Skip to main content

Zorg

Hulpverlening in de zorg

Hoe organiseer je BHV in deze zorgsector? Je komt vaker personen tegen die niet-zelfredzaam zijn. Als zorgprofessional wil je weten hoe je snel en adequaat hulp verleent. Of het nu om een baby, kind of volwassene gaat. De kwaliteit en zorg aan patiënten staat voorop.

Weet jij wat je moet doen bij een calamiteit tijdens een nachtdienst? Of hoe je een afdeling met niet-zelfredzame personen ontruimt? Als zorgprofessional moet je niet alleen goed weten wat je wél moet doen, maar ook wat je vooral niét moet doen in bepaalde situaties.

BHV

Je hoort een harde klap. Je draait jezelf om en ziet een gestruikelde patiënt op de grond liggen. Je vermoedt een botbreuk. Weet jij wat je moet doen? Goed opgeleide BHV’ers dragen bij aan een veilige werkomgeving en maken tijdens een calamiteit het verschil! We bieden onze BHV cursus op verschillende manieren aan, zodat je een passende cursus volgt.

EHBO

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Het is belangrijk dat je als zorgprofessional in staat bent om eerste hulp te verlenen als er een ongeluk is gebeurd. Je kunt er zelfs mensenlevens mee redden! Of je kunt iemand die gewond is op de juiste manier helpen. Daarmee voorkom je erger. EHBO kennis maakt je zelfverzekerd. Het zorgt ervoor dat je rustig blijft en dat je effectief handelt als dit nodig is.

Brandbestrijding en kleine blusmiddelen

In de zorgsector kunnen de gevolgen van een brand enorm zijn. Daarom is het belangrijk om te oefenen met verschillende kleine blusmiddelen. In deze brandbestrijding en kleine blusmiddelen cursus leer je het juiste blusmiddel te selecteren. Je blust verschillende branden en draagt daarbij zorg voor je eigen veiligheid en de veiligheid van anderen.

Omgaan met verbale agressie

Steeds meer zorgprofessionals zijn het slachtoffer van agressie en geweld. Je krijgt te maken met gefrustreerde bezoekers, een patiënt met eisen voor bepaalde zorg, een verward persoon. Of iemand die een stoornis heeft en daardoor de controle verliest.

Verbale agressie is een heftige emotie. Soms is het lastig om dit gedrag op een professionele manier onder controle te houden. In de omgaan met verbale agressie acursus krijg je handvatten om met zelfvertrouwen intimiderende situaties te hanteren of te voorkomen.

Het is mogelijk om een trainingsacteur in te zetten. Daardoor worden praktijksituaties levensecht. Je krijgt de gelegenheid om met agressief gedrag te oefenen. De trainingsacteur zorgt voor een veilige leeromgeving.

Zelf instructeur worden?

Steeds meer wordt veiligheid een belangrijk onderwerp in zorginstellingen. Je kunt ervoor kiezen om het opleiden van BHV’ers intern te organiseren. Wil jij BHV’ers opleiden in jouw zorginstelling? Wij bieden een instructeursopleiding aan!

Meer informatie? Neem contact met ons op. 

Telefoonnummer: 024 - 371 75 65
E-mail: info@kompasveiligheidsgroep.nl

Leren reanimeren

In een module reanimeren leer onder begeleiding van onze instructeur hoe je moet reanimeren en een AED gebruikt. Zo weet je wat je moet doen bij een circulatiestilstand en kun je een leven redden!

Een reanimatie bij baby’s en kinderen is anders dan bij volwassenen, daarom hebben we een aparte module reanimatie voor kinderen. Je oefent reanimatie en AED-gebruik op junior- en baby- reanimatiepoppen.

Modulair

Kies je voor een BHV herhaling? Dan kun je combineren met modules. We hebben voor jouw sector de volgende modules geselecteerd.