Skip to main content

EHBO voor beroepschauffeurs

U21-1 EHBO code 95

U21-1 EHBO code 95

Je leert hoe je hulp verleent bij een ongeluk. Daarbij draag je zorg voor je eigen veiligheid, de veiligheid van omstanders en de veiligheid van het slachtoffer. Verder leer je een beginnende brand in- of rond een voertuig te bestrijden en de gevolgen hiervan te beperken.

Deze cursus voor jou?

Beroepschauffeurs volgen de U21-1 EHBO code 95 cursus om punten te behalen voor het behoud van het rijbewijs. Code 95 is een aanduiding op het rijbewijs, die achter een voertuigcategorie is geplaatst. Deze code is verplicht voor het beroepsmatig besturen van een voertuig waarvoor rijbewijs C1(E), C(E), D1(E) of D(E) noodzakelijk is. De code is vijf jaar geldig, om deze te behalen of te verlengen moet je 35 uur nascholing volgen. Met deze cursus behaal je 7 uur nascholing.

Wat is de cursusinhoud?

  • Alarmeren
  • Levensreddende eerste hulp
  • Brand in- en om het voertuig

Wat leer ik op de U21-1 EHBO code 95 cursus?

  • De juiste alarmeringsprocedure hanteren.
  • Eerste hulp verlenen en daarmee de gevolgen van een ongeval beperken. 
  • Een beginnende brand blussen en daarbij zorg dragen voor je eigen veiligheid en die van anderen. 

Onze U21-1 EHBO code 95 cursus

De U21-1 EHBO code 95 cursus verzorgen we op open- en incompany locaties. Tip! Wil je ook je BHV certificaat halen? Volg dan onze e-learning en ontvang naast het U21-1 EHBO certificaat ook een BHV certificaat met de geldigheid van één jaar.

U21-1 EHBO code 95 certificaat

De code is vijf jaar geldig, om deze te behalen of te verlengen moet je 35 uur nascholing volgen. Met de U21-1 EHBO code 95 cursus behaal je 7 uur nascholing. Je ontvangt een certificaat dat wordt uitgegeven door het CBR

Combineer je deze cursus met een BHV e-learning? Dan ontvang je het BHV certificaat als je de e-learning succesvol hebt afgerond.  

Heb je een vraag?

Bekijk onze meest gestelde vragen voor meer informatie.

Prijzen U21-1 EHBO code 95

Benieuwd naar de prijs van een U21-1 EHBO code 95 cursus?

Cursusaanbod

Meest gestelde vragen

Je volgt een EHBO basis cursus als de kans op een ongeluk in jouw bedrijf groot is. Of als je wilt leren hoe je eerste hulp verleend.

Het is niet wettelijk verplicht om EHBO'ers te hebben in je bedrijf. EHBO is pas verplicht als uit de RI&E blijkt dat de kans op een ongeluk in je bedrijf groter is dan bij een gemiddeld bedrijf. Er zijn bedrijven waarin EHBO’ers noodzakelijk zijn, bijvoorbeeld: bij evenementen of specifieke branches zoals een zwembad, kinderdagverblijf of peuterspeelzaal.

Je hebt geen voorkennis nodig om deel te kunnen nemen aan de EHBO basis cursus.

  • Benaderen van een slachtoffer vanuit de vijf basisregels voor hulpverlening.
  • Beoordelen van een slachtoffer met de ABCDE benadering.

Je behaalt een EHBO basis certificaat wanneer je deze cursus hebt gevolgd. De instructeur beoordeelt of je bekwaam bent om te handelen als hulpverlener.  

Je EHBO basis certificaat staat weergegeven in ‘Mijn Kompas’. Login op onze website: www.kompasveiligheidsgroep.nl en download je certificaat.

Het certificaat is twee jaar geldig. Daarna volg je een EHBO herhaling cursus om je certificaat te verlengen.

De minimale leeftijd om een EHBO cursus te volgen bij Kompas Veiligheidsgroep is 18 jaar.

Je krijgt bij ons geen vrijstelling voor de EHBO basis cursus. De cursus inhoud is nauw aan elkaar verbonden, waardoor het niet mogelijk is om onderdelen over te slaan. Het verlenen van eerste hulp vraagt om herhaaldelijk oefenen zodat je kunt handelen bij een ongeluk.

Volg je een cursus op een open locatie? Dan verzorgen we koffie of thee en een lunch. Volg je een cursus op een incompany locatie? Dan verzorgt je werkgever de faciliteiten. Nadat je de cursus succesvol hebt afgerond, ontvang je een preventiemedewerker certificaat.