Skip to main content

Zorg dragen voor een veilige werkomgeving

Cursus BHV basis online

Behaal je BHV basis online

Ben je op zoek naar een cursus BHV die je online kan volgen om jouw BHV certificaat te behalen? 

Tijdens de cursus BHV basis online krijg je alle basis-tools mee die je nodig hebt bij een calamiteit. Denk aan het verlenen van eerste hulp, reanimeren, het gebruik van AED, het bestrijden van brand en ontruiming van een pand. Alles om levensbedreigende situaties te vermijden.

De cursus BHV basis online is een halve dag praktijk op locatie en een dagdeel online. Het online gedeelte volg je eenvoudig wanneer het jou uitkomt. Na de cursus BHV basis online, ben je bevoegd om als BHV’er hulp te verlenen in noodsituaties. 

✅ E-learning mogelijk
30 cursuslocaties in Nederland 
✅ Incompany cursussen op maat

Waarom BHV basis online?

De cursus BHV basis online maakt het mogelijk om flexibel te leren. Je volgt een deel van de cursus online op een moment dat het jou uitkomt. Je volgt de cursus BHV basis online in onze online leeromgeving. Met de inzet van verschillende media verduidelijken we de lesstof om deze aan te laten sluiten op jouw belevingswereld. 

Daarnaast bevat de BHV basis online cursus een praktijkgedeelte wat je op locatie volgt. De cursus is dus niet helemaal online, omdat we het belangrijk vinden dat je als BHV’er in de praktijk het meeste leert. 

Cursus inhoud BHV basis online

Je volgt in één dag de cursus BHV basis online. Een dagdeel volg je wanneer jij wil online, het andere dagdeel volg je het praktijkgedeelte op één van onze 30 cursuslocaties of incompany binnen jouw eigen organisatie. Tijdens deze cursus staat veiligheid op de werkvloer centraal. We leren je hoe jij anderen kunt helpen tijdens een calamiteit.

Na de cursus weet je:

  • Hoe je de bedrijfsnoodorganisatie op zet binnen jouw organisatie
  • Alarmeren volgens de juiste procedure
  • Hoe je een beginnende brand kunt beperken en bestrijden
  • Gevaarlijke situaties te herkennen en te beoordelen
  • Hoe je een bedrijf ontruimt
  • Hoe je reanimeert (met en zonder AED)
  • Eerst hulp te verlenen en daarmee gevolgen van een ongeval te beperken

 

Demo BHV basis online

Benieuwd naar onze e-learning BHV basis online en onze online leeromgeving? Bekijk de demo van de e-learning BHV basis online en ervaar zelf hoe deze is samengesteld.

Veelgestelde vragen over BHV basis online

Hoe lang is mijn BHV certificaat geldig?

Na het afronden van de cursus BHV basis online ontvang je een BHV certificaat met een geldigheid van 1 jaar. Verloopt jouw certificaat? Dan adviseren wij het volgen van de cursus BHV herhaling.

In veel gevallen hoeven BHV'ers de opgedane kennis, uit de cursus BHV basis online, niet toe te passen in de praktijk. Daarom is een cursus BHV herhaling extra belangrijk, hierdoor weet je wat je moet doen tijdens een calamiteit.

Is een BHV cursus verplicht?

Bedrijfshulpverlening (BHV) is niet alleen een wettelijke verplichting, het is noodzakelijk om zorg te dragen voor een veilige (werk)omgeving. Wij adviseren bedrijven om doeltreffende maatregelen te nemen op het gebied van BHV. Met een BHV cursus zorg je ervoor dat er BHV’ers zijn binnen je organisatie die weten hoe ze moeten handelen tijdens een calamiteit. Goed opgeleide BHV’ers maken tijdens een calamiteit het verschil! In een BHV cursus staat het leren van praktische basisvaardigheden van cursisten centraal. 

Wil jij weten wat de veiligheidsrisico's zijn binnen jouw bedrijf? Met een RI&E beschrijf je deze risico’s en deze kan Kompas Veiligheidsgroep voor je verzorgen. Op basis van de veiligheidsrisico’s wordt dan bepaald hoeveel BHV’ers nodig zijn in jouw bedrijf om in een noodsituatie werknemers in veiligheid te brengen.

Hoe ziet de cursus BHV basis online er uit?

De cursus BHV basis online bestaat uit twee verschillende gedeeltes. Het theoriegedeelte en het praktijkgedeelte. Het theoriegedeelte volg je online. Er wordt gestart met het theoretische deel. Hierbij wordt tijdens de BHV cursus de belangrijkste kennis bijgebracht over bedrijfshulpverlening. 

Het tweede deel van de cursus BHV basis online bestaat uit het praktijkgedeelte. Dit gedeelte volg je op een van onze cursuslocaties of bij jouw organisatie. Er worden gedurende de trainingsdag verschillende situaties nagebootst die in de praktijk voor kunnen komen. Op deze manier word je tijdens de cursus BHV basis online optimaal voorbereid.

Hoeveel BHV’ers heb ik nodig in mijn bedrijf?

Het is belangrijk dat er altijd ten minste één BHV’er aanwezig is. Hoeveel BHV’ers je binnen je bedrijf nodig hebt, is afhankelijk van de grootte van je bedrijf en de risico’s in je bedrijf. Wil je weten hoeveel BHV’ers wij adviseren? Neem dan contact met ons op. Wij geven passend advies.

Vragen of hulp nodig?

Heb je een vraag over de cursus BHV basis online? Of twijfel je welke cursusvorm de beste optie is? We denken graag met je mee!

Over Kompas Veiligheidsgroep

Veiligheid is voor ons meer dan een wettelijke verplichting. Het is een kwestie van goed werkgeverschap en een maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Daarom dragen we in alles wat we doen bij een aan veilige werk- en leefomgeving. Dat doen we door bedrijven, overheden, instellingen en het onderwijs volledig te ontzorgen op het gebied van veiligheid

Om Nederland veiliger te maken volg je eenvoudig een cursus BHV basis online.

Cursusaanbod