanneer je deze cursus hebt gevolgd. De instructeur beoordeelt of je bekwaam bent om te handelen als hulpverlener.  

Je EHBO basis certificaat staat weergegeven in ‘Mijn Kompas’. Login op onze website: www.kompasveiligheidsgroep.nl en download je certificaat.

Het certificaat is twee jaar geldig. Daarna volg je een EHBO herhaling cursus om je certificaat te verlengen.

De minimale leeftijd om een EHBO cursus te volgen bij Kompas Veiligheidsgroep is 18 jaar.

Je krijgt bij ons geen vrijstelling voor de EHBO basis cursus. De cursus inhoud is nauw aan elkaar verbonden, waardoor het niet mogelijk is om onderdelen over te slaan. Het verlenen van eerste hulp vraagt om herhaaldelijk oefenen zodat je kunt handelen bij een ongeluk.

Volg je een cursus op een open locatie? Dan verzorgen we koffie of thee en een lunch. Volg je een cursus op een incompany locatie? Dan verzorgt je werkgever de faciliteiten. Nadat je de cursus succesvol hebt afgerond, ontvang je een preventiemedewerker certificaat.