Skip to main content

Basisbeginselen van veiligheid

BHV basis cursus

BHV basis

De BHV basis cursus is gericht op de basisbeginselen van veiligheid. Je leert meer over actuele veiligheidsonderwerpen, waarbij de focus ligt op de praktijk. We bieden onze BHV basis cursus aan op verschillende manieren. Zo vind je altijd een passende cursus. Je behaalt een BHV certificaat wanneer je een BHV basis cursus hebt gevolgd.

Deze cursus voor jou?

Wil jij ook BHV’er worden? Dan volg je een BHV basis cursus. Om deel te nemen aan onze BHV basis cursus heb je geen voorkennis nodig.

Wat is de cursusinhoud?

De inhoud van de BHV basis cursus is gericht op de basisbeginselen van veiligheid. De focus van onze BHV basis cursus ligt op de praktijk, waaronder het oefenen met het blussen van een beginnende brand en uitvoeren van een reanimatie met Automatische Externe Defibrillator (AED). Je leert wat op dit moment van belang is, omdat we ons richten op actuele veiligheidsonderwerpen.

Wat leer ik op de BHV basis cursus?

 • Benoemen wat de opzet van de bedrijfsnoodorganisatie is.​
 • Alarmeren volgens de juiste procedure.​
 • Beoordelen van gevaarlijke situaties en een bedrijf ontruimen. ​
 • Blussen van een beginnende brand en daarbij zorg dragen voor je eigen veiligheid en die van anderen. ​
 • Verlenen van eerste hulp en daarmee de gevolgen van een ongeval beperken. ​​

Onze BHV basis cursussen

Ben jij een échte doener? Dan past de BHV basis cursus bij jou. Je leert in één cursusdag onder begeleiding van een instructeur te handelen als een bekwame BHV’er. Leer jij liever op je eigen tempo? Volg dan onze BHV basis cursus i.c.m. e-learning. Je maakt de e-learning op een moment dat jou past. Dit combineer je met een halve dag praktijk, waarbij je de praktijk handelingen oefent onder begeleiding van een instructeur.

BHV certificaat

Je behaalt een BHV certificaat wanneer je een BHV basis cursus hebt gevolgd. De instructeur beoordeelt of je bekwaam bent om te handelen als BHV’er. Na het volgen van de BHV basis cursus verleng je het certificaat door jaarlijks deel te nemen aan een BHV herhaling cursus. 

Heb je een vraag?

Bekijk onze meest gestelde vragen voor meer informatie.

Open of incompany

We bieden onze BHV basis cursus aan op verschillende manieren. Zo vind je altijd een passende cursus. De BHV basis cursus verzorgen we op open- en incompany locaties. Je vindt hieronder een overzicht van alle open cursuslocaties. Wil je de cursus liever incompany?

Cursusaanbod

Meest gestelde vragen

Als je BHV’er wilt worden en geen voorkennis hebt. Je leert in de BHV basis cursus de basisbeginselen over veiligheid.

Je hebt geen voorkennis nodig om deel te kunnen nemen aan de BHV basis cursus.

 • Benoemen wat de opzet van de bedrijfsnoodorganisatie is.​ 
 • Alarmeren volgens de juiste procedure.​ 
 • Beoordelen van gevaarlijke situaties en een bedrijf ontruimen.  
 • Blussen van een beginnende brand en daarbij zorg dragen voor je eigen veiligheid en die van anderen. ​ 
 • Verlenen van eerste hulp en daarmee de gevolgen van een ongeval beperken.

 • BHV basis cursus
 • BHV basis cursus i.c.m. e-learning

Je behaalt een BHV certificaat wanneer je een BHV basis cursus hebt gevolgd. De instructeur beoordeelt of je bekwaam bent om te handelen als BHV’er. 

Je BHV certificaat staat weergegeven in ‘Mijn Kompas’. Log in op onze website: www.kompasveiligheidsgroep.nl en download je certificaat.

Je verlengt je BHV certificaat door jaarlijks deel te nemen aan een BHV herhaling cursus. Één keer in de twee jaar mag een BHV herhaling d.m.v. e-learning worden gevolgd. 

De minimale leeftijd om een BHV cursus te volgen bij Kompas Veiligheidsgroep is 18 jaar. 

Je krijgt bij ons geen vrijstelling voor de BHV basis cursus. De cursus inhoud is nauw aan elkaar verbonden, waardoor het niet mogelijk is om onderdelen over te slaan. Veilig en adequaat handelen vraagt om herhaaldelijk oefenen zodat je kunt handelen tijdens een calamiteit. 

Volg je een cursus op een open locatie? Dan verzorgen we koffie of thee en een lunch. 

Volg je een cursus op een incompany locatie? Dan verzorgt je werkgever de faciliteiten. Nadat je de cursus succesvol hebt afgerond, ontvang je een BHV certificaat. 

Let op!

LET OP! De cursussen gaan door. We houden ons aan de Nederlandse aanpak en maatregelen tegen het coronavirus om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan.

Voor toegang tot al onze open cursuslocaties is de geldende regelgeving (coronabewijs) van toepassing. Als cursist ben je verplicht een geldig bewijs in de CoronaCheck app te laten zien.