Skip to main content

Transport en logistiek

Hulpverlening in transport en logistiek

In de sector transport en logistiek zijn specifieke veiligheidsproblemen. Werknemers zijn vaak onderweg. In het verkeer gebeuren ongelukken. Verder kunnen er ook tijdens het laden en lossen gevaarlijke situaties ontstaan. Of artikelen uit stellingen vallen waardoor letsel wordt veroorzaakt.

Je wilt dat werknemers veilig de weg op gaan. Wanneer er een ongeluk gebeurt in het verkeer of bij een opdrachtgever, is het belangrijk om te weten hoe er hulp verleend kan worden. Weet jij wat je moet doen als je onderweg wordt geconfronteerd met een ongeluk waarbij iemand gewond is geraakt?

BHV

Je bent onderweg. De automobilist voor je lijkt de controle te verliezen en komt tot stilstand. Je besluit uit te stappen om te beoordelen wat er is gebeurd. De automobilist is bewusteloos. Weet jij wat je moet doen? Goed opgeleide BHV’ers dragen bij aan een veilige werkomgeving en maken tijdens een calamiteit het verschil! We bieden onze BHV cursus op verschillende manieren aan, zodat je een passende cursus volgt. Tip! Combineer de BHV cursus met de U21-1 EHBO code 95 cursus.

Levensreddend handelen, reanimatie en AED

Het is verplicht om BHV’ers op te leiden. Wil je dat jouw werknemers kunnen bijdragen aan de veiligheid in het verkeer? Zorg er dan voor dat alle werknemers weten hoe je snel en efficiënt handelt wanneer er zich een levensbedreigende situatie voordoet. In deze cursus leer je de basis van levensreddend handelen. Hoe reanimeer je een slachtoffer met een AED? Hoe handel je bij een verstikking? Of hoe houd je de luchtweg vrij van een bewusteloos slachtoffer?

Omgaan met verbale agressie

Beroepschauffeurs krijgen steeds vaker te maken met agressie. Agressie in het verkeer komt vaak door ongeduld, ergernis, vijandigheid of haast.

Verbale agressie is een heftige emotie. Soms is het lastig om dit gedrag op een professionele manier onder controle te houden. In de omgaan met verbale agressie cursus krijg je handvatten om met zelfvertrouwen intimiderende situaties te hanteren of voorkomen.

Het is mogelijk om een trainingsacteur in te zetten. Daardoor worden praktijksituaties levensecht. Je krijgt de gelegenheid om met agressief gedrag te oefenen. De trainingsacteur zorgt voor een veilige leeromgeving.

Modulair

Kies je voor een BHV herhaling? Dan kun je combineren met modules. We hebben voor jouw sector de volgende modules geselecteerd.