Skip to main content

Verleng je EHBO certificaat

EHBO herhaling Oranje Kruis

Verleng je EHBO Oranje Kruis certificaat

Ben je op zoek naar een EHBO cursus om jouw EHBO Oranje Kruis certificaat te verlengen? 

Je hoopt natuurlijk dat je EHBO nooit hoeft toe te passen. Het herhalen van EHBO is daarom extra belangrijk. Zo blijf je oefenen met het verlenen van eerste hulp en weet wat je moet doen in een noodsituatie.

Tijdens de EHBO herhaling Oranje Kruis cursus wordt jouw kennis en kunde van EHBO weer geactualiseerd. Na het doen van de EHBO herhaling Oranje Kruis cursus, ben je weer twee jaar lang gecertificeerd EHBO’er!

De EHBO herhaling cursus duurt één dag. Volg de cursus EHBO herhaling Oranje Kruis op een van onze 30 locaties, of op jouw bedrijfslocatie.

30 cursuslocaties in Nederland

✅ Incompany cursussen op maat

Op locatie of incompany

Welke cursusvorm kies je? We hebben verschillende mogelijkheden.

Op zoek naar een andere EHBO cursus?

Ben je op zoek naar een specifieke EHBO cursus of heb je nog niet eerder een EHBO Oranje Kruis certificaat behaald? Kijk dan hier voor alle andere EHBO cursussen.

Cursus inhoud EHBO herhaling

De EHBO herhaling Oranje Kruis duurt één dag. Je actualiseert je kennis op het gebied van EHBO. Daarnaast oefen je de verschillende handelingen.

Na de cursus weet je weer:

 • Hoe je moet alarmeren
 • De basisregels voor hulpverlening
 • ABCDE benadering
 • Hoe je de rautekgreep uitvoert
 • Hoe je een slachtoffer van de buik naar de rug draait
 • Hoe je een stabiele zijligging uitvoert 
 • Hoe je moet reanimeren en een AED aansluit
 • Wat je moet doen bij verslikking en verstikking
 • Wat je moet doen bij levensbedreigende letsels en ziekten
 • Wat je moet doen bij overige letsels en ziekten
 • Hoe je omgaat met nazorg

Veelgestelde vragen over de EHBO cursus

Wat is een Oranje Kruis certificering?

Het Oranje Kruis is een onafhankelijke certificerende organisatie op het gebied van eerste hulp. Het uitgangspunt van het Oranje Kruis is het vertalen van de vastgestelde richtlijnen vanuit een praktische invalshoek. Soms is het verplicht om een EHBO certificaat van een erkende opleider te behalen. Het Oranje Kruis examineert onafhankelijk en (her)certificeert eerste hulpverleners. Deze cursus is geschikt voor jou als je een EHBO  certificaat wilt behalen of verlengen van het Oranje Kruis.

Hoe lang is mijn EHBO certificaat geldig?

Nadat je de EHBO Oranje Kruis cursus hebt behaald ontvang je een EHBO certificaat. Dit EHBO certificaat is twee jaar geldig. Binnen twee jaar moet je deze weer verlengen door een EHBO herhaling Oranje Kruis cursus te volgen. Het is belangrijk dat je huidige certificaat nog geldig is als je je aanmeldt voor de herhaling. 

Hopelijk hoef je geen EHBO toe te passen. Het herhalen van EHBO is daarom extra belangrijk. Zo blijf je oefenen met het verlenen van eerste hulp en weet wat je moet doen in een noodsituatie. Daarom heeft een EHBO certificaat een geldigheidsdatum.

Is een EHBO cursus verplicht?

Het is niet wettelijk verplicht om EHBO'ers te hebben in je bedrijf. Een EHBO cursus is pas verplicht als uit de RI&E blijkt dat de kans op een ongeluk in je bedrijf groter is dan bij een gemiddeld bedrijf. Er zijn bedrijven waarin een EHBO cursus noodzakelijk is, bijvoorbeeld: bij evenementen of specifieke branches zoals een zwembad, kinderdagverblijf of peuterspeelzaal. 

Wil jij weten wat de veiligheidsrisico's zijn binnen jouw bedrijf? Met een RI&E beschrijf je deze risico’s en deze kan Kompas Veiligheidsgroep voor je verzorgen. Op basis van de veiligheidsrisico’s wordt dan bepaald hoeveel EHBO’s, maar ook BHV’ers er nodig zijn binnen de organisatie. 

In tegenstelling tot het volgen van een EHBO cursus is ieder bedrijf wél wettelijk verplicht een EHBO koffer te hebben. Natuurlijk is het wel heel waardevol om EHBO’ers op te leiden. In een EHBO cursus leer je namelijk hoe je de verschillende verbandmaterialen uit een EHBO koffer kunt gebruiken.

Hoeveel EHBO’ers heb ik nodig in mijn bedrijf?

Hoeveel EHBO’ers zijn er nodig in jouw bedrijf? Helaas is deze vraag niet concreet te beantwoorden. Het specifieke aantal EHBO’ers is niet wettelijk vastgelegd. Dit is afhankelijk van de veiligheidsrisico’s binnen je bedrijf.

Ook hierbij is een RI&E van belang. Hierin staan de veiligheidsrisico’s van je bedrijf.

Vragen of hulp nodig?

Heb je een vraag of twijfel je welke cursusvorm de beste optie is? We denken graag met je mee!

Over Kompas Veiligheidsgroep

Veiligheid is voor ons meer dan een wettelijke verplichting. Het is een kwestie van goed werkgeverschap en een maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Daarom dragen we in alles wat we doen bij een aan veilige werk- en leefomgeving. Dat doen we door bedrijven, overheden, instellingen en het onderwijs volledig te ontzorgen op het gebied van veiligheid

Om Nederland veiliger te maken volg je eenvoudig een EHBO herhaling Oranje Kruis cursus op meer dan 30 cursuslocaties verspreid in Nederland.

Cursusaanbod

EHBO herhaling Oranje Kruis incompany volgen?

Een cursus EHBO herhaling Oranje Kruis incompany volgen is voordelig als je een grotere groep wil opleiden tot EHBO’er. De cursus vindt plaats op jouw bedrijfslocatie. Heb je interesse om een EHBO herhaling Oranje Kruis cursus incompany te volgen? Vul dan het aanvraagformulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Aanvraagformulier cursus incompany

Geef extra informatie zoals: aantal personen, voorkeursdatum etc.