Skip to main content

Coronavirus

Basisregels

We houden ons aan de Nederlandse aanpak en maatregelen tegen het coronavirus om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan.

Om de verspreiding van het virus te beperken, is het belangrijk dat we samen de basisregels blijven volgen.

  • Was vaak je handen.
  • Hoest en nies in je elleboog.
  • 1.5 meter blijft een veilige afstand.
  • Schud geen handen.
  • Zorg voor voldoende frisse lucht.
  • Klachten? Blijf thuis en laat je direct testen.

Coronabewijs

Het coronabewijs heb je nodig als coronatoegangsbewijs voor onze open cursuslocaties. Je bent verplicht een geldig coronabewijs in de CoronaCheck app te laten zien. Maak je QR-code via coronacheck.nl.

Klachten of thuisquarantaine

Heb je corona gerelateerde klachten? Of zit je in thuisquarantaine? Dan verzoeken we je om, in het kader van de veiligheid van je medecursisten en onze instructeur, thuis te blijven.

Als je door klachten of quarantaine niet aan onze cursus kan deelnemen, verschuiven we deze kosteloos naar de e-learning als dit past binnen ons cursusaanbod. We vragen je voorafgaand aan de cursus contact met ons op te nemen, zodat we samen kunnen bekijken wat een passende oplossing is.

Telefoonnummer: 024 - 371 75 65
E-mail: info@kompasveiligheidsgroep.nl 

Mondkapje

We adviseren je een mondkapje mee te nemen naar de cursuslocatie. Sommige cursuslocaties verplichten dit op basis van hun huisregels.

Het is niet verplicht om een mondkapje te dragen tijdens de cursus. Je mag zelf bepalen of je het prettig vindt om een mondkapje te dragen.

Praktijkoefeningen

In de BHV- en EHBO cursussen worden praktijkoefeningen uitgevoerd. Sommige praktijkoefeningen worden geoefend met een medecursist, zoals een slachtoffer draaien van de buik naar de rug of de stabiele zijligging. Het uitvoeren van deze praktijkoefeningen is geen verplichting. Om te beoordelen of je bekwaam bent te handelen als hulpverlener vragen we je wel om de blus- en reanimatieoefening (met AED) uit te voeren.

De reanimatieoefening voer je uit op een eigen reanimatiepop. Deze reanimatiepop wordt bij iedere reanimatieoefening schoongemaakt en krijgt nieuwe longen. Deze longen zijn voorzien van mondbescherming, waardoor je op een veilige en hygiënische manier beademingen uitvoert.

Let op!

LET OP! De cursussen gaan door. We houden ons aan de Nederlandse aanpak en maatregelen tegen het coronavirus om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan.

Voor toegang tot al onze open cursuslocaties is de geldende regelgeving (coronabewijs) van toepassing. Als cursist ben je verplicht een geldig bewijs in de CoronaCheck app te laten zien.