Skip to main content

Onderwijs

Hulpverlening in het onderwijs

Scholen willen een veilig leerklimaat en calamiteiten voorkomen. Dit is een uitdaging, want er zijn veel (jonge) leerlingen en een kleine groep personeelsleden. Daarom moet de organisatie van BHV passen bij de specifieke omstandigheden van jouw school.

Wat zijn de risico’s in praktijklokalen? Hoe ontruim je met (jonge) leerlingen? Wat doe je bij een val op het schoolplein, van een speel- of gymtoestel? Of als spelende leerlingen tegen elkaar botsen?

BHV voor scholen

Onze BHV cursus voor scholen is gericht op veiligheidsproblemen en calamiteiten in het basisonderwijs. Je leert hoe je hulp verleent bij een calamiteit in jouw school. Je draagt zorg voor de veiligheid van jezelf, je collega’s, leerlingen en andere aanwezigen.

EHBO voor scholen

Meer dan 60.000 personen tekenden het burgerinitiatief om EHBO les op te nemen in het lesaanbod op middelbare scholen. Leerlingen willen wel hulp verlenen, maar angst speelt een rol omdat zij niet beschikken over de juiste kennis. In de cursus EHBO voor middelbare scholen leren leerlingen hoe zij een slachtoffer kunnen herkennen, 112 alarmeren en levensreddende eerste handelingen uitvoeren.

Zelf instructeur worden?

Is een EHBO les een vast onderdeel in het lesprogramma op jouw school? Vaak wordt deze les verzorgd door speciale instructeurs of medici. Sta jij als docent voor de klas en wil jij scholieren opleiden in EHBO? Wij bieden een instructeursopleiding aan!

Meer informatie? Neem contact met ons op. 

Telefoonnummer: 024 - 371 75 65
E-mail: info@kompasveiligheidsgroep.nl

Leren reanimeren

In een module reanimeren leer je onder begeleiding van onze instructeur hoe je moet reanimeren en een AED gebruikt. Zo weet je wat je moet doen bij een circulatiestilstand en kun je een leven redden!

Een reanimatie bij baby’s en kinderen is anders dan bij volwassenen, daarom hebben we een aparte module reanimatie voor kinderen. Je oefent reanimatie en AED-gebruik op junior- en baby- reanimatiepoppen.

Modulair

Kies je voor een BHV herhaling? Dan kun je combineren met modules. We hebben voor jouw sector de volgende modules geselecteerd.

Let op!

LET OP! De cursussen gaan door. We houden ons aan de Nederlandse aanpak en maatregelen tegen het coronavirus om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan.

Voor toegang tot al onze open cursuslocaties is de geldende regelgeving (coronabewijs) van toepassing. Als cursist ben je verplicht een geldig bewijs in de CoronaCheck app te laten zien.