Skip to main content

Levensreddende eerste handelingen

Levensreddend handelen, reanimatie en AED

Levensreddend handelen, reanimatie en AED

Wil jij het verschil kunnen maken in een levensbedreigende situatie? In deze cursus leer je reanimeren en hoe je een AED gebruikt. Je leert het bewustzijn van een slachtoffer te controleren en beoordeelt of er nog een ademhaling is.

Deze cursus voor jou?

Je leert hoe je snel en efficiënt handelt wanneer er zich een levensbedreigende situatie voordoet. Je oefent verschillende levensreddende eerste handelingen in de praktijk, waarbij je direct feedback krijgt van de instructeur. Je oefent reanimeren op een reanimatiepop en sluit een AED aan. Om deel te nemen aan deze cursus heb je geen voorkennis nodig.

Wat is de cursusinhoud?

 • Basisregels voor hulpverlening
 • ABCDE benadering
 • Rautekgreep
 • Draaien van de buik naar de rug
 • Stabiele zijligging
 • Reanimeren en aansluiten AED
 • Verslikking en verstikking

Wat leer ik op de levensreddend handelen, reanimatie en AED cursus?

 • Benaderen van een slachtoffer vanuit de vijf basisregels voor hulpverlening.
 • Beoordelen van een slachtoffer met de ABCDE benadering.
 • Verlenen van eerste hulp en daarmee de gevolgen van een ongeluk beperken.

Onze levensreddend handelen, reanimatie en AED cursus

De levensreddend handelen, reanimatie en AED cursus verzorgen we op incompany cursuslocaties. Je vergroot de veiligheid in je bedrijf als je ervoor zorgt dat naast BHV’ers, andere werknemers weten hulp verleent bij een ongeluk.

Bewijs van deelname

Je behaalt een bewijs van deelname wanneer je de levensreddend handelen, reanimatie en AED hebt gevolgd. De instructeur beoordeelt of je bekwaam bent om te handelen als hulpverlener. We adviseren je de levensreddende eerste handelingen jaarlijks te oefenen, zodat je weet wat je moet doen bij een levensbedreigende situatie.

Heb je een vraag?

Bekijk onze meest gestelde vragen voor meer informatie.

Levensreddend handelen, reanimatie en AED

Benieuwd naar de prijs van een levensreddend handelen, reanimatie en AED cursus?

Meer informatie?

Stuur een bericht

Meest gestelde vragen

Je volgt een EHBO basis cursus als de kans op een ongeluk in jouw bedrijf groot is. Of als je wilt leren hoe je eerste hulp verleend.

Het is niet wettelijk verplicht om EHBO'ers te hebben in je bedrijf. EHBO is pas verplicht als uit de RI&E blijkt dat de kans op een ongeluk in je bedrijf groter is dan bij een gemiddeld bedrijf. Er zijn bedrijven waarin EHBO’ers noodzakelijk zijn, bijvoorbeeld: bij evenementen of specifieke branches zoals een zwembad, kinderdagverblijf of peuterspeelzaal.

Je hebt geen voorkennis nodig om deel te kunnen nemen aan de EHBO basis cursus.

 • Benaderen van een slachtoffer vanuit de vijf basisregels voor hulpverlening.
 • Beoordelen van een slachtoffer met de ABCDE benadering.

Je behaalt een EHBO basis certificaat wanneer je deze cursus hebt gevolgd. De instructeur beoordeelt of je bekwaam bent om te handelen als hulpverlener.  

Je EHBO basis certificaat staat weergegeven in ‘Mijn Kompas’. Login op onze website: www.kompasveiligheidsgroep.nl en download je certificaat.

Het certificaat is twee jaar geldig. Daarna volg je een EHBO herhaling cursus om je certificaat te verlengen.

De minimale leeftijd om een EHBO cursus te volgen bij Kompas Veiligheidsgroep is 18 jaar.

Je krijgt bij ons geen vrijstelling voor de EHBO basis cursus. De cursus inhoud is nauw aan elkaar verbonden, waardoor het niet mogelijk is om onderdelen over te slaan. Het verlenen van eerste hulp vraagt om herhaaldelijk oefenen zodat je kunt handelen bij een ongeluk.

Volg je een cursus op een open locatie? Dan verzorgen we koffie of thee en een lunch. Volg je een cursus op een incompany locatie? Dan verzorgt je werkgever de faciliteiten. Nadat je de cursus succesvol hebt afgerond, ontvang je een preventiemedewerker certificaat.