Skip to main content

Het bedienen van een BMI

Beheerder brandmeldinstallatie

Beheerder brandmeldinstallatie

Heeft jouw bedrijf een brandmeldinstallatie? Dan heb je werknemers nodig om deze installatie te bedienen. In de beheerder brandmeldinstallatie cursus krijg je algemene informatie over het beheer van een BMI.

Deze cursus voor jou?

Heeft jouw bedrijf een brandmeldinstallatie en heb je nog geen ervaring met het bedienen hiervan? Dan is het raadzaam om de beheerder brandmeldinstallatie cursus te volgen. Om deel te nemen aan deze cursus heb je geen voorkennis nodig.

Wat is de cursusinhoud?

De cursusinhoud is gericht op algemene informatie over het beheer van een BMI. De lesstof wordt verduidelijkt met praktijkvoorbeelden. Je vertaalt deze kennis naar de BMI in je bedrijf. Je eigen installatie komt summier aan bod.

  • BMI
  • Beheerder van de BMI
  • Meldingen
  • Brandmeldcentrale
  • Onderhoud van de BMI

Wat leer ik op de beheerder brandmeldinstallatie cursus?

 • Benoemen wat het doel van een BMI is.
 • Benoemen wanneer een BMI vereist is.
 • Benoemen aan welke eisen een BMI moet voldoen.
 • Benoemen wat de functionaliteiten van een BMI zijn.
 • Omschrijven hoe- en met welke frequentie de beheerder zorg kan dragen voor beheer, periodieke controle en onderhoud van onderdelen van de BMI.
 • Aangeven hoe de afstemming met de onderhoudsdeskundige moet plaatsvinden.

Onze beheerder brandmeldinstallatie cursus

De beheerder brandmeldinstallatie cursus verzorgen we op open- en incompany locaties.

Beheerder brandmeldinstallatie certificaat

Je behaalt een beheerder brandmeldinstallatie certificaat wanneer je deze cursus hebt gevolgd. De instructeur beoordeelt of je bekwaam bent om te handelen als beheerder van de BMI.

Heb je een vraag?

Bekijk onze meest gestelde vragen voor meer informatie.

Prijzenbeheerder brandmeldinstallatie

Benieuwd naar de prijs van een beheerder brandmeldinstallatie cursus?

Cursusaanbod

Meest gestelde vragen

Je volgt een EHBO basis cursus als de kans op een ongeluk in jouw bedrijf groot is. Of als je wilt leren hoe je eerste hulp verleend.

Het is niet wettelijk verplicht om EHBO'ers te hebben in je bedrijf. EHBO is pas verplicht als uit de RI&E blijkt dat de kans op een ongeluk in je bedrijf groter is dan bij een gemiddeld bedrijf. Er zijn bedrijven waarin EHBO’ers noodzakelijk zijn, bijvoorbeeld: bij evenementen of specifieke branches zoals een zwembad, kinderdagverblijf of peuterspeelzaal.

Je hebt geen voorkennis nodig om deel te kunnen nemen aan de EHBO basis cursus.

 • Benaderen van een slachtoffer vanuit de vijf basisregels voor hulpverlening.
 • Beoordelen van een slachtoffer met de ABCDE benadering.

Je behaalt een EHBO basis certificaat wanneer je deze cursus hebt gevolgd. De instructeur beoordeelt of je bekwaam bent om te handelen als hulpverlener.  

Je EHBO basis certificaat staat weergegeven in ‘Mijn Kompas’. Login op onze website: www.kompasveiligheidsgroep.nl en download je certificaat.

Het certificaat is twee jaar geldig. Daarna volg je een EHBO herhaling cursus om je certificaat te verlengen.

De minimale leeftijd om een EHBO cursus te volgen bij Kompas Veiligheidsgroep is 18 jaar.

Je krijgt bij ons geen vrijstelling voor de EHBO basis cursus. De cursus inhoud is nauw aan elkaar verbonden, waardoor het niet mogelijk is om onderdelen over te slaan. Het verlenen van eerste hulp vraagt om herhaaldelijk oefenen zodat je kunt handelen bij een ongeluk.

Volg je een cursus op een open locatie? Dan verzorgen we koffie of thee en een lunch. Volg je een cursus op een incompany locatie? Dan verzorgt je werkgever de faciliteiten. Nadat je de cursus succesvol hebt afgerond, ontvang je een preventiemedewerker certificaat.

Let op!

LET OP! De cursussen gaan door. We houden ons aan de Nederlandse aanpak en maatregelen tegen het coronavirus om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan.

Voor toegang tot al onze open cursuslocaties is de geldende regelgeving (coronabewijs) van toepassing. Als cursist ben je verplicht een geldig bewijs in de CoronaCheck app te laten zien.