Skip to main content

EHBO les in het lesaanbod op middelbare scholen

EHBO voor scholieren

EHBO voor scholieren

Meer dan 60.000 personen tekenden het burgerinitiatief om EHBO les op te nemen in het lesaanbod op middelbare scholen. Leerlingen willen wel hulp verlenen, maar angst speelt een rol omdat zij niet beschikken over de juiste kennis. In de cursus EHBO voor scholieren leren leerlingen hoe zij een slachtoffer kunnen herkennen, 112 alarmeren en levensreddende eerste handelingen uitvoeren.

Deze cursus voor jou?

Deze EHBO voor scholieren cursus is speciaal ontwikkeld voor middelbare scholen. Uit onderzoek blijkt dat scholieren een slachtoffer wel willen helpen, maar dat angst een rol speelt omdat zij niet beschikken over de juiste kennis. Weten jouw scholieren wat zij moeten doen als iemand flauwvalt? Of wanneer een klasgenoot een belemmering in de luchtweg heeft? Ieder jaar belanden maar liefst 140.000 kinderen op de Spoedeisende Hulp van een ziekenhuis. EHBO-kennis is daarom van levensbelang! Er is geen voorkennis nodig om deel te nemen aan deze cursus.

Wat is de cursusinhoud?

 • Basisregels voor hulpverlening
 • ABCDE benadering
 • Rautekgreep
 • Draaien van de buik naar de rug
 • Stabiele zijligging
 • Reanimeren en aansluiten AED
 • Verslikking en verstikking

Wat leer ik op de EHBO voor scholieren cursus?

 • Benaderen van een slachtoffer vanuit de vijf basisregels voor hulpverlening.
 • Beoordelen van een slachtoffer met de ABCDE benadering.
 • Verlenen van eerste hulp en daarmee de gevolgen van een ongeluk beperken.

Onze EHBO voor scholieren cursus

Tijdens deze drie en een half uur durende cursus leren scholieren hoe zij moeten reanimeren, wat zij moeten doen als iemand een brandwond heeft en hoe zij een ernstige bloeding moeten stoppen. Scholieren kunnen een slachtoffer herkennen, hulp inschakelen, 112 alarmeren en levensreddende eerste handelingen uitvoeren.

Bewijs van deelname

Je behaalt een bewijs van deelname wanneer je de EHBO voor scholieren cursus hebt gevolgd. De instructeur beoordeelt of je bekwaam bent om te handelen als hulpverlener.

Heb je een vraag?

Bekijk onze meest gestelde vragen voor meer informatie.

Prijzen EHBO voor scholieren

Benieuwd naar de prijs van een EHBO voor scholieren cursus?

Cursusaanbod

Meest gestelde vragen

Je volgt een EHBO basis cursus als de kans op een ongeluk in jouw bedrijf groot is. Of als je wilt leren hoe je eerste hulp verleend.

Het is niet wettelijk verplicht om EHBO'ers te hebben in je bedrijf. EHBO is pas verplicht als uit de RI&E blijkt dat de kans op een ongeluk in je bedrijf groter is dan bij een gemiddeld bedrijf. Er zijn bedrijven waarin EHBO’ers noodzakelijk zijn, bijvoorbeeld: bij evenementen of specifieke branches zoals een zwembad, kinderdagverblijf of peuterspeelzaal.

Je hebt geen voorkennis nodig om deel te kunnen nemen aan de EHBO basis cursus.

 • Benaderen van een slachtoffer vanuit de vijf basisregels voor hulpverlening.
 • Beoordelen van een slachtoffer met de ABCDE benadering.

Je behaalt een EHBO basis certificaat wanneer je deze cursus hebt gevolgd. De instructeur beoordeelt of je bekwaam bent om te handelen als hulpverlener.  

Je EHBO basis certificaat staat weergegeven in ‘Mijn Kompas’. Login op onze website: www.kompasveiligheidsgroep.nl en download je certificaat.

Het certificaat is twee jaar geldig. Daarna volg je een EHBO herhaling cursus om je certificaat te verlengen.

De minimale leeftijd om een EHBO cursus te volgen bij Kompas Veiligheidsgroep is 18 jaar.

Je krijgt bij ons geen vrijstelling voor de EHBO basis cursus. De cursus inhoud is nauw aan elkaar verbonden, waardoor het niet mogelijk is om onderdelen over te slaan. Het verlenen van eerste hulp vraagt om herhaaldelijk oefenen zodat je kunt handelen bij een ongeluk.

Volg je een cursus op een open locatie? Dan verzorgen we koffie of thee en een lunch. Volg je een cursus op een incompany locatie? Dan verzorgt je werkgever de faciliteiten. Nadat je de cursus succesvol hebt afgerond, ontvang je een preventiemedewerker certificaat.