Skip to main content

Coronavirus

Eindelijk!

We gaan versoepelen. Wat betekent dit voor onze cursussen? Hieronder staat de belangrijkste informatie voor je op een rij.

Huidige maatregelen
We vragen je nog steeds het coronatoegangsbewijs te laten zien op onze open cursuslocaties tot 25 februari. Het dragen van een mondkapje en het houden van 1.5 meter afstand zijn niet meer verplicht.

25 februari 2022
Je hoeft geen coronatoegangsbewijs meer te laten zien.

Basisregels

We houden ons aan de Nederlandse aanpak en maatregelen tegen het coronavirus om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan.

Om de verspreiding van het virus te beperken, is het belangrijk dat we samen de basisregels blijven volgen.

  • Was vaak je handen.
  • Hoest en nies in je elleboog.
  • 1.5 meter blijft een veilige afstand.
  • Schud geen handen.
  • Zorg voor voldoende frisse lucht.
  • Klachten? Blijf thuis en laat je direct testen.

Coronabewijs

Het coronabewijs heb je nodig als coronatoegangsbewijs voor onze open cursuslocaties. Tot 25 februari ben je verplicht een geldig coronabewijs in de CoronaCheck app te laten zien. Maak je QR-code via coronacheck.nl.

Klachten of thuisquarantaine

Heb je corona gerelateerde klachten? Of zit je in thuisquarantaine? Dan verzoeken we je om, in het kader van de veiligheid van je medecursisten en onze instructeur, thuis te blijven.

Als je door klachten of quarantaine niet aan onze cursus kan deelnemen, verschuiven we deze kosteloos naar de e-learning als dit past binnen ons cursusaanbod. We vragen je voorafgaand aan de cursus contact met ons op te nemen, zodat we samen kunnen bekijken wat een passende oplossing is.

Telefoonnummer: 024 - 371 75 65
E-mail: info@kompasveiligheidsgroep.nl 

Mondkapje

Je bent verplicht een mondkapje mee te nemen naar een open cursuslocatie. Het mondkapje draag je bij verplaatsing in de cursuslocatie.

Het is niet verplicht om een mondkapje te dragen tijdens de cursus. Je mag zelf bepalen of je het prettig vindt om een mondkapje te dragen.

Praktijkoefeningen

In de BHV- en EHBO cursussen worden praktijkoefeningen uitgevoerd. Om te beoordelen of je bekwaam bent te handelen als hulpverlener vragen we je de blus- en reanimatieoefening (met AED) uit te voeren. Een aantal andere praktijkoefeningen, zoals een slachtoffer draaien van de buik naar de rug of de stabiele zijligging, zijn niet verplicht.

De blusoefening mag je uitvoeren met handschoenen. Deze worden door ons verstrekt. De reanimatieoefening voer je uit op een eigen reanimatiepop. Deze reanimatiepop wordt bij iedere reanimatieoefening schoongemaakt en krijgt nieuwe longen. Deze longen zijn voorzien van mondbescherming, waardoor je op een veilige en hygiënische manier beademingen uitvoert.

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden.