Skip to main content

Onderwijs

Hulpverlening in het onderwijs

Scholen willen een veilig leerklimaat creëren en calamiteiten voorkomen. Dit is een uitdaging, want er zijn veel (jonge) leerlingen en een kleine groep personeelsleden. Daarom moet de organisatie van BHV passen bij de specifieke omstandigheden van jouw school.

Wat zijn de risico’s in praktijklokalen? Hoe ontruim je met (jonge) leerlingen? Wat doe je bij een val op het schoolplein, van een speel- of gymtoestel? Of als spelende leerlingen tegen elkaar botsen?

BHV voor scholen

Ben je werkzaam in het basisonderwijs? Dan wil je weten hoe je hulp verleent bij een calamiteit op jouw school. Daarvoor hebben we een speciale BHV cursus ontwikkeld, zodat je leert hoe je zorg draagt voor de veiligheid van jezelf, collega’s, leerlingen en andere aanwezigen. We bieden onze BHV voor scholen cursus op verschillende manieren aan, zodat je een passende cursus volgt.

EHBO voor scholieren

Meer dan 60.000 personen tekenden het burgerinitiatief om EHBO les op te nemen in het lesaanbod op middelbare scholen. Leerlingen willen wel hulp verlenen, maar angst speelt een rol omdat zij niet beschikken over de juiste kennis. In de cursus EHBO voor middelbare scholen leren leerlingen hoe zij een slachtoffer kunnen herkennen, 112 alarmeren en levensreddende eerste handelingen uitvoeren.

Zelf instructeur worden?

Is een EHBO les een vast onderdeel in het lesprogramma op jouw school? Vaak wordt deze les verzorgd door speciale instructeurs of medici. Sta jij als docent voor de klas en wil jij scholieren opleiden in EHBO? Wij bieden een instructeursopleiding aan!

Meer informatie? Neem contact met ons op. 

Telefoonnummer: 024 - 371 75 65
E-mail: info@kompasveiligheidsgroep.nl

Leren reanimeren

In een module reanimeren leer je onder begeleiding van onze instructeur hoe je moet reanimeren en een AED gebruikt. Zo weet je wat je moet doen bij een circulatiestilstand en kun je een leven redden!

Een reanimatie bij baby’s en kinderen is anders dan bij volwassenen, daarom hebben we een aparte module reanimatie voor kinderen. Je oefent reanimatie en AED-gebruik op junior- en baby- reanimatiepoppen.

Modulair

Kies je voor een BHV herhaling? Dan kun je combineren met modules. We hebben voor jouw sector de volgende modules geselecteerd: